^

Календар на бременността

Календарът за бременност е необходим, за да може бременната жена да има ясна представа за промените в процеса на вътрематочно развитие на нероденото й дете.

Той се състои от седмици и тримесечия, а всяка нова седмица на бременността прави корекции в развитието на плода. Първите 13 седмици от бременността са най-опасни, тъй като всички неблагоприятни ефекти върху плода могат да доведат до вродени патологии или загуба на бременност. През второто тримесечие плодът продължава да расте бързо и до 20-та седмица повечето жени започват да усещат движението си.

Какво се случва на 7-та седмица от бременността?

Седмата седмица на бременността показва, че ембрионът се развива активно в женското тяло. Теглото му е около 0.8 грама, а височината е около 8-10 милиметра.

Втората седмица на бременността

В статията ни за втората седмица на бременността ще се опитаме да отговорим подробно на тези въпроси, а не само на тези въпроси.

Акушерски седмици на бременността

Нека да разгледаме по-отблизо характеристиките на всяка седмица на бременност в акушерство.

Всичко за първите седмици на бременността

В тази статия ще се опитаме да опишем толкова подробно за първите седмици на бременността, възможните проблеми и да се опитаме да отговорим на всичките ви въпроси.

Кратък период на бременност

Има дни, когато женското тяло, в буквалния смисъл на думата, започва да се държи предизвикателно. По някаква причина искате да ядете херинга и, разбира се, с конфитюр, или изведнъж, "издърпайте" на осолена краставица. И жените, които имат опит в живота, и момичетата, които нямат представа за превратностите на съдбата, знаят, че най-краткият период на бременност може да доведе до големи промени в женското тяло. Секс и малък период на бременност

Бременност: 41 седмици

Вашето дете вече не е толкова удобно, както преди, така че за безопасността му, лекарят ще ви посъветва да започнете предизвикателството на раждателната активност през следващата седмица.

Бременност: 40 седмици

Трудно е да се каже със сигурност каква ще бъде теглото и височината на вашето дете, но средните параметри на новороденото са приблизително 3,4 кг - тегло и 50 см - височина.

Бременност: 39 седмици

Детето продължава да расте дебел слой, който помага да се контролира температурата на тялото след раждането.

Бременност: 38 седмици

Вашето дете вече е получило доста голямо тегло, което сега е около 3, 1 кг, височината му е 50 см.

Бременност: 37 седмици

Тази седмица бебето ви е достигнало пълния срок. Ако родилната активност започне сега, раждането ще премине сравнително лесно и бързо.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.