^

Здраве

Физиотерапия

Сероводородни вани: показания, ползи и вреди

Сероводородните вани се наричат още сулфидни: в състава на лечебната вода има основен лечебен компонент, който е газообразно вещество сероводород.

Санаториуми със сероводородни бани

Не всички страни в света могат да бъдат третирани със сероводород. За щастие в постсъветското пространство има доста медицински заведения, специализирани в балнеолечение.

Комплекс от упражнения, тренировъчна терапия за хроничен и обструктивен бронхит

Упражненията за бронхит са допълнителен метод на лечение, те са предназначени за ускоряване на лечението, натоварване на жизнеността, възстановяване на тялото след заболяването. Дали въздушното дишане наистина допринася за това и как?

Банки на гърба за лечение на възрастни и деца с бронхит

Хората от по-старото поколение в техните медицински комплекти имаха банки, които, когато кашляха, бяха поставени на гърба им. Те са много подобни на банките, но имат закръглено дъно. Капацитетът им е 30-70 ml.

Как да се направи масаж с бронхит: дренаж, вибриране, може, място

Това е възможно благодарение на основните принципи на терапевтичния масаж: подобряване на кръвообращението, циркулация на лимфната течност, метаболизъм и трофична тъкан.

Физиотерапевтични упражнения при заболявания на стомашно -чревния тракт при деца

Физическите упражнения засягат храносмилането през централната нервна система чрез мотор-висцерални рефлекси. Специалните физически упражнения подобряват кръвообращението в органите на коремната кухина, помагайки за намаляване на стагнацията и възстановяването на нормалната двигателна функция.

Физиотерапия за заболявания на червата при деца

Физиотерапията за заболявания на червата при деца се предписва в зависимост от вида на заболяването. При синдром на раздразнените черва с запек, с функционален запек, бяха разработени следните препоръки.

Electropuncture

Електропунктура - ефектът върху биологично активните точки от някои нискочестотни токове, които имат изразени инхибиторни, аналгетични, хипонаситизиращи, антиангинални ефекти.

Терапия за лишаване от сън

През последните години все повече се обсъжда възможността за използване на лишения (лишаване от сън) за лечение на депресивни състояния. Повечето изследователи препоръчват използването на този метод както в началните етапи на ендогенна депресивна атака, така и в случаи на терапевтично-резистентна депресия.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.