^

Здраве

Ендоскопия (ендоскопия)

Сигмоскопия

Сигмоидоскопията, сигмоидоскопията или ректосигмоскопията е инструментален метод за изследване на крайната част на основната част на дебелото черво, сигмоидното дебело черво (colon sigmoideum), което преминава директно в ректума.

Фарингоскопия

Стандартната процедура за изследване на фаринкса - фарингоскопия - се извършва от отоларинголог, за да се определи състоянието му и да се диагностицират заболявания.

Операция на лапароскопията на фалопиевите тръби

Тръбите на матката са важен елемент от женската репродуктивна система, без която не може да бъде изпълнявана функция за отглеждане на дете.

Гастроскопия на стомаха без поглъщане на сондата

Много пациенти, които имат проблеми с храносмилането, не бързат да се консултират с лекар само поради "очакване" на дискомфорт от такъв диагностичен метод като гастроскопия.

Гастроскопия на стомаха: усещания, които показват резултати

Под гастроскопия се има предвид процедура, при която се изследват черупките и кухината на хранопровода и стомаха. Районът на дванадесетопръстника също е засегнат. В някои случаи гастроскопията ви позволява да визуализирате изображението и да го показвате на екрана.

Гастроскопия: дали е опасно, вредно, алтернативно

Гастроскопията е обща диагностична процедура, която се използва в гастроентерологията за диагностициране на заболявания на горния храносмилателен тракт.

Какво може и какво не може да се направи преди гастроскопия?

Гастроскопията се предписва в случаи, когато пациентът изпитва дискомфорт в корема. Оплакванията могат да бъдат болка, повръщане, гадене, дискомфорт в епигастралния регион, подуване на корема, газове.

Гастроскопия на стомаха и колоноскопия при анестезия

Гастроскопията е един от методите за изследване на органите на стомашно-чревния тракт, състоящи се в ендоскопско изследване на стомаха, хранопровода или дванадесетопръстника.

Подготовка за стомашна гастроскопия: какво може и не може да се яде, диета

Гастроскопията е един от разновидностите на ендоскопските изследвания, при които се изследва стомашната лигавица и червата с помощта на специално оборудване. Основният инструмент, използван за гастроскопия, е фиброгастроскопът.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.