^

Какви са отговорите за диетата на Лариса Долина?

, Медицински редактор
Последно прегледани: 20.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Отзивите за диетата на долината са много различни. Тези, които са загубили тегло в тази хранителна система, отбелязват еднозначно освобождаване от наднормено тегло. Но диетата на Долината има своите недостатъци. Това е, което нашите читатели говорят за тях.

Дискомфорт в корема

Когато за първи път започнах да губя тегло на диетата долина, в стомаха ми не бях много приятни усещания. Не беше болка, а нещо като дискомфорт в червата. Това чувство ме преследва през целия период на хранене.

Какви са отговорите за диетата на Лариса Долина?

Поради факта, че беше невъзможно да се хранят обичайните и любимите храни, много се страхувах от факта, че винаги исках да ям нещо кисело или солено. И солта е в диетата и е забранена. Наистина исках да вземам щипка сол и да я оближем с езика си - тялото се нуждаеше от обичайната си диета и усещане за вкус.

Вярно е, че реших да се убедя психически, че ако оцелея до края, ще бъда тънък и красив. Тази идея ме подкрепяше през целия срок на хранене.

Най-трудно за мен беше четвъртият ден от диетата на Долината без подправки и осолени. Но аз все още издържах. Шестият ден от диетата се превърна в повратна точка: все още се счупих и изядох всичко, което исках. В резултат на това в продължение на 5 дни седях на тази диета успях да загубя 5 килограма наднормено тегло, но на шестия ден (когато не можах да издържа изпълнението) върнах 1, 5 килограма назад.

Малко по-късно ще опитам отново.

Ольга, на 35 години

trusted-source[1], [2], [3]

Беше трудно без закуски

През май миналата година се опитах да мина през диета долина. Да, не един, а с приятелка. Бяхме съблазнени от факта, че в рамките на една седмица можете да отслабнете с 6 килограма.

Първо се подкрепихме, попитахме по телефона: "И падна ли? Какво яде днес? Как успяхте да се откажете от кифлите? "И през първите 3-4 дни беше сравнително лесно да издържите на диета.

Трудността беше само, че работя много на компютър с безплатен график, така че винаги имам възможност да стана и да вземе нещо. Това беше много голямо изкушение. Особено след като кефирът вече е толкова уморен от мен и моя приятел. Исках да разнообразим диетата си с нещо по-вкусно.

Ябълките и крушите, които и двамата обичаме, са много полезни. Можехме да ги изядем и това не ни притесняваше. Въпреки това, довечера гладът беше много мъчителен. Не се разпаднах и останах, но винаги сънувах торти и сладкиши, които сега не бяха достатъчни.

Бях силно подкрепяна от факта, че в диетата на долината наистина започнахме бързо да отслабваме. Аз, например, до 4 дни е била в състояние да отслабнете с 5 кг, и приятел - на 3. Той е бил на шест месеца, а аз спокойно мога да кажа, че новата ми тегло се запазва за дълго време - се върна само един килограма, но те казват, че на изхода от диетата това е нормално.

Тази зима планирам отново да отида на диета, за да подкрепям формата.

Мария, на 28 години

Прекратяването на захарта беше много по-лесно, отколкото при солта

Наистина исках да отслабна бързо - само седмица, а ревютата за диетата на Долината бяха най-позитивни. И реших да опитам тази хранителна система, особено след като наистина обичам киселото мляко и извара.

За мен беше необичайно да променя храната - да ям малко, поне 6 пъти на ден. Но постепенно свикнах с него и дори използвах тази хранителна система до ден днешен. Свикнала съм да ям часовник, съставях график на ястия и го отпечатвах на хартия.

Вкъщи закачах копие от график на хладилника, а на работното място го държах до компютъра. Разбира се, озадаченият поглед на колегите ми беше осигурен през цялата седмица.

Честно казано: може би тази диета е добра за тези, които губят тегло у дома. Но офис работниците с интензивен режим и невъзможност да ядат по всяко време, аз не бих препоръчал тази диета.

В долината диета за мен нищо не е трудно, с изключение на отказа на сол. Обичам солени храни! Захарта не е нищо - постепенно свикнах да пия чай и кафе без захар, особено след като съм го практикувал преди. Но без сол беше много трудно.

Веднъж, когато исках сол, печех картофи и все още я поръсех. Защото за това дълго време тя се проклела.

Най-трудно за мен беше на 5-ия ден. Схемата е толкова монотонен и аз исках месо и сладки ролки, които едва оцелях до края на диетата. Да, успях да загубя почти 6 кг за 6 дни, но на каква цена ми струваше!

В крайна сметка реших, че за втори път тази диета е малко вероятно да иска да опита, въпреки че резултатът от нея трае дълго - няколко месеца.

Валерия, на 42 години

Прегледи на диетата на Долината - това не са препоръки от наша страна или от страна на загуба на тегло. Нашата цел беше да ви предоставим колкото е възможно по-обективна информация, касаеща системата за отслабване от Лариса Долина. И това зависи от вас.

trusted-source[4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.