^

Бисакодил за загуба на тегло: мога ли да взема и да навреди

, Медицински редактор
Последно прегледани: 09.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Въпреки факта, че първоначално Bisacodyl не се използва като лекарство за загуба на тегло, почти веднага след появата му, те започнаха да го приемат само за намаляване на теглото. Това може да се обясни с факта, че Bisacodyl има много силен слабително действие.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Показания Бисакодил за загуба на тегло

Обикновено това лекарство се предписва в следните случаи:

 1. Ако пациентът страда от продължителен запек.
 2. Когато атония червата, ако пациентът е в леглото за дълго време.
 3. Когато атония червата, ако промените диета или околната среда промени.
 4. Ако пациентът е диагностициран с лека перисталтика или хипотония на ректума.
 5. Ако е необходимо, бързо евакуиране на червата преди операцията.

Но, както споменахме по-горе, много жени използват този продукт като ефективно лекарство за отслабване.

trusted-source[6], [7], [8]

Формуляр за освобождаване

До този момент Bisacodyl се предлага в две форми: таблетирани и под формата на свещи. Таблетите започват да действат пет до шест часа след като са били взети. Навън, те са покрити с ентерично покритие.

Свещите със сигурност работят много по-бързо. Само един час след ректалното приложение, пациентът ще почувства резултата.

trusted-source[9]

Бисакодил Hemofarm за загуба на тегло

Bisacodyl Hemofarm е лекарство, което се използва за подобряване на чревната перисталтика. Това лекарство се освобождава под формата на малки кръгли жълтеникави таблетки.

Бисакодил Хемофарм има бърз слабително действие. Лекарството, което се основава на активния компонент на бисакодилус, засяга лигавицата на червата, дразни неговите рецептори, така че двигателната му функция се подобрява.

За загуба на тегло Bisakodil Hemofarm се използва доста често. В този случай дозировката на лекарството трябва да бъде както следва: веднъж дневно се вземат една или три таблетки (в зависимост от вида на резултата, който искате да получите). Измийте обилно с течност. Най-добре е хапчето да се вземе 30 минути преди закуска или точно преди леглото.

Ако ще използвате този инструмент за борба със затлъстяването, трябва да се отбележи, че тези таблетки имат редица противопоказания:

 1. Запушване на червата.
 2. Неразумна болка в корема.
 3. Перитонит, апендицит.
 4. Странна херния.
 5. Възпалителни процеси в червата.
 6. Гастроентерит.
 7. Цистит.
 8. Метроррагия.
 9. Остър проктит.
 10. Алергия към бисакодил.

В някои случаи приемането на Бисакодил може да доведе до появата на: чревни колики, коремна болка, диария, метеоризъм, алергии.

trusted-source[10], [11]

Бисакодил Акри за загуба на тегло

Бисакодил Акриа се използва главно за коригиране на ежедневното изпразване, лечение на запек, подготовка за хирургични интервенции. Но днес, тези супозитории и хапчета също се използват за отслабване. Бързото отслабване се дължи на силния слабително действие на лекарството.

За загуба на тегло Bisacodyl Acry се приема в следната дозировка: 5 до 15 mg от лекарството се пие непосредствено преди закуска (тридесет минути преди хранене) или вечер преди лягане. Не е нужно да дъвчете таблетки. Пийте много течности.

Струва си да се обърне внимание на факта, че Bisacodyl Acry има някои противопоказания. Това не може да се използва, ако те са били с диагноза: заклещена херния, чревна непроходимост, перитонит, цистит, апендицит, метрорагия, проктит при острата форма,, хемороиди в остра форма на лактазна недостатъчност.

В някои случаи, таблетки за приемане на данни (супозитории или ректално приложение) могат да доведат до неприятни странични симптоми: диария, гадене, чувство на корема гравитацията, подуване на корема.

Имайте предвид, че ако приемате Bisacodyl Acry за загуба на тегло за дълго време, това може да доведе до дехидратация, чревна атония, загуба на калий.

trusted-source[12], [13]

Фармакодинамика

Бисакодил е доста добре известно слабително. Той действа чрез дразнещи рецептори, които се намират в лигавицата на червата. Това спомага за подобряване на перисталтиката. Също така, агентът стимулира освобождаването на електролити и вода от тялото в лумена на червата, блокирайки тяхната ре-абсорбция.

trusted-source[14], [15], [16], [17], [18]

Дозиране и администриране

Вземете хапчето в строго съответствие с инструкциите за употреба на лекарството. Обикновено използвайте Бисакодил сутрин на празен стомах (30 минути преди закуска) или вечер преди лягане.

Трябва да се отбележи, че лекарите не препоръчват употребата на това слабително като средство за намаляване на теглото. Обикновено това лекарство се използва веднъж и само при запек или други случаи, описани по-горе. Неоторизираното и неконтролирано приложение на Bisacodylum може да доведе до развитие на недостиг на необходимите минерали и витамини, както и до обезводняване.

trusted-source[22], [23], [24]

Употреба Бисакодил за загуба на тегло по време на бременност

Вземете Бисакодил бременни жени и тези, които хранят бебето с кърма трябва да бъдат изключително предпазливи. Преди употреба, не забравяйте да бъдете прегледани от лекар-гинеколог.

Противопоказания

 1. Алергия към бисакодил.
 2. Запушване на червата.
 3. Хемороиди в остра форма.
 4. Перотонит и апендицит.
 5. Proctitis в остра форма.
 6. Цистит.
 7. Гастроентерит.
 8. Възпалително заболяване на червата.
 9. Странна херния.
 10. Метроррагия.

trusted-source[19], [20]

Странични ефекти Бисакодил за загуба на тегло

 1. Алергични реакции.
 2. Диария.
 3. Гадене.
 4. Повръщане.
 5. Дехидратацията.
 6. Подуване на корема.
 7. Метеоризъм.
 8. Интестинална колика.

trusted-source[21]

Взаимодействия с други лекарства

Ако едновременно приемате Bisacodyl с лекарства, които са част от групата на сърдечните гликозиди, ефектът на последния може да се влоши от хипокалиемия.

Не се препоръчва приемането на тези таблетки заедно с GCS или диуретици, тъй като това ще доведе до повишаване на хипокалиемия.

trusted-source[25], [26], [27], [28], [29], [30]

Условия за съхранение

Съхранявайте таблетките и суспензията Bisacodyl на хладно и сухо място, което е напълно защитено от малки деца. Температурата не трябва да надвишава +25 градуса.

trusted-source[31], [32], [33], [34], [35]

Срок на годност

Срок на годност за таблетки е 3 години, за супозитории - 2 години.

trusted-source[36], [37], [38]

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Бисакодил за загуба на тегло: мога ли да взема и да навреди" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.