^

Капки от червеи за кучета

, Медицински редактор
Последно прегледани: 09.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Всички собственици на домашни любимци винаги са загрижени за поддържането на здравето си, защото кучетата имат висок риск от инфекция както от външни насекоми, така и от вътрешни паразити - хелминти или червеи. Животното може да използва храносмилателни ларви с храна или течност, може да се зарази, когато общува с друго болно животно. Яйцата червеи се намират в големи количества в земята, върху растенията, във външните резервоари и обикновени локви, от които кучето може да пие вода. Тъй като рискът от инфекция е много, много висок, се препоръчва собствениците да обърнат внимание на подходящите ветеринарни лекарства - по-специално, капки от червеи за кучета.

Формуляр за освобождаване

Чрез предлагането на домашен антихелминен препарат собственикът може да се изправи пред неочакван проблем: кучето често просто отказва да използва необходимото хапче или суспензия поради неприемлив вкус или аромат. Понякога такъв отказ може да бъде придружен дори от агресията на животното и от появата на изобилие от солюбилност. Но има изход от сегашната ситуация, а това са капки от червеи.

Капките от червеи за кучета на холката са правопризнати като една от най-удобните форми на антихелминтични ветеринарни лекарства. Това означава едновременно действие срещу червеите и срещу външни насекоми - бълхи или кърлежи. Капките действат бързо и ефектът им продължава, като правило, още 1-2 месеца.

Избирайки капки от червеи за кучета, трябва да се съсредоточите върху теглото и възрастта на животното. Характеристиките на дозировката винаги са предписани в медицинската анотация на ветеринарния медикамент.

Dironet Spot-On

Фармакодинамика

Фармакокинетика

Капки от ларви и сексуално зрели нематоди, пъпки, бълхи, въшки, косми, червеи. Активната течност се абсорбира от кожните тъкани, навлиза в системната циркулация на животното и оттам - до всички органи и кухини. Съставът на лекарството е ivermectin и praziquantel.

Противопоказания за употреба

Капките не трябва да се използват, ако животното има алергия към формулировката. В допълнение, лекарството е противопоказано по време на бременни и кърмещи кучета, с инфекциозни заболявания, кученца до 2 месеца, както и породи кучета като Bobtail, Collie, Sheltie.

Странични ефекти

Не са наблюдавани нежелани странични ефекти.

Начин на приложение и доза на капка червеи за кучета

От червеите, лечението се извършва веднъж (за профилактика - 4 пъти годишно). Изяждането на паразити обикновено се случва 4-5 дни след прилагането на капчици на холката. Средната доза на лекарството е от 1 до 8 пипети, в зависимост от теглото на домашния любимец.

Свръх доза

Ситуациите не са описани.

Взаимодействия с други лекарства

Капките не се използват в комбинация с други антипаразитни лекарства.

Условия за съхранение

Температурният обхват за оптимално съхранение на продукта е от +1 до + 30 ° C.

Дата на изтичане на срока

До 18 месеца.

твърдина

Фармакодинамика

Фармакокинетика

Ефективни антипаразитни капки на база селамектин. Те работят по отношение на бълхи, червеи, червеи, токсокар, аскарис и дирофилария. Те унищожават самите паразити и техните ларви. Осигурете антипаразитна защита на животното за 1 месец.

Противопоказания за употреба

Не прилагайте за лечение на кученца до един месец и половина.

Странични ефекти

Изключително редки могат да се появят области на временна загуба на коса на мястото на прилагане на капки.

Начин на приложение и доза на капка червеи за кучета

Капките се нанасят върху сухата кожа в областта на холката от 30 до 240 мг, в зависимост от теглото на кучето.

Свръх доза

Нямаше случаи с предозиране.

Взаимодействия с други лекарства

Не се препоръчва употребата му с други антипаразитни средства поради възможна интоксикация.

Условия за съхранение

Дръжте капките при нормални температурни условия.

Дата на изтичане на срока

До 3 години.

адвокат

Фармакодинамика

Фармакокинетика

Капки от червеи (холци, нематоди), бълхи, въшки, акари. Активните съставки - имидаклоприд и моксидектин - причиняват смъртта на паразитни насекоми и хелминти. Капките не предизвикват дразнене или интоксикация.

Противопоказания за употреба

Възрастта на кучето е по-малко от 7 седмици, инфекциозните заболявания и периода на възстановяване.

Странични ефекти

Обикновено капките се носят добре от животните. Изключително рядко е, че отделни симптоми на кожата се появяват под формата на зачервяване и сърбеж, които изчезват сами.

Начин на приложение и доза на капка червеи за кучета

Капките се нанасят върху холката, между вълната и изсушената кожа без рани и раздразнения. Ако кучето е голямо, течността трябва да се разпредели на 3 или 4 места. Средната доза за кучета е 0,1 ml на килограм телесно тегло.

За унищожаване на хелминтите, кучето се лекува веднъж и с цел профилактика - веднъж на всеки 4 седмици.

Нежелателно е да се къпете с домашния си любимец за 3-4 дни след прилагането на капки.

Свръх доза

Няма описания на подобни ситуации.

Взаимодействия с други лекарства

Не използвайте капки в комбинация с макроциклични лактони.

Условия за съхранение

Капки се съхраняват в стаята, извън достъпността на децата.

Дата на изтичане на срока

До 3 години.

Комплекс Прасид

Фармакодинамика

Фармакокинетика

Комплексът означава под формата на капки от червеи и външни паразити. Съставът е представен от празикуантел, ивермектин, левамизол, димедрол, диметилсулфоксид. Лекарството има широк спектър на антипаразитно действие.

Противопоказания за употреба

Капките не се препоръчват за лечение на кученца до 2 месеца, за инфекциозни заболявания и физическо изтощение на кучета, за бременност и хранене, за алергии и за мокра или раздразнена кожа.

Странични ефекти

Страничните ефекти обикновено не се наблюдават.

Начин на приложение и доза на капка червеи за кучета

Използвайте 1 до 5 пипети за лечение на животното, в зависимост от теглото.

Свръх доза

Не са наблюдавани ситуации.

Взаимодействия с други лекарства

Лекарството за червеи не трябва да се комбинира с други антипаразитни вещества.

Условия за съхранение

Съхранявайте в сухо, затъмнено място при стайна температура.

Дата на изтичане на срока

До 2 години.

Капките от червеи са по-подходящи за предотвратяване на появата на паразити. Ако обаче вече сте открили хелминти в екскрементите на кучето си, не трябва да се паникьосвате, но незабавно започнете лечението. Правилният избор на капки от червеи за кучета ще помогне на ветеринарен лекар.

trusted-source[1], [2]

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Капки от червеи за кучета" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.