^

Лечебна диета

Диета с ниско съдържание на въглехидрати за диабет тип 1 и тип 2

Много пациенти с диабет установяват, че яденето на храни с нисък гликемичен индекс има положителен ефект и значително подобрява състоянието им.

Средиземноморска диета

Средиземноморската диета е определена за първи път от Ancel Keys като диета с ниско съдържание на наситени мазнини и високо съдържание на растителни масла, наблюдавана в Гърция и Южна Италия през 60 -те години.

Диета за 1 ден

Еднодневната диета може да бъде добро начало за други, по-дълги и по-ефективни стратегии за отслабване.

Детокс диета: меню, рецепти

Благодарение на рекламата стана популярна краткосрочната детокс или детокс диета, различни версии на която, както обещават нейните привърженици, спомагат за прочистването на организма от натрупани вредни вещества - токсини.

Трици на диета за отслабване

На въпроса: "Възможно ли е трици на диета?" - невъзможно е да се отговори еднозначно. Зависи от това какъв вид диета. Ако са медицински, тогава действията трябва да бъдат съгласувани с лекаря.

Диета с астроцитом

Съвременните изследвания показват, че някои характеристики на храненето на пациента могат да подобрят положителния резултат от лечението. Балансираната диета, в която мазнините трябва да бъдат 4 пъти повече от въглехидратите, помага да се забави растежа на тумора.

Гастрит хляб: черен, ръжен, пълнозърнест, трици

При остро или хронично възпаление на стомашната лигавица - гастрит - е необходимо да се рационализира диетата и да се следва определена диета. Пациентите често задават въпроса дали е възможно да се яде хляб с гастрит и ако е така, кой.

Рецепти за супа от гастрит

Първият курс на готвене не изисква специални кулинарни умения и способности. Основното е да се готви с любов и да се направи супата колкото е възможно по-здрава и вкусна. Тогава ястието ще бъде изядено не само от тези, които имат определени стомашни проблеми, но и от останалите - здрави членове на семейството.

Гастритни супи

Ползите от супите с гастрит отдавна са известни. Още преди няколко века нашите предци започнаха да готвят бульон при първите признаци на заболяване в семейството: това помогна да се възстанови по-бързо, дало сила и енергия за борба с болестта.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.