^

Здраве

Tadimaks

, Медицински редактор
Последно прегледани: 09.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Доброкачествената простатна хиперплазия (БПХ) или обикновеният аденом на простатата е едно от много неприятните заболявания, които изчакват мъжете на средна възраст и по-възрастни хора. Привидно доброкачествен промяна, с точка на онкологията точка на безопасността, но въпреки това, той е свързан с значителен дискомфорт и психологически стрес, засяга различни сфери на живота на хората. 

Показания Tadimaksa

Лекарството "Тадимакс" е предназначено да улесни живота на пациентите, страдащи от нарушения на уринирането, присъщи на това заболяване.

Тъй пикочните проблеми се наблюдава не само в тумори, но също и при възпалителни процеси в простатната жлеза, друга индикация за използването на лекарството "Tadimaks" е известно, че много хора над 35 години простатит.

Необходимостта от такъв препарат е причинена не само от определен дискомфорт се усеща от хората, диагностицирани с ДПХ или простатит. Фактът, че увеличение на простатата (поради подуване или възпаление) пресоване на уретрата и по този начин блокира освобождаването на урина насърчава интоксикация, застой на урината, а оттам и развитието на бъбречни камъни заболяване, възпаление на пикочния мехур, известен като цистит и бъбрек (все едно пиелонефрит).

Оказва се, че "Тадимакс" не само премахва неприятните симптоми на БРХ и простатит, но е превантивен инструмент, който предотвратява неприятните и опасни усложнения при тези заболявания.

Формуляр за освобождаване

"Тадимакс" е препарат на базата на растителни суровини, който има една форма на освобождаване - овални таблетки с кафяво покритие, в блистери от 21 бр. Във всяка. Опаковката може да съдържа 2 или 3 блистера.

Фармакодинамика

Фармакодинамиката се дължи на свойствата на активните вещества, които съставляват основата на лекарството. Съставът с богат комплекс от лечебни растения осигурява наркотикът не само с противовъзпалително и бактерицидно действие, но също така напълно премахва болката. В допълнение, той се справя добре със задачата да нормализира притока на кръв в съдовете, повишавайки техния тон, подобрява метаболизма и облекчава подуването.

 Състав на препарата:

  • Екстракт от листа от крим. Това луковично растение от семейството на amaryllis, приятно око с красиви цветя, има изключителни лечебни свойства. Той е известен със своя добър антипиретичен и противораков ефект.
  • Екстракт от корените. Това изглежда като грозно растение, използвано в тибетската медицина като антипиретично, противовъзпалително, противотуморно и седативно. Това растение предотвратява растежа на мутирали клетки в тумора.
  • Екстракт от кората на Amur кадифе. Това е чудесен антисептик с антивирусно, антипиретично, жлъчно и диуретично действие.
  • Екстракт от майка. Това забележително възстановително средство с необичаен тонизиращ и успокояващ (успокояващ) ефект. Наред с други неща, майчината вълна има добър антимикробен ефект.
  • Праскова екстракт. Праскова е не само вкусни слънчеви плодове, той е еликсир на младостта и здравето. Екстрактът от праскова е изключителен антиоксидант, който предотвратява стареенето на тялото. Той помага за отстраняване на токсините и токсините от тялото, премахва топлината, премахва възпалението. И освен това има най-силен противораков и аналгетичен ефект.
  • Извлича се от корените на алиизма (chasushi plantain). Полезни свойства на това растение са известни и се използват във фармакологията още от Средновековието. Това е прекрасен диуретик и противовъзпалително средство.
  • Екстракт от коренища от пионера пурпур. Друго невероятно красиво цвете с изключителни лечебни свойства. Само същото лекарство от градината, дебнат в корените на красиво цвете. Екстрактът от божурните корени помага за намаляване на болката, облекчава възпалението и подуването, облекчава нервното напрежение и тревожността. Има подчертани антиспазмични и диуретични свойства.
  • Екстрактът от кората на китайската канела е известен със своите противовъзпалителни и антибактериални свойства.

Както може да се види, формулировка на лекарството се избира по такъв начин, че да ефективно и безопасно е възможно намаляване на възпалението и болката в простатата и пикочния канал, както и лекота на отделянето на урина от организма, предотвратяване на неговото застой и свързани усложнения.

Фармакокинетика

Фармакокинетиката на лекарството не е проучвана.

Дозиране и администриране

Таблетките "Тадимакс" имат забележим дразнещ ефект върху стомашно-чревната лигавица с повишена киселинност на стомашния сок. В тази връзка, те се препоръчват да се вземат след хранене. Дневната доза на лекарството е 6 таблетки, равномерно разпределени за 3 дози.

Терапията на аденом на простатата и простатит включва 3-седмични курсове с прекъсвания от 7 дни. Решението за необходимостта от увеличаване на курса на лечение е в компетенцията на лекуващия лекар.

trusted-source[2], [3]

Употреба Tadimaksa по време на бременност

Употребата на тадимакс по време на бременност и в детска възраст не е възможна, тъй като лекарството е предназначено за лечение на заболявания, свързани с възрастта при мъжете.

Противопоказания

Що се отнася до "Тадимакс" е билков препарат, приложението му като цяло не уврежда тялото. Основното противопоказание за употребата на фитопрепарат "Тадимакс" е индивидуалната непоносимост към един (няколко) компонента в състава на лекарството и тежко увреждане на черния дроб.

Въпреки това, при някои групи пациенти, приемането на лекарството може да представлява определен риск. С повишено внимание, трябва да се обърнете към употребата на хора с тадимакс с ниско кръвно налягане и ниска сърдечна честота (брадикардия), повишена киселинност на стомашния сок и нарушена чернодробна функция. Употребата на лекарството в тези групи пациенти е свързана с опасността от увеличаване на страничните ефекти.

Странични ефекти Tadimaksa

Наблюдавано доста рядко. Най-често това е алергична реакция с обриви, подуване и сърбеж. Около 5% от пациентите се оплакват от чувство на парене в аналната област през първите дни от приемането на лекарството. Понякога може да има замаяност, дори да е възможно припадане, тежка умора и слабост, намалена ефективност, намалено внимание, понижаване на налягането. Всички необичайни усещания трябва да бъдат докладвани на лекуващия лекар за преглед на назначението.

trusted-source[1]

Свръх доза

Предозиране на лекарството може да възникне, когато препоръчваната доза е многократно превишена и се проявява като увеличение на страничните ефекти на лекарството, което трябва да се съобщи на лекаря.

Взаимодействия с други лекарства

Няма подробна информация за лекарственото взаимодействие на "Тадимакс" с други лекарства, но съдейки по състава, може да подобри действието на успокоителни, транквиланти и алкохол.

Тъй като "Тадимакс" помага да се увеличи киселинността на стомаха, при лечението с това лекарство е необходимо да се извършат стомашни тестове с измерване на киселинността на стомашния сок. Това ще избегне неприятни симптоми на гастрит и ще предотврати развитието на улцеративни процеси в стомашно-чревния тракт.

"Тадимакс" обикновено не влияе на концентрацията на внимание и скоростта на реакцията, освен в случаите на развитие на подходящи нежелани реакции.

trusted-source[4], [5], [6]

Условия за съхранение

Температурата на съхранение не трябва да надвишава 25 градуса Оптималната температура на въздуха е 15-25 ° C.

Лекарството е чувствително към слънчевата светлина, така че трябва да се съхранява на места, които са защитени от слънчева светлина. Достъпът на децата до лекарството също трябва да бъде ограничен.

trusted-source[7], [8], [9], [10]

Срок на годност

Съхранявайте лекарството не повече от 3 години от датата на освобождаване, като спазвате стриктно условията за съхранение. 

Тъй като не се препоръчва употребата на всяко лекарство "Tademax" след изтичане на срока на годност.

trusted-source[11]

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Tadimaks" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.