^

Здраве

Синдроми

Арахнодактилия

Една от редките наследствени патологии на съединителната тъкан е арахнодактилия - деформация на пръстите, придружена от удължаване на тръбните кости, изкривяване на скелета, нарушения на сърдечно-съдовата система и зрителните органи.

Ектодермална дисплазия

Сравнително рядко заболяване - ектодермална дисплазия - е генетично заболяване, придружено от нарушение във функционалността и структурата на производните елементи на външния слой на кожата. 

Синдром на Толос-Хънт

Синдром на горната орбитална фисура, патологична офталмоплегия - всичко това е нищо повече от синдром на Tholos Hunt, който представлява поражение на структури в горната орбитална фисура. 

Синдром на Свайер

Болестта може да има няколко имена: често се нарича женска гонадна дисгенезия или просто гонадална дисгенеза. 

Синдром на Möbius при деца

Вродена аномалия, причинена от анормална структура на черепните нерви, е синдромът Moebius. Обмислете причините, симптомите, методите за диагностициране и корекция.

Хемофагоцитен синдром при деца: първичен, вторичен

Рядка и сложна болест - хемофагоцитен синдром, се нарича хемофагоцитна лимфогистостоцитоза. 

Синдром на Dejerine

При синдрома Dejerine означава заболяване, което се среща рядко. Тя се основава на генетично предразположение. Синдромът на Dejerine се нарича още хипертрофична невропатия. 

Бърза загуба на тегло

Прекомерното тегло е проблемът за една трета от населението на света. Хората се опитват да се отърват от излишните килограми по различни начини, опитвайки се да доведат своето тяло до идеалните пропорции.

Заключен мъж синдром

Без значение колко различни хора наричат тази болест в различно време, могат ли думите да предадат трагедията на ситуация, когато жива душа и здрав ум за дълго време остават заключени в почти напълно обездвижено тяло?

Синдром на миофасциалната болка: лицева, цервикална, гръдна, лумбална

Всеки, който поне веднъж се сблъскват с няколко уплътнения в мускулите, с което непоносима болка, когато натиснете върху тях, разбира се, не знае какво миофасцинална синдром, и никой не съветват да се изправи с такава в живота си.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.