^

Здраве

Домашно лечение на псориазис

, Медицински редактор
Последно прегледани: 19.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Лечението на псориазис у дома е допълнителна мярка, която не само не пречи на основното лекарство, но ще допринесе за по-стабилна ремисия.

История на заболяването

Един от основателите на медицинската наука, Хипократ, още в четвърти век пр.н.е. Е изучавал група болести, които засягат кожата. Идеята е на Хипократ е да обедини всички странни дерматологични проблеми в една категория, които са били включени лишеи, екзема, лупус, някакви признаци на лющене на кожата. Отделно заболяване е проказа, защото се характеризира със способността да зарази други. По-късно, една група от заболявания на кожата става по-ясно разграничени, но псориазис не е отделни единици заболяване може следователно все още не е ясно етиология и разнообразни начини за ефективно лечение не е намерен. Хората, които са имали нещастието да се разболеят от кожни заболявания, са били подложени на всякакви преследвания, избягвали се не само от околните, но понякога и от лекарите. Малко яснота по отношение на изучаването на псориазис, въведена XIX-ти век англичанин, Уил, който описва болестта, която се отделя от него проказа, гъбични инфекции, херпес и витилиго. Британският лекар започна научно развитие в лечението на тази сложна болест и неговата праведна причина беше продължена от невролози и дерматолози не само в Европа, но и в Русия. В XX век псориазисът се нарича системно заболяване, което се провокира от наследствени фактори, имунологични промени, патологии на нервната и психическата система. Към днешна дата псориатичните симптоми са били добре проучени, описани в детайли, но тук са средствата, начините за пълно излекуване на хората от псориазис, все още не са намерени. Както лезии от псориазис, в допълнение към предизвикат психологически стрес и нарушават естетическата възприятие, не са симптом на смъртоносната болест, лечение на псориазис у дома това е напълно възможно и да не е в състояние да навреди на общото здравословно състояние на лицето.

Основните принципи на лечение на псориазис чрез неконвенционални методи са следните: 

  • Лечението на псориазис у дома включва използването на два или три метода наведнъж, тъй като системната болест изисква интегриран подход. 
  • Местните лекарства трябва да се използват дълго време, курсът на лечение не трябва да бъде по-кратък от един месец. Най-често се използват алтернативни средства за половин година. 
  • Средствата трябва да бъдат както външни, така и вътрешни. 
  • Предпоставка за това е строга храна. 
  • Редовните посещения на посещаващия дерматолог и невролог са задължителни.

Лечение на псориазис у дома с помощта на фитотерапия

Третиране на келандин. Чистотата е сравнително отровно растение, тъй като съдържа морфин-подобен алкалоид - хелидонин, затова трябва да се използва много внимателно и точно да следвате формулата, когато правите отвари и инфузии. Начини на приготвяне: 

  • Infusion. 1 супена лъжица суха наземна част от цвятчетата се изсипва чаша вряла вода и се задържа не повече от 15 минути. Инфузията трябва да отнеме един месец за 2 супени лъжици за половин час преди хранене два пъти дневно. За да осигурите необходимия почистващ ефект, трябва да настоявате наново целендина всеки ден. 
  • Алкохолна инфузия целандин. 50 грама сухи суровини се изсипват с две чаши алкохол или висококачествена водка.Сместа се разклаща и се оставя на хладно и тъмно място в продължение на 2 седмици. Вземете инфузия под формата на капки - пет капки половин час преди хранене три пъти дневно в продължение на един месец. 

Лечението на псориазис у дома включва използването на фитосфори. За състава се приготвят 4 части цвелан, 3 части цветя на жълт кантарион, 2 части хвощ и 1 част равчо. Удобно е да се измерват суровините с една мярка - стъкло от 50 грама. Съберете събиране на два литра пречистена вода, доведе до възпаление и изключете. Бульонът трябва да продължи 12 часа, след което се приема половината чаша 1 сутрин за половин час преди хранене. Курсът е не по-малко от три месеца.

Такива фитогени, бульони помагат да се очисти тялото от токсини, да се нормализират метаболитните процеси, да се регулира и нормализира храносмилателната система.

Лечение на псориазис в дома чрез външни средства

Мехлем от тревата келандин. Изсушете суровините с ръчна или електрическа кафемашина. Смесваме земята зеленчукова трева с обикновен бебешки крем в съотношение 1/1. Псориатичните плаки се смазват с получения маз за една седмица сутрин и вечер. След това трябва да предприемете седмична почивка и след това да повторите лечението. Такива процедури трябва да се извършват в рамките на три до четири месеца. За разлика от фабричните кремове, които включват келандин, домашният мехлем съдържа естествени суровини и спомага за проникването на аскорбинова и янтърна киселина, съдържащи се в пречиствателя, в по-дълбоките слоеве на кожата. 

По същия начин можете да подготвите мехлем от тревата на низ. Ако се приготвят два вида мехлеми, те трябва да се редуват ежеседмично. В последователността съдържа манган, който насърчава активирането на ензимните процеси в дълбоките слоеве на кожата, както и полифенолите, които имат бактерицидни и стягащи свойства, се съдържат в суровините на последователността. Използването на продукти на открито, направени у дома, помага да се спре разпространението на псориатични плаки и постепенно да се намали процесът на ексфолиране на кожата.

Лечението на псориазис у дома включва използването на минерални компоненти напрегнати, те включват кал от Мъртво море, калта на езерото Куяник. Препаратите, съдържащи тези компоненти за кал, вече лесно се намират във фармацевтичните вериги. По този начин можете да организирате подобие на санаториум у дома. Лечението с кал се съчетава перфектно с лечението на мехлеми и отвари, като единственото условие е използването му веднъж седмично в продължение на два до три месеца. Обвивките трябва да се нанасят по начин на приложение - да се нанася мръсотия върху псориатични плаки, да се обвиват с кърпа и да се задържат около час и половина. В допълнение към горните методи е необходимо да се спазва определена диета, която включва хипоалергенни продукти, обилна напитка, която допринася за бързото елиминиране на токсините. Лечението на псориазис е немислимо, без да се изследват техниките за релаксация и антистресовите методи, които можете да овладеете. Класическата техника на автогенното обучение на Schultz се оказа много полезна. Това е отдавна установена технология, абсолютно безопасна и екологична за човешката психика. Лечението на псориазис у дома трябва да бъде възможно най-изчерпателно и продължително. Псориазис все още не е победен от никого, но има хиляди хора, които са постигнали постоянна ремисия и значително намаляване на проявата на болестта, което означава, че болестта е подлежаща на терапия.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.