^

Здраве

Tseregin

, Медицински редактор
Последно прегледани: 09.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Невропротективен агент. Използва се за лечение на нарушения на церебралната циркулация. Лекарството влияе положително върху вътреклетъчния метаболизъм, предпазва мозъчните клетки от негативните ефекти на токсичните вещества и също има невромодулиращ ефект.

trusted-source[1], [2]

Показания Cereghini

Показанията за Ceregin са, както следва:

 • Исхемичен инсулт (в остра фаза и по време на рехабилитационен период).
 • Намалена памет, умствено представяне.
 • Интелектуална слабост.
 • Разстройства на мисленето.
 • Отвличане на вниманието.
 • Цереброваскуларна недостатъчност.
 • Семенна деменция.
 • Посттравматични състояния на мозъка (лезии на черепа и неговото съдържание, дължащи се на травма, рехабилитация след операция, дължащ се на хирургичния метод за лечение на областите на мозъка).
 • Деменция от различни етиологии.
 • Ендогенна депресия.

trusted-source[3], [4]

Формуляр за освобождаване

Ceregin се произвежда изключително като инжекционен и инфузионен разтвор. Бистра течност с жълтеникав оттенък в бели стъклени ампули от 1 мл и 5 мл №10 №5 контур в окото тави от поливинилхлорид (PVC), пакетирани в картонени кутии оригиналната фабрика.

Фармакодинамика

Суроватъчният протеин е активна съставка в Ceregin. Суровината за получаване на хидролизат е мозъкът на свинете и говедата.

Съставът на многокомпонентна форма на лекарство включва биоактивни съединения, невропептиди ниско молекулно тегло, които могат да преодолеят физиологична бариера между кръвоносната система и централната нервна система, директно идва към церебрални neurocytes.

Укрепва защитната функция на нервната тъкан от патологичните ефекти на млечната ацидемия. Предотвратява появата на свободни радикали, развитието на невродегенеративни феномени в мозъчните тъкани.

Интензивната трофична активност се осъществява чрез инхибиране, понякога спиране на невроналните дегенеративни процеси в мозъка. Има положителен ефект при наличие на когнитивни разстройства, има положителен ефект върху процесите на запаметяване, концентрация и предаване на информация, активира функции на мнезис, има невромодулираща функция.

Фармакокинетика

Фармакокинетичният ефект на лекарството не е възможно да се изследва поради неговата многокомпонентна природа.

trusted-source[5]

Дозиране и администриране

Ceregin се използва изключително под формата на интрамускулни инжекции от 1 до 5 ml и интравенозни капкови инфузии от 10 до 50 ml. Дозирането и продължителността на цикъла на лечение зависят от тежестта и естеството на заболяването, динамиката на терапията и възрастта на пациента.

Обичайната продължителност на лечението е 1 месец (минималният брой инжекции е 5 на седмица, но е по-добре дневно)

При церебрални лезии, остра мозъчна циркулаторна недостатъчност, следоперативен период, лекарството се инжектира ежедневно интравенозно чрез капкова доза за възрастни от 10-50 ml на ден. На 100-250 ml физиологичен разтвор в продължение на 1-1,5 часа. Цикълът на лечение е от 10 до 25 дни.

В периода на рехабилитация след UCLC, възрастни пациенти се предписват рутинно от 5 до 10 ml / ден. Интравенозно в продължение на 20 дни или 1 месец в зависимост от динамиката.

При деменция от съдов произход за възрастни, 20-30 ml на 100-200 ml физиологичен разтвор. Продължителност на допускането - 20 инжекции.

Употреба Cereghini по време на бременност

Поради факта, че проучването на Ceregin по време на бременността или периода на кърмене не е било проведено, лекарството не се предписва.

Противопоказания

 • свръхчувствителност към лекарствени вещества,
 • патологията на пикочната система,
 • период на бременност,
 • период на лактация,
 • конвулсивна бдителност.

Странични ефекти Cereghini

Агресивност, свръхекспирация, безсъние, объркване.

Гадене, нарушения на храносмилателната система, диария, повръщане.

Местни алергични прояви (хиперемия, сърбеж, треска).

Възможни реакции на свръхчувствителност - главоболие, обрив, бързо и трудно дишане, болка в цервикалната област, анафилактичен шок.

С въвеждането на Ceregin при висока скорост - топлина, световъртеж, треперене на ръце, аритмии

Необходимо е внимателно да се прилага Ceregin при пациенти с алергична диатеза. Не използвайте лекарството с разтвори, способни да променят нивото на киселинност на Ceregin или съдържащи мазнини.

Свръх доза

Към днешна дата няма информация за предозиране на лекарството.

trusted-source[6], [7]

Взаимодействия с други лекарства

По време на синхронното приложение на Ceregin и други лекарства може да се появи адитивен ефект, който трябва да се има предвид при употреба на лекарството.

В един флакон не е разрешено да се смесва балансиран разтвор на аминокиселини и Ceregin.

trusted-source[8], [9], [10], [11]

Условия за съхранение

Съхранява се по обичайния начин - в тъмна стая с температура на въздуха не повече от 20 ° С. Не замразявайте. Пазете се от деца.

Срок на годност

Датата на производство и датата на изтичане са посочени на оригиналната опаковка. С правилното съхранение е 36 месеца.

trusted-source[12]

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Tseregin" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.