^

Здраве

Измъкване

, Медицински редактор
Последно прегледани: 09.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Faringhome - хомеопатични таблетки, имащи противовъзпалителни свойства. Има сортове лекарства с различни вкусове - мед, лимон, портокал, банан и малини.

Показания Измъкване

Възпалителни заболявания на фаринкса при възрастни и деца над 5 години като част от комплексната терапия.

Формуляр за освобождаване

Произвежда се под формата на таблетки. Една опаковка съдържа 2 блистера, 10 блистера във всеки блистер.

Фарингомеда с портокалов вкус

Хомеопатични пастили Фарингхом с портокалов вкус намалява зачервяването и отока на гърлото, премахва болката и потенето.

Фарингопили с аромат на лимон

Дезинфекциращо лекарство с комбинирано действие, често използвано в стоматологичната практика и в практиката на УНГ. Има антимикробни, както и противогъбични свойства.

Фармакодинамика

Лекарството има противовъзпалителни, както и аналгетични свойства, се използва за инфекциозни заболявания на гърлото. В допълнение, тя улеснява процеса на дишане през носа и също така намалява риска от усложнения при заболявания на органите за ОНГ.

Дозиране и администриране

Фарингомет е предписан за деца на възраст от 5 години и възрастни - една таблетка е разрешена за употреба. Той трябва да се съхранява в устата до крайната резорбция. Лечението се извършва в съответствие с тази схема: през първите 2 часа трябва да приемате 2 таблетки. (един на час), след което използвайте 1 таблица. На всеки 3-4 часа (с това трябва да запомните, че един ден можете да използвате максимум 5 раздела).

Ако проявите на болестта продължават да продължават 24 часа след началото на лечението, трябва да се консултирате с Вашия лекар.

trusted-source[3], [4]

Употреба Измъкване по време на бременност

Тъй като няма информация за безопасността, както и за ефективността на употребата на наркотици от бременни жени, не се препоръчва да ги назначаваме "Фарингомед".

Противопоказания

Лекарството е противопоказано, ако пациентът има висока чувствителност към отделните си компоненти.

Странични ефекти Измъкване

Сред страничните ефекти - появата на алергична реакция към отделните елементи на лекарството.

trusted-source[1], [2]

Свръх доза

В случай на предозиране може да се появи диспепсия.

Условия за съхранение

Лекарството трябва да се съхранява на място, което е затворено за деца. Температурата не трябва да надвишава 25 ° C.

trusted-source[5]

Срок на годност

Фарингомедът може да се използва в рамките на 3 години от датата на производство на лекарството.

trusted-source[6]

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Измъкване" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.