^

Застраховане на бременност и раждане

, Медицински редактор
Последно прегледани: 01.06.2018
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Към днешна дата броят на бременните майки, които сключват договори за бременност и доставка, се увеличава. Тя е създадена за онези хора, които не се доверяват на услугите на безплатна медицина, или няма възможност да губят време, чакайки консултации в районните жени.

Ако не принадлежите на аматьори, които водят чат в ред, имате две възможности. Първият е да намериш лекар, да го преговаряш и да му плащаш лично за всяко посещение. Вторият - да организира застраховка за бременност и раждане в болницата, която ви хареса. Застрахователната полица има някои предимства.

Няма да получавате ненужни анализи и изследвания, които се извършват в търговски лаборатории и следователно не са евтини. Това често се случва в районните клиники, където лекарите, които имат споразумения с частни лаборатории, получават интерес от всеки пациент, който ги препраща. Застрахователната компания защитава парите си и във връзка с това извънредно скъпо изследване няма да се появи. Тя ще бъде по-полезен за вас, така че как да се отървете от излишните посещение в лечебното заведение и контакт с хората около вас на опашката хората, които могат да имат различни източници на инфекциозни болести, както и за пореден път няма да се притеснява бъдещите му трохи. Застраховката действа като гарант за качеството и адекватността на медицинските грижи, които дори не можете да кажете за някои търговски обекти. Ще бъдете сигурни, че няма да се изправите пред грубост и груби лекари. Представителите на застрахователя следят отблизо подобни ситуации.

Броят на застрахователните услуги, осигурени от осигуряването за майчинство, зависи пряко от цената на застраховката. Колкото по-висока е цената на застрахователната полица, толкова по-голям е обхватът на услугите, които предоставя. Застраховката може да бъде закупена в началото на бременността, тогава тя ще включва пълен списък на медицинските услуги за мониторинг на бременността и раждането. Има възможност за закупуване на застраховка изключително за раждане. Много популярен е универсален пакет за проследяване на бременността (контрол акушер-гинеколог, необходимите тестове, определено количество на ултразвук), транспортни майки в родилното отделение, доставка (включително, ако е необходимо цезарово Шийн) и постнатална престой в родилното отделение.

Цените за комплексни услуги зависят повече от избрания дом за майчинство. Но си струва да се има предвид, и се претегля "за" и "против", ако споразумение с лекаря, и благодаря на всички служители, които вземат участие в раждането на детето си, той може да направи много повече от застрахователна полица.

Ценовата политика директно зависи от избраните услуги. Нека да дадем пример: едно отделение след раждането ще струва много повече от тази, в която ще останат още няколко майки. И единият и другият вариант имат положителни и отрицателни точки. Ако останете в отделна стая, не винаги можете в подходящото време да се обадите на специалист, докато в общата камара вашите "колеги" ще ви помогнат в това. В същото време, ако сте в отделение с няколко стаи, вие и вашето бебе може да бъдете разтревожени от плач и шум на други деца и техните майки. Какво да изберете зависи от вас.

Необходимо е също така да се спомене, че в Украйна и Русия различни застрахователни компании предлагат застраховка за бременност и раждане (те ви позволяват да изберете клиниката или отделението по майчинство от предлагания списък). Регистрацията на застрахователна полица е възможна и директно в майчинската болница, която по ваше мнение е надеждна.

Застраховка на пътниците по време на бременност

По време на бременност, която протича без специални патологии и усложнения, пътуването е разрешено. По-специално, когато гестационната възраст е достатъчно малка. Въпреки това, ако има различни усложнения по отношение на носенето на бебето, например, съществува заплаха от спонтанен аборт, появила се по-късна токсикоза, тогава е желателно да се отложи пътуването.

Застраховката на пътниците по време на бременност е специфичен вид политика. В този случай животът на майката и плода зависи от скоростта на предоставяне на квалифицирана медицинска помощ. Ограничен брой дружества предоставят такава застрахователна полица. Бременната жена излага здравето си на огромен риск по време на пътуването. Застрахователите, които предоставят такъв пакет от услуги, определят периода на бременност, над който застраховката няма да функционира.

Застраховка на бременни жени за пътуване в чужбина

Когато пътувате извън страната, е необходимо да помислите за въпроса за медицинска застраховка за бъдеща майка. Тя може да бъде получена от туристическа компания, която организира пътуване. Най-често медицинската застраховка предвижда случаи, в които бременността на туриста не е по-голяма от 12 седмици. Ако гестационната възраст е по-дълга, ще трябва да потърсим застрахователна компания, която ще вземе политиката, като вземе предвид всички нюанси. До осмата седмица на бременността, туристите могат да си купят застраховка на по-ниска цена, а от 8 до 24 седмици цената се увеличава значително. Това се дължи на спецификата на състоянието на бременната жена и особеностите на предоставянето на медицинска помощ, от която тя може да се нуждае.

Любителите на чуждестранни пътувания трябва да вземат предвид, че конвенционалната застраховка не защитава напълно бременните жени. Типичната застрахователна полица не може да компенсира разходите за лечение на възможни усложнения, свързани с бременност, раждане и последствията от тях. Извършването на застраховка е необходимо да се посочи специален период на изчакване за бебето! Някои компании предлагат застраховка за бременни жени, когато пътуват в чужбина онлайн. Необходимо е да се погрижите предварително, че цялото финансиране за предоставяне на медицински услуги трябва да се постави единствено на застрахователната компания!

Бъдещата майка ще трябва да търси опитна и надеждна застрахователна компания, готова да стане гарант на необходимата помощ в случай на извънредна ситуация, пряко свързана с бременност. Трябва да се има предвид, че някои моменти зависят от чуждестранния партньор на застрахователната компания (местен застраховател, който ще работи с вас в чужбина, след което всички сметки ще бъдат прехвърлени на компанията, която е сключила договора с вас).

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.