^

Тестове за овулация: видове, оценка на резултатите

, Медицински редактор
Последно прегледани: 19.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Днес тестът за овулация е в голямо търсене сред населението. Той се използва не само от жени у дома, но и от квалифицирани лекари в лечебните заведения. Това прави възможно точното определяне на времето, когато яйцеклетката узрява в тялото и когато се осъществява излизането от яйчника. Това отдавна е незаменим инструмент при планирането на бременността. Тя ви позволява ясно да определите времето на овулацията и в този момент е да извършите сексуален контакт, което значително ще увеличи шансовете за зачеване. С този метод можете бързо да постигнете желаните резултати.

Положителен овулационен тест

Ще покаже момента на зрелост на яйцето и желанието му да напусне. Обикновено, след като клетката е напълно узряла, освобождаването й става през следващите 24 часа. Ако искате да забременеете по това време, идеалните условия за осъществяване на полов акт. Тези, които искат да избегнат бременността, трябва да избягвате сексуален контакт или да се предпазите.

Слаба и бледа ивица при тест за овулация

Резултатът е отрицателен. Овулацията все още не се очаква. Той или е все още далеч, или наскоро се е случило.

Слаба втора лента за тест за овулация

Има и нестандартно приложение като средство за контрацепция. Ако втората ивица е била подчертана, нека тя да бъде много бледа и неекспресивна - знак, че периодът на овулация се приближава. Започнете да използвате само защитен сексуален контакт или избягвайте интимност. Този метод на защита е нецелесъобразен, но често се практикува.

Тестът за овулация показа две ленти

Висока вероятност за овулация. Яйцето е узряло, сексуален контакт е необходим, ако жената иска да забременее.

Две ярки ленти по теста за овулация

Откриването на две ярки ленти на наскоро извършен тест показва, че резултатът е положителен. Това означава, че яйцето вече е узряло и много скоро ще има момент на възникване на овулация. Можете да задържите един вид количествен анализ: толкова по-ярко ще бъде групата, толкова по освобождаването на хормона се е появил в вътрешната среда на организма, а по-скоро за освобождаването на яйце. Понастоящем е препоръчително да планирате сексуален контакт. Шансовете за бременност сега са на върха на вероятността за прилагане.

Тестът за овулация показа ярка втора лента

За приближаването на овулацията, което ще се случи през текущите 1-2 дни, се казва, че в изпитването се появява ярка и изразителна втора лента. Това е знак, че концентрацията на хормона в кръвта е достигнала доста високи граници.

Усмивка на теста за овулация

При прилагане на цифровата версия на теста, положителният резултат от цифровото поле представлява усмивка. Това е идеалното време да се посветим на интимни взаимоотношения, тъй като вероятността за торене е максимална.

Лентата на теста за овулация е по-лека от контрола

Ако такъв резултат бъде постигнат, това означава, че в близко бъдеще не може да се говори за зачеване. Яйцето не е узряло, отговорно, овулацията няма.

Положителен тест за овулация при бременност

Помислете за същността на двете системи, която ще ни даде разбиране за механизма, как действа, както и какво всъщност може да се очаква от тях. Тези два теста имат абсолютно различни механизми на действие и следователно не може да има кръстопът между тях. Те хващат абсолютно различни хормони. При бременност, определете hCG, за да определите овулацията, трябва да знаете концентрацията на LH. В първия случай получавате информация за това дали е имало оплождане на яйцето, независимо дали е било имплантирано в лигавицата на матката. Вторият тест отговаря на въпроса дали е узрял и дали може да възникне торене.

Както можете да видите, тестът за овулация абсолютно не може да каже нищо за бременността. Но в някои случаи те показват положителен резултат. То се счита за фалшиво положително, защото е следствие от кръстосана реакция, дисбаланс с преобладаване на PH. Но това не е пряко потвърждение на бременността.

Въпреки че се срещат случаите, те са доста редки. Повечето ще бъдат отрицателни веднага щом приключи овулацията, независимо дали яйцето е оплодено в бъдеще или не.

Овулация след овулационен тест

Постигането на положителен резултат вече е добро постижение в репродукцията. Това означава, че първата стъпка вече е била предприета: а именно, вие знаете кога зряло яйце ще излезе от яйчника. Просто трябва да хванете този момент. Когато се опитвате да забременеете, една жена трябва да планира сексуален контакт. Вероятността за зачеване в момента е най-висока и е около 33%, което е добър показател за акушерството и гинекологията. Ако няма патологии и усложняващи фактори, то се извършва торене.

Тестът за овулация е eviplan (eviplan)

Тази марка произвежда високочувствителни тестове, които позволяват точното определяне на овулационните процеси, дори и при минимална степен на тяхната тежест (LH = 25mU / ml). Освен това са налице и тестове с реактивни струи. Чрез чувствителност те практически нямат никакви разлики от лентите. Единственото предимство е, че те осигуряват високо хигиенно изпълнение на изследването. На опаковката е приложена инструкция за опаковане, при която подробно се описва изпълнението на процедурата и тълкуването на получените данни.

Овулационен тест за овуплан (овуплан)

Това е вътрешна система, предназначена специално за определяне на овулацията. Метод, който гарантира сравнително висок резултат. Надеждността е изключително висока и достига 99%. Позовава се на евтини системи за тестване, цената варира от 200-250 рубли.

Тест за овулация, най-слаб

Един от най-популярните тестове, който е много привързан към руските жени. Препоръчва се от гинеколозите да започнат лечение на безплодие и овариална стимулация. Което е съвсем логично, защото просто не може да падне за периода на овулация. Знаейки точно кога, когато се случи, проблемът може да бъде разрешен по естествен път, без да се прибягва до допълнителни медицински интервенции. Прилагането на теста е лесно. Първо, трябва да вземете материал за по-нататъшни изследвания. Това ще изисква доза сутрин урина. Първо, тоалетната на външните гениталии се извършва, достатъчно лека, повърхностна, без да се използват каквито и да било допълнителни средства. След това първата част се освобождава, средната част се събира, след което уринният остатък се освобождава и извън буркана. По-добре е да използвате стерилни буркани за еднократна употреба, продавани в аптека. В буркана, долната част на лентите, изчакайте системата да реагира и да покаже резултата. Можете да видите предварителните резултати след няколко секунди. Но за да получите точни, добре установени резултати, това отнема около 10 минути. След това ще сте сигурни в надеждността на всички резултати, изключете възможността от грешки и грешки.

Същата фирма установи производството на специални комплекти, които вече съдържат тест за овулация и тест за бременност. Първо, като се използва първият тест, се определя овулацията, избра се идеалното време за полов акт. След няколко седмици (средно 7-14 дни) се извършва тест за бременност, който показва дали клетката е оплодена. Компанията се фокусира върху широк спектър от потребители, почти всеки ще може да намери вида продукт, който е идеален за него. Например, има отделен брой тестови ленти за жени, които нямат редовен цикъл. Много хора са скептични по отношение на ивиците, изразявайки ясна недоверие към тях. И такива хора също имат нещо, което да угоди и да изненада. Има специални касети за тестване. Удобството на методите на касетите също е различно, тъй като не се изисква да се произвежда специална колекция от урина, достатъчно е да се замени касета за поток от урина.

Тестът за овулация е сигурен

Това е може би една от най-добрите тестови системи, която е много ефективна. Тя е много надеждна и точна, позволява да се постигне определението за овулация с вероятност от 90%. Средната цена е 150 рубли.

Отговорът на овулационния тест

С помощта на тази техника е възможно да се определи нивото на LH и съответно периода на овулацията. Точността е 90-92%.

Фемиплан овулационен тест

В този случай говорим за система за изпитване с плоскости. Материалът на изследването е урината. Устройството е повторно използвано, доста удобно за използване. За изследването прозорецът на устройството е насочен под поток от урина и се очаква резултатът. Той се показва на екрана под формата на една или две ленти. Тестът е най-скъпият, но си заслужава - много ефективен и точен.

trusted-source[1], [2], [3]

Тест за овулация - соло

Това е система за тестване в ленти. Тя е насочена към определението за овулация, произведено от Pharmasco. Броят на тестовете е 5 броя. В наръчника е предоставена специална лента, с която можете да изчислите деня, от който започвате да тествате. За повечето жени един пакет е достатъчен, за да определи деня, от който да започне тестването. В някои пакети тестовете за бременност се включват като бонус, който ви позволява да потвърдите или отхвърлите началото на бременността.

Тест за диагностика на премия за овулация

Можете да закупите тестове на тази фирма, както под формата на тестови системи, така и под формата на ленти и таблетки. Надеждността на резултатите е 95%.

Тест за овулация с месечни

Ако имате менструация, тестът е безполезен. От гледна точка на физиологията в тялото няма точно оплодено яйце. Той се екскретира заедно с частиците на лигавицата. Ново яйце ще започне да се формира постепенно само след като предишното е напълно отстранено, което не е било импрегнирано. Тестът се провежда до момента, в който яйцето се очаква да приключи, което не е по-рано от 12 дни след менструацията, или около 17 дни преди началото на следващата.

Начало овулационни тестове

Тестовете могат да се извършват вкъщи сами, без намесата на квалифициран специалист. Те не изискват специални умения, сложно оборудване и спазване на специални условия, изисквания и техники. За обикновения потребител тестът е проектиран, така че инструкцията е приложена към него, където подробно е описано как трябва да се извърши тестът. Те изискват урина или слюнка. Периодът на овулация може да бъде разпознат чрез промяна на цвета на индикатора, след като е останал в изследваната течност. Цветът се е променил, респективно, това е периодът на максимална вероятност за оплождане, на който е необходимо да се "определи" полов акт.

Как да определите овулацията без тестове?

Един от най-известните и често използвани методи е измерването на базовата температура. Този метод е надежден, не изисква инвестиции. Предимството е, че методът не изисква никакви материални разходи.

Същността на метода е необходимостта от ежедневна регистрация на температурата в ректума. Създадена е температурна графика, която има върхове и прозорци. Съответно изчислява благоприятен период - те отчитат максималното намаляване на температурните индикатори.

Кога да забременеете с положителен тест за овулация?

Веднъж, като приложите  теста за овулация, получихте положителен резултат, можете да се подготвите за сексуален контакт. Тя трябва да започне не по-рано от 2 часа след теста, като резултат от "+" означава, че яйцето ще се освободи след около 2 часа. Жизнеспособността му е средно 24 часа. За да се затегне до края на деня, не е необходимо, тъй като торенето няма да се случи или да се случи веднага след половото сношение и все още се изисква известно време.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.