^

Здраве

Centrum Silver

, Медицински редактор
Последно прегледани: 09.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Centrum Silver е балансиран мултивитаминен комплекс, който включва 13 витамини и 11 макро и микроелементи; е предназначен за хора на възраст 50 години и повече. Производител - Wyeth Lederle Pharma GmbH (Австрия). Кодът на ATS е A11A A03.

trusted-source[1]

Показания Centrum Silver

Предотвратяване на дефицит на витамини и минерали. 

trusted-source[2]

Формуляр за освобождаване

Овални таблетки от 1.29 г. Аналози Centrum Silver може да се счита за витаминни комплекси за възрастните Vitrum векове, Multimax gerontal и др.

trusted-source[3], [4]

Фармакодинамика

Витамин минерален комплекс Център Silver съдържа в състава си: витамини А, В1, В2, В3 (РР), В5, В6, В7, В9, В12, С, D3, Е, К1, и лутеин каротеноид (за поддържане на зрителна острота ). Микроелементи, mikroelemeny представени фумарат желязо, манган сулфат, калиев йодид, меден сулфат, цинков оксид, натриев молибдат, хромов хлорид, натриев селенат, оксид, магнезиев калциев фосфат (дибазичен).

Механизмът на фармакологично действие на набор от компоненти Centrum Сребърен не е описан, но обезщетението на витамини и минерали дефицит в застаряващото тяло помага за укрепване на защитните сили на организма и да се осигури необходимото ниво на физиологична обмяната на веществата и функционирането на различните системи и органи в хората по-напреднала възраст категория.

Приготвяне на витамини Centrum Silver допринася за поддържането на оптимално съотношение кръвни елементи и хемостаза; нормално състояние на костите и съединителната тъкан; работа на ендокринни жлези; функции на мозъка и ЦНС и др.

trusted-source[5], [6], [7]

Фармакокинетика

Фармакокинетиката на лекарството до момента не може да бъде изследвана.

trusted-source[8]

Дозиране и администриране

Centrum Silver се приема вътре (по време на хранене) - всеки ден една таблетка. Продължителност на заявлението - 30 дни. 

trusted-source[14]

Употреба Centrum Silver по време на бременност

Не е осигурено от инструкцията.

Противопоказания

Приготвяне на витамин Centrum Silver е противопоказано да приема индивидуална непоносимост към компонентите си, диабет, бъбречна недостатъчност, повишени нива на калций и / или калий в организма, хипервитаминоза А или Г.

trusted-source[9], [10]

Странични ефекти Centrum Silver

Възможните нежелани реакции на Centrum Silver включват алергични кожни реакции, главоболие, гадене и повръщане.

trusted-source[11], [12], [13]

Свръх доза

Не е наблюдавано предозиране на лекарството.

trusted-source[15], [16], [17]

Взаимодействия с други лекарства

Centrum Silver не се използва едновременно с ретиноиди, витамини А и D, други витамин-минерални комплекси. Съдържа се в комплекса, витамин С потенцира ефектите и страничните ефекти на сулфонамидите.

trusted-source[18], [19], [20]

Условия за съхранение

При температура не по-висока от + 22-25 ° C, на тъмно място, в плътно затворен буркан.

trusted-source[21], [22]

Срок на годност

24 месеца.

trusted-source[23], [24], [25]

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Centrum Silver" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.