^

Здраве

Хилак

, Медицински редактор
Последно прегледани: 09.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Хилак допринася за нормализирането на чревната микрофлора, нивото на рН, както и баланса на електролитите и водата в чревния лумен. В допълнение, лекарството допринася за възстановяването на увредения епителен слой в чревната стена.

Показания Хилак

Храносмилателни разстройства като метеоризъм, диария, запек, излишен синдром на бактериален растеж; дисбиоза на дебелото черво; по време и след терапия с използването на антибиотици и сулфонамидни препарати, както и лъчетерапия; Стомашно-чревни нарушения, дължащи се на понижена киселинност на стомашния сок като спомагателна терапия при лечение на хронични алергични нарушения, включително екзема или уртикария.

trusted-source[1]

Формуляр за освобождаване

Hilak капки се предлагат в флакони от 30 ml и 100 ml.

Фармакодинамика

Hilak съдържа биосинтетичен лактат, който допринася за нормализирането на функциите на червата, което подобрява процеса на асимилация на храната, както и унищожаването на патогенната микрофлора. Лекарството включва продукти на функционирането на Е. Coli, както и стрептококи и лактобацили, което му позволява да въздейства благоприятно на чревната лигавица, като възстановява здравата микрофлора. В допълнение, Hilak допринася за развитието на ацидофилна микрофлора, блокирайки растежа на салмонела - това позволява на лекарството да се използва като компонент на комплексното лечение на салмонела.

Фармакокинетика

Лекарството няма системен ефект върху организма, тъй като не се абсорбира в кръвта и остава само в чревния тракт.

trusted-source[2]

Дозиране и администриране

Хилак трябва да се приема преди или по време на хранене, три пъти дневно. Преди да го вземете, трябва да разтворите капките в някаква течност (но не и в млякото).

Дозата на лекарството зависи от възрастта на пациента:

  • При деца на възраст над 12 години, както и при възрастни, дозата е 40-60 капсули;
  • Деца на възраст от 2 до 12 години се предписват с 20-40 шапки;
  • Новородените и децата под 2-годишна възраст могат да получат 15-30 таблетки.

След подобряване на състоянието на пациента, дозата трябва да бъде намалена с коефициент 2.

trusted-source[8], [9], [10], [11]

Употреба Хилак по време на бременност

Хилак може да приема по време на бременност.

Противопоказания

Противопоказна употреба на наркотици, ако пациентът има индивидуална свръхчувствителност към неговите компоненти.

trusted-source[3]

Странични ефекти Хилак

От нежеланите реакции - в редки случаи има алергична реакция.

trusted-source[4], [5], [6], [7]

Взаимодействия с други лекарства

Препоръчва се да не се приема лекарството в комбинация с антиациди, тъй като те могат да неутрализират ефекта на лактат.

trusted-source[12], [13], [14], [15], [16], [17]

Условия за съхранение

Лекарството трябва да се съхранява при температурен режим от максимум 25 градуса, на място, затворено от слънцето.

trusted-source[18], [19], [20]

Срок на годност

Hilak може да се използва в продължение на 4 години от датата на производство.

trusted-source[21]

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Хилак" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.