^

Здраве

Трансреналинна електростимулация

, Медицински редактор
Последно прегледани: 17.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Транскраниалното електростимулация или мезодинефалната модулация позволява да се нормализира работата на невроендокринните центрове, нарушена при лица, които са зависими от повърхностноактивните вещества. По време на процедурата се отбелязва значителна промяна в електрическата и биохимичната активност на центровете на опиоидните и хипоталамо-хипофизните системи, разположени в средния и продълговатият мозък.

За какво се прави транскаранизираното електростимулация?

Възстановяване на метаболизма на ендорфини и моноамини при наркотични пациенти.

Свидетелство

Транскраниалната електростимулация се използва в следните случаи: 

  • Тежки текущи условия за премахване на повърхностноактивните вещества. 
  • Устойчивост и непоносимост към терапията. 
  • Афективни разстройства на депресивния и тревожен кръг в периода след въздържание. 
  • Вътрешни соматични и неврологични заболявания.

Метод на провеждане

Двойка фронтално-окципитални електроди се захранва с постоянен и променлив електрически ток от 3-5 mA.

Ефикасност на транскринната електростимулация

Модулацията на терапия mezodizntsefalnoy провежда ежедневно в продължение на 10 дни, повишава концентрацията на растежен хормон и инсулин, се наблюдава бързо възстановяване на нормалните функции на опиоид и имунната система, с разлики в изходните параметри между групите на опитните и контролните са статистически значими вече на 3-ия ден след началото лечение.

Един от най-важните ефекти на транскараниалното електростимулиране е потенцирането на ефекта на повечето известни фармакологични лекарства. По този начин, използването на медодиснефалната модулация в случай на тежък синдром на отнемане на опиоиди прави възможно практическото изоставяне на употребата на наркотичен аналгетик - трамадол. Лекарството се използва само два пъти: на 1-и и 4-ия ден, т.е. В началото на лечението и на височината на синдрома на отнемане.

Използването на транскраниална електростимулация в комплексното лечение на пациенти с алкохолна зависимост в състояние оставя да достигне postabstinentnom изрази противостраховия и след това, на 3-ти или 4-ти ден всекидневна употреба и устойчиви obschestimuliruyuschego антидепресативни ефекти.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Противопоказания

  • Чуждестранни метални тела в черепната кухина. 
  • Индивидуална непоносимост.

trusted-source[5], [6], [7], [8], [9], [10]

Възможни усложнения

Транскраниалната електростимулация няма усложнения.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.