^

Здраве

Hepel

, Медицински редактор
Последно прегледани: 09.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Hepel е хомеопатичен препарат с многокомпонентна композиция. Сред свойствата на лекарството са спазмолитични, хепатопротективни, антидиарични, холеретични и противовъзпалителни. Често се използва за лечение на заболявания на хепатобилиарната система.

trusted-source[1]

Показания Hepel

Сред индикациите за употребата на лекарството:

  • Чернодробни заболявания, както и жлъчни пътища (хронични форми на холецистит, хепатит и холангит, както и холелитиаза);
  • Чревна дисбиоза;
  • Хронична форма на колит и ентерит;
  • При комплексно лечение на кожни заболявания (например екзема, алергичен дерматит или акне).

trusted-source[2], [3], [4], [5], [6]

Формуляр за освобождаване

Лекарството се предлага под формата на таблетки и инжекционен разтвор. Таблетките са бяло-оранжеви на цвят (понякога напълно бели). Една опаковка съдържа 50 или 250 таблетки. Инжекционният разтвор се освобождава в ампули с обем от 1,1 ml. Течността е чиста, няма вкус и мирис. Една опаковка съдържа 5 или 10 или 50 или 100 ампули.

trusted-source[7]

Дозиране и администриране

Таблетките трябва да се приемат под езика 1 час след хранене или на празен стомах преди хранене (15 минути). Дозата се определя от лекаря, главно това е приемането на Таблица 1. Три пъти на ден. Продължителността на курса на лечение обикновено е индивидуална и може да варира от 3 седмици. До 1 месец. За деца под 3-годишна възраст една четвърт от таблетката се разпрашава и се разтваря в 1 чаена лъжичка. Преварена вода при стайна температура. Възрастните деца имат право да предписват дози за възрастни (можете също така да ги смилате на прах или да приемате под езика). Ако симптомите на заболяването са изключително остри, можете да приемате хапчето на всеки 15 минути през първите 2 часа. Допълнителното лечение се прехвърля в стандартния режим.

Инжекционният разтвор се прилага подкожно или интрамускулно или интравенозно. При остри случаи се прилага 1 ампула на ден. Дневно и след постигане на клинично подобрение преминават към режим на 1 ампула 1-3 r / седмица.

trusted-source[14], [15], [16], [17], [18], [19]

Употреба Hepel по време на бременност

Хепел не се разрешава да се използва по време на бременност, както и при кърмене, тъй като съдържа елементи на флората (Chelidonium, както и Veratrum).

Противопоказания

Не е противопоказано да се използва лекарството, ако пациентът има повишена чувствителност към активните и спомагателните му съставки (като лактоза или магнезиев стеарат). Ето защо, ако има непоносимост към лактоза, то също е забранено.

Ако пациентът е диагностициран с чернодробно заболяване и лекарството се използва в комбинация с хепатотоксични средства, необходимо е да се консултирате с лекар преди приемането.

trusted-source[8], [9], [10]

Странични ефекти Hepel

Понякога приемането на лекарството причинява алергична реакция, ако пациентът има повишена чувствителност към активните си съставки. Сред такива реакции - обрив по кожата, зачервяване и оток, анафилаксия, както и ангиоедем. Друга странична реакция може да бъде повишаване на температурата.

trusted-source[11], [12], [13]

Взаимодействия с други лекарства

Хелпел може да се приема в комбинация с други лекарства без риск от взаимодействия, които могат да засегнат клиничната картина.

В комбинация с хепатотоксични лекарства, Hepel може да се прилага само индивидуално, като се вземат предвид всички рискове и възможни ползи за тялото на пациента.

trusted-source[20], [21], [22], [23], [24], [25], [26], [27]

Условия за съхранение

Съхранявайте лекарството на място, което е затворено от достъп до деца и от слънчева светлина. Температурата не трябва да надвишава 25 градуса.

trusted-source[28], [29], [30], [31]

Срок на годност

Хепел може да се използва в продължение на 5 години от датата на производство.

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Hepel" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.