^

Здраве

Аденол Форт

, Медицински редактор
Последно прегледани: 09.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Аденол форт се използва като лекарство за лечение на доброкачествена хиперплазия на простатата.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Показания Аденола Форте

Лекарството се използва за лечение на доброкачествена хиперплазия на простатата, особено при пациенти с диабет. Той също така се предписва за определени функционални нарушения на дебелото черво и за нарушение на сексуалната функция.

Формуляр за освобождаване

Лечебният препарат се издава под формата на разтвор, използван за поглъщане. Една бутилка съдържа 200 ml от веществото.

Фармакодинамика

Adenol Forte е смес от органични полимери в оптимални съотношения. Засяга центровете, отговорни за правилната функционална дейност на простатата, и също има положителен ефект върху сексуалната функция. Той възстановява двигателната активност на дебелото черво и също така стабилизира индикаторите за нивото на захарта в кръвта на пациента.

Фармакокинетика

Съставните елементи на екстракта, който се прави от пъпките на состовете, се абсорбират в кръвообращението през стената на лигавицата на храносмилателната система. Основната част от салигенина, който е в кръвта, както и в черния дроб, преминава през процеса на окисляване до салицилова киселина и се екскретира от тялото заедно с урината. Приблизително 86% от салицин / салигенин се абсорбира в кръвта, така че известно време след приемането на лекарството, насищането на веществото остава доста високо.

Дозиране и администриране

Аденоловият разтвор на форте трябва да се приема перорално след поглъщане (при доза от 40 ml). След това не трябва да пиете и да ядете за 1 час. При лека тежест продължителността на курса на лечение е приблизително 2-3 месеца, а ако случаят е по-тежък, курсът се удължава до 3-4 месеца.

В зависимост от възрастта на пациента се определя честотата на употребата на наркотици - мъжете на възраст под 50 литра. Вземете разтвор от 1 р / 6 дни; на възраст 50-60 литра. - 1 трион / 7 дни; на възраст от 60-70 литра. - 1 тр. / 8-9 дни; на възраст над 70 литра. - 1 об / 10 дни.

Като профилактика на доброкачествена простатна хиперплазия, едно лекарство може да бъде предписано на 1/10 ден. За 2-3 месеца. В този случай, след 3 месеца. Необходимо е да се извърши повторен курс на лечение.

Като дозатор се използва капакът на флакона за опаковане (обемът е 10 ml).

Противопоказания

Лекарството е противопоказано да се прилага с висока чувствителност към съставните му елементи.

Странични ефекти Аденола Форте

При употреба на лекарството в препоръчваните дози, не са наблюдавани нежелани реакции. Понякога при индивидуална свръхчувствителност са възможни алергични реакции под формата на сърбеж, обриви по кожата и уртикария.

Свръх доза

В случай на еднократно десетократно предозиране, лекарството може да има отрицателен ефект върху функционирането на черния дроб.

Взаимодействия с други лекарства

Не са проучени.

trusted-source[5], [6]

Условия за съхранение

Лекарството трябва да се съхранява на място, което е затворено от слънчева светлина при стайна температура.

Срок на годност

Аденол форт се допуска да се използва в продължение на 3 години от датата на производство.

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Аденол Форт" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.