^

Почистване на организма според Островски

, Медицински редактор
Последно прегледани: 16.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Сред всички видове методи напоследък набира популярност прочистването на организма според Островски. Авторът описва своите препоръки в книги. Според официалните лекари и някои пациенти техниката е противоречива. Други смятат, че са им помогнали съветите и рецептите на човек, който се нарича лечител и други уважавани заглавия в мрежата. Оправдано ли е доверието, което интернет пациентите имат в учението на В. Островски?

Почистване на тялото с даровете на природата

Виталий Островски е активен популяризатор на здравословен начин на живот в хармония с природата и в съответствие с нейните закони. Какво е особено важно в нашето време на стрес, недохранване, липса на духовност. Билкарят и лечител твърди, че всяко заболяване е следствие от ядене на неадекватна храна, фокусира се върху църковните пости, молитвите и добрите дела, следвайки примера на библейските пророци и мъдреци. В края на краищата истинският пост се състои не само в използването на сурови зеленчуци и горчиви билки, но в комбинация от тези действия, отдалечавайки човека от злото, осигурявайки духовна и физическа хармония.

Авторът нарече книгата си „Пречистване на тялото от даровете на природата“. Това е ръководство за самолечение - с помощта на даровете на природата и вътрешните резерви на човешкото тяло. Създателят на метода за прочистване на организма според Островски твърди, че кръвта на всички съдържа всички лекарства срещу всички патогени. Задачата на всеки е да „създаде“ такава кръв за себе си, така че тя да може да предпази тялото от всякакви паразити, да увеличи имунитета и да премахне отровите, които блокират човешката поддръжка.

В. Островски предлага нови методи за лечение на женски и мъжки патологии, по-специално приложения на сода-пелин, удобно лечение на различни органи с отвара от нерафиниран овес, напоен със сребро. Описана е информацията по деликатна тема - за червеите и мерките за борба с тях, с методи и примери за лечение. Не е необходимо да се използва добре познато лекарство - тиквени семки; по-добре е да пиете коктейл от семена и овесен бульон.

В. Островски говори за привидно добре познати неща - здравословно хранене, което помага да се премахнат всякакви проблеми. 10 формули за авторски права са предназначени да отговорят на въпроси, да предотвратят много заболявания.

Рецепти за почистване на тялото

Книгата съдържа рецепти за прочистване на организма, отделни органи и системи, методи за лечение и хранене при различни заболявания. Цял раздел е посветен на съвместимостта на продуктите в зависимост от химическата структура и киселинността, предлага съвети за разделно хранене. По-специално не се препоръчва прием на едно хранене:

  • въглехидратни и киселинни;
  • протеини с въглехидрати;
  • мазнини с протеини;
  • нишесте и захар;
  • диня, пъпеш с останалите продукти;
  • мляко.

Лечителят препоръчва промиване на ноздрите и синусите не само при синузит и грип, но и при инсулт и онкология. Храната по време на почистването са изключително сурови зеленчуци. Авторът на книгата предлага ежедневно меню за хронични патологии. Стъпка по стъпка се описва процедурата за прочистване на червата със содово-пелин клизма. Според автора, той елиминира паразитите, подхранва и обновява червата и изпразва жлъчния мехур.

Книгата съдържа методи за използване на чесън, златен корен, жълтурчета, хрян за лечение на сериозни заболявания, включително туберкулоза, рак на черния дроб. Той смята, че паразитите са основната причина за влошеното здраве и дори онези заболявания, които са причинени от съвсем различни фактори.

Уебсайтът на В. Островски обаче публикува предупреждение, че цялата информация се предоставя с информационна цел, а практиките и рецептите, посочени във видеоклиповете, трябва да се прилагат след консултация с лекар, който познава вашите проблеми и следи здравето ви.

Отзиви

Отговорите, предоставени от автора, изразяват благодарност към хората, които следват съветите му и извършват прочистването на организма според Островски. Бих искал да вярвам, че наистина са им помогнали някои странни съвети и рецепти, заедно с постенето и молитвата, които, разбира се, винаги засилват усилията на истинските лекари.

Не всички посетители на интернет обаче имат доверие от „члена на Академията на ООН“, заснемащ видеоклип в домашната кухня. Изненадваща е и високата цена на книгите, продавани в интернет. Мнозина открито го наричат шарлатанин, неграмотен и безотговорен човек, който се е захванал със собствен бизнес и няма право да дава такива съвети.

Алтернативната медицина има право да бъде и в думите на В. Островски несъмнено има зрънце истина. И хората в критични ситуации са готови да почукат на всички врати, особено ако проблемът засяга здравето. След като изслуша отзивите и съветите на други хора, всеки трябва лично да вземе решение относно избора на лекар и метода на лечение.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.