^

Канефрон по време на бременност

, Медицински редактор
Последно прегледани: 10.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Канефрон (Canephron) е комбинирана фитопрепарация, използвана за профилактика и лечение на заболявания на бъбреците и пикочните пътища. Основата на лекарствения продукт е вегетативните компоненти, които позволяват използването на канефрон по време на бременност.

Съставът на лекарството включва смачкани: корен lyubistka, листенца от розмарин и билки от злато-хиляди. Методът на фитониране, в резултат на който се получава лекарственият продукт, максимално запазва всички полезни свойства на растителните суровини, което на свой ред обяснява уникалността и ефективността на канефрон.

Както е известно, проблемите с урината заемат второ място в броя на първичните прояви или екзацербации по време на бременността. Предимствата на лекарството включват възможността за прилагане при всеки гестационен период и липсата на тератогенен ефект, характерен за антибиотиците. Лекарството се произвежда под формата на драже и водно-алкохолен разтвор.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Инструкции за употреба

Листовката съдържа информация за правилното приемане на канефрон, но преди да започнете лечението, винаги се консултирайте с специалист. Честотата и дозировката варират в зависимост от степента и тежестта на заболяването.

Kanefron по време на бременност може да се предписва успоредно с други лекарства. Лекарството е добре комбинирано с антибиотици, което подобрява тяхното действие и осигурява бързо възстановяване.

Лекарството се предлага под формата на алкохолен разтвор и таблетки. Въпреки ниското съдържание на етанол (16-20%), е по-добре да се замени екстракта с вода-алкохол за жените, които чакат бебето с дракон.

Лекарството не влияе на концентрацията на внимание и реакционната скорост. По отношение на нежеланите реакции е възможно само алергии към един от компонентите на това лекарство. Сред специалните инструкции е необходимостта да се консумира по-голям обем течности.

Инструкцията предупреждава да използва лекарството без назначаване на специалист или при наличие на чернодробни заболявания.

Доза

Като правило, фитопрепарата се предписва три пъти дневно за 2 таблетки или 50 капки. Дозирането се определя индивидуално. Напълно е забранено да се променя количеството на лекарствената субстанция независимо. Големите дози ловаж и розмарин увеличават матката, която е изпълнена със зацапване и спонтанен аборт.

Бъдещата майка трябва да слуша тялото ви, когато приема лекарството, защото е невъзможно да се предскаже реакцията на тялото на бременната жена на фитопрепарацията. При всякакви тревожни симптоми, трябва да се консултирате с лекар, който може да намали количеството на лекарството или да напише друго лекарство.

trusted-source[19], [20]

Дали е възможно при бременност канефрон?

Акушер-гинеколозите потвърждават, че канефронът по време на бременност е безопасно средство за всеки период на бременност. Наркотикът е широко използван в акушерската практика поради изразени действия:

 • диуретик - поради способността на основните компоненти (розмарин и лювееви масла) и фенол карбоксилни киселини да инхибират обратната абсорбция на натрий. Масленият състав на лекарството предизвиква разширяване на бъбречните съдове, значително увеличавайки кръвния поток, което също така увеличава диуретичния ефект;
 • противовъзпалителни - розмаринови киселини спират възпалението, намаляват болката при пиелонефрит, благоприятно повлияват общото състояние и ускоряват процеса на възстановяване;
 • spazmoliticheskoe - отнемането на синдрома на болката възниква при употребата на фталади;
 • антибактериални - компонентите на лекарството предотвратяват пролиферацията на патогенната микрофлора в уринарния тракт. В същото време устойчивостта на микроорганизми към това лекарство не е разкрита.

Въпреки очевидните предимства пред антибиотиците и напълно вегетативния състав на въпроса: "Възможно ли е за бременност канефрон?", Е подходящо за всеки конкретен случай. Всяко лекарство, включително Canephron, трябва да бъде предписано от лекар. На първо място, розмаринът и любежът са известни със способността си да предизвикват маточен тон. В тази връзка, възможността за използване на лекарството и дозировката се разглеждат поотделно. За бременните жени те предпочитат да приемат таблетки, а не разтвор, съдържащ алкохол. Допълнителни вещества от фито-средствата са захароза и лактоза монохидрат, които могат да предизвикат алергична реакция.

Дали канефронът е вредно по време на бременност?

Нефролозите и терапевтите, които се борят със заболявания на отделителната система (включително хронични), често се предписват на пациенти за канонефрин по време на бременност.

Периодът на носене на бебе може да бъде отбелязан не само от физиологични, но и от патологични промени. Растежът на матката често допринася за изстискване на пикочните канали, които на свой ред губят тона си под действието на хормони. Стагнацията на урината води до възпалителни процеси - цистит или пиелонефрит. Има ситуации, при които няма очевидни признаци на заболяването и само в урината се откриват бактерии. Бъбречните проблеми често се появяват на фона на жлези.

Дали канефронът е вредно по време на бременност? Отговорът на този въпрос може да бъде даден само от специалист за всяко бременно лице. Това е лекарство, което може да бъде използвано от бъдещи майки с цел премахване на едем и отстраняване на течности от тялото, както и нормализиране на работата на бъбреците и пикочния мехур. Лекарите активно предписват лекарства на бременни жени като превантивни мерки.

Използването на канефрон по време на бременност

Нелекуваните инфекции на пикочните пътища усложняват хода на гестационния период, могат да доведат до различни патологии на плода и произволен аборт. Бременни майки, трябва своевременно да предприемат всички необходими проверки и тестове, за да премине, и с появата на симптоми на тревожност (температура промяна миризмата / цвета на урината, болка в областта на кръста или ужилването по време на уриниране и други подобни), адрес на експерта.

Това лекарство се използва в следните случаи:

 • асимптоматична бактериурия (патогенната флора се открива в урината, външните признаци на патология не се откриват);
 • инфекция на пикочните пътища, нефролитиаза, интерстициален нефрит, гломерулонефрит;
 • превенция и лечение на гестоза на фона на патологията на бъбреците;
 • с цел предотвратяване, за предотвратяване на обостряне на уролитиаза, хроничен ход на цистит и пиелонефрит.

Добрата поносимост, безопасност и естествен състав правят това лекарство незаменим инструмент в периода на носене на дете.

Канефрон от цистит по време на бременност

Цититът може да бъде независима патология или да предложи по-сериозен проблем. Острият ход на заболяването по време на детското носене се развива в резултат на отслабване на имунитета, както и с повишено натоварване на нервната система.

Терапевтичната доза се определя индивидуално след медицинска консултация и необходимите изследвания. Продължителността на допускането варира от две седмици до един месец. Фитопрепарата засяга фокуса на възпалението при остър и хроничен цистит, облекчава синдрома на болката и има диуретичен ефект.

Kanefron по време на бременността добре отстранява основните симптоми на цистит - изгаряне, болка при уриниране, често желание да отидете до тоалетната. Често, с появата на подобрение, лекарството продължава да се приема за консолидиране на резултата. Наркотикът често се използва за превантивни цели. Той не причинява пристрастяване, не нарушава функциите на тялото, нито предизвиква негативни действия.

Прилагане в ранна бременност

Началото на гестационния период и увеличаването на количественото съдържание на хормона прогестерон са взаимосвързани. Този хормон спомага за отслабване на мускулните влакна на уретрата, което води до забавяне на потока урина от бъбреците в пикочния мехур. Застоящият феномен, от своя страна, предизвиква размножаване на патогенна микрофлора и резултатът може да бъде заболяване на пикочните пътища или увреждане на бъбреците.

В сърцето на лекарството са само растителни компоненти, които имат аналгетично, противовъзпалително, диуретично и антибактериално действие. Комплексното лекарство премахва възпалението, унищожава и предотвратява растежа на патогенни бактерии.

Kanefron в ранните етапи на бременността често се предписва от лекари по превантивни причини, особено ако жената страда от заболявания на пикочната система преди концепцията или открива инфекция в урината без тежки симптоми. Както показва клиничната практика, микроорганизмите са склонни да се скрият и да се проявяват, когато защитните сили на тялото се отслабват. Така че носенето на дете може да играе ролята на провокатор в такива бавни, скрити патологични процеси.

trusted-source[5], [6], [7]

Приложение през първия триместър на бременността

Синтетичните лекарства са строго забранени в началото на бременността. Организмът на бъдещата майка претърпява огромни натоварвания, в резултат на които хроничните заболявания се проявяват или изострят за пръв път. Патологията на уринната сфера не е изключение: цистит, пиелонефрит. Болестите в допълнение към дискомфорта, усещанията за болка имат отрицателен ефект върху хода на гестационния период и са в състояние да причинят усложнения под формата на: дефекти в плода или спонтанно прекъсване на бременността. С такива заплахи просто трябва да се подложи на курс на лечение.

Едно безопасно, ефективно лекарство, което бързо може да се справи с проблема, се счита за канефрон през първия триместър на бременността. Лекарството се състои от растителни екстракти, които нямат вредно въздействие върху плода.

Той има разпространение действие върху кръвоносните съдове на отделителната система, стабилизира бъбречната функция, намалява или напълно премахва болка сайдер лумбалната област, намалява подуване, намалява бъбречни съдови спазми и подобряване на притока на кръв към органите.

trusted-source[8]

Използвайте късна бременност

Лекарството има подчертан диуретичен ефект, така че в края на бременността Canephron се предписва за намаляване на подуването на краката. Този ефект се обяснява с киселините на розмарина. Служи за предотвратяване образуването на камъни в бъбреците и пясъка. За някои бъдещи майки наркотикът е предписан за целия период на бременност.

Kanefron в края на бременността предотвратява появата на явление като късна токсикоза или гестоза. Това състояние е нежелателно, тъй като може да повиши кръвното налягане, да причини спазъм на кръвоносните съдове, да влоши проблема с подпухналостта.

Може да се нарече превантивен и лекарствен продукт номер едно за бременна жена на всеки етап от вътрематочното развитие на бебето. Най-важното нещо е да не се лекувате самостоятелно и да не превишавате препоръчителната доза на лекарството.

Колко да пиете канефрон по време на бременност?

Продължителността на терапията с канефрон се установява индивидуално от терапевта или от нефролог, като се започне от:

 • характеристики на тялото;
 • естеството на курса и тежестта на заболяването;
 • наличие на алергични прояви при лечението на фитопрепарациите.

Една жена е достатъчно за две седмици, за да се освободи напълно от възпалителните процеси на пикочната система. Някои бъдещи майки пият медицински предписани курсове през целия срок.

Въпреки множеството предимства и липсата на странични ефекти, е по-добре да се използва само за целта на специалист. И не само за вредата от самолечението, но и за важността на лечението под медицинско наблюдение. Както беше посочено по-рано, организмът на същата жена преди и след зачеването е като две различни планети. Лечебните растения, които се прилагат тихо преди началото на гестационния период, могат да дадат неочаквани реакции още по време на бременността. Следователно, дозата, продължителността на прием може да се регулира в съответствие с терапевтичния ефект, пълното му отсъствие или наличието на отрицателни чувства в бъдещата майка.

Kanefron за профилактика на заболявания по време на бременност

Kanefron по време на бременност и в следродилния период има благоприятен ефект върху състоянието на пациентите с инфекции на пикочните пътища, което се потвърждава от клиничните проучвания.

С цел да се премахне отокът, да се предотврати повторното възпаление и късното токсикоза, той се взема през последните седмици / месеци на носене на детето, а също и в рамките на 7-10 дни след раждането на детето.

Превантивната терапия е безопасна и се понася добре от бременни жени без фетотоксични, тератогенни и ембриотоксични ефекти.

Като профилактика, дозата се предписва и поотделно и прави средно 1 драже или 50 капки два пъти дневно.

Аналози на канефрон по време на бременност

Ако имате индивидуална непоносимост към компонентите на фитопрепарацията, тогава лекарят може да предпише аналог на канефрон по време на бременност. Такива заместители са цистон, фурагин, фитолизин - лекарства на базата на растителни суровини, които се понасят добре от бременни жени и нямат странични ефекти. Въпреки това, всяко от лекарствата е написано стриктно индивидуално.

Препаратите се избират в съответствие с лекарствения състав и ефикасността при тази или онази патология:

Наркотикът

Форма на издаване

Лекарствени съставки (състав)

Обхват на приложение

Противопоказания /
Отрицателни действия

Бременност Използвайте

Canephron

Капки
капки

Обичайте корена;
златна овчарска трева;
листенца от розмарин;

Цистит и уретрит от остра / хронична форма;
остър и хроничен пиелонефрит;
гломерулонефрит /
нефрит;
предотвратяване на камъни в бъбреците

Алергични прояви на компонентите (сърбеж, зачервяване и кожни обриви); може да причини тон на матката

Е разрешено при всеки период на бременност и по време на кърмене

Furagin

Таблетка
капсула на
прах

Фуразидин

Лечение и профилактика на уринарни инфекции от остър и хроничен ход, както и възпаление на простатата;
изгаряния, гнойни кожни лезии и възпалителни процеси (гениталии, конюнктиви и т.н.)

Е забранен за бъбречна недостатъчност и бременни жени от 38 седмици; алергични реакции под формата на обрив и сърбеж;
разстройство на изпражненията;
болка в корема;
отрицателно засяга зрението;
може да предизвика замайване, повишена температура, обща слабост и сънливост

Синтетичен наркотик, приложен до 38-та седмица на бременността; не се използва при кърмене и при терапия на кърмачета

Cistone

Таблетки

Сърце сърце;
потайниче език;
diodimocarpus stemus;
обривът е филмиран;
верността на пепелта;
onosma мултивалентна

Инфекция на пикочните пътища (цистит, пиелонефрит и т.н.);
уролитиаза;
подагра;
уринарна инконтиненция;
кристалурия

Алергии в случай на индивидуална чувствителност към компонентите на растението

Се използва на всеки етап от бременността

Fitolizin

Паста

Семена от сминдух;
хвощно поле;
листа от бреза;
люгаж и корен от магданоз;
лук кори;
корен от пшенична трева;
златна трева;
планина птица трева

Възпалителни процеси на пикочната система;
уролитиаза / нефролитиаза;
предотвратяване на камъни в бъбреците

Алергични обриви с непоносимост към всеки растителен материал;
гадене;
Той не се използва за гломерулонефрит и фосфатидил литиаза

Препоръчва се за лечение на бременни жени

trusted-source[9]

Fitolizin

Болката в областта на бъбреците най-често показва наличието на пясък или камъни. Бързо облекчаване на състоянието и появата на конкретни растения помага на канефрон по време на бременност. Ако бъдещата майка има повишена чувствителност, например към розмарин е необходимо да се замести лекарството, за да се избегнат алергичните прояви. В тази ситуация терапевтичният ефект се постига чрез използване на фитолизин, който също е билково лекарство, но не съдържа розмарин.

Избирайки канефрон или фитолизин по време на бременност, трябва да разчитате не само на ценообразуване и рецензии в Интернет. И двете фитопрепарации осигуряват мек ефект и нямат странични ефекти. Разбира се, фитолизинът ще бъде по-икономичен, но решаващата дума за лекуващия лекар и липсата на индивидуална непоносимост.

Cistone

Практическото отсъствие на противопоказания и негативни ефекти, естествеността на състава позволяват използването на цистон или канефрон по време на бременност. Лекарствата са показани за лечение на същите патологични състояния. Постигането на необходимия резултат може да се оцени само чрез опит и грешка, чийто успех до голяма степен зависи от индивидуалните характеристики на организма. Някои пациенти бързо се отърват от бъбречните камъни с помощта на канефрон, докато други са по-подходящи за цистона. Това явление се обяснява с произхода на калите. Cystone действа срещу камъни с фосфатна природа и Canephron е ефективен срещу соли на пикочната киселина. По отношение на лечението на инфекция на пикочните пътища, и двата билкови препарата показват приблизително същия ефект.

trusted-source[10], [11], [12]

Противопоказания за употреба

В инструкциите за поставяне се обръща внимание на факта, че Canephron се предписва много внимателно на лица с чернодробни заболявания. Особено се отнася до алкохолен разтвор.

Противопоказанията за консумация са, както следва:

 • индивидуална чувствителност, свързана с непоносимост към един от компонентите на лекарството;
 • увеличаване на тонуса на матката;
 • инактивирането на организма на лактоза и захароза.

Всяко фитопрепариране може да причини алергична реакция, така че Canephron може да се приема само по лекарско предписание. Ако сте излекували канефрон по време на бременност, наблюдавайте здравето си и при най-малките негативни симптоми, свържете се с специалист. Лекарят може да промени дозата или напълно да замести лекарството.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17], [18]

Странични ефекти

Билковият препарат често е много добре поносим и не предизвиква негативни реакции. В редки случаи има алергични прояви на кожата (обриви, сърбеж и т.н.). Капките, съдържащи алкохол канефрон, не се препоръчват при хора, страдащи от чернодробно заболяване, тъй като може да има влошаване на състоянието.

Нежеланите реакции се проявяват под формата на размазващи секрети от влагалището, откриването на които ще бъде причина за незабавен контакт с лекар. В чистата си форма ловажът и розмаринът са способни да увеличат маточната тонус, но понякога подобен ефект се проявява след приемането на лекарството.

Клиничната практика показва липсата на данни за интоксикация и предозиране, което позволява дългосрочна употреба на лекарства, за да се постигне стабилен терапевтичен ефект и да се сведе до минимум броят на рецидивите. Медицинските изследвания доказват, че фитопрепарацията няма нежелан ефект върху вътрематочното развитие на детето, не влияе на психофизичното развитие и здравето на новороденото.

Цена от

Цената варира в зависимост от формата на освобождаване и аптечната мрежа. Цената на алкохолните капки варира от 88-180 USD на 100ml. Цената за таблетите е: 100-200 UAH за пакет, състоящ се от 60бр.

trusted-source[21]

Отзиви за канефрон по време на бременност

Широкото приложение на билковия препарат е показано с многобройни прегледи на канефрон по време на бременност. По-голямата част от посетителите на форумите отбелязват положителния ефект, високата ефективност и отсъствието на странични ефекти при вземането на фиопрепарации.

В някои случаи пациентите се оплакват от алергични реакции - сърбеж, зачервяване на кожата, различни обриви. Малък процент от бременните майки показват слабо изразена положителна динамика на лечението или пълна липса на терапевтичен ефект. Най-ужасните прегледи се отнасят до онечистванията на кръвта в урината при уриниране и размазване на вагиналния дебит след приемане на лекарството.

Отрицателните становища, според експерти, възникват поради неспазване на предписаната дозировка, самостоятелно предписаното лечение, както и индивидуалните характеристики и повишената чувствителност на организма към растителните компоненти на фитотоксичните.

Kanefron по време на бременност - най-популярните средства за връщане на здравето на бъбреците, облекчава болката, намалява подуването, извеждане на пясък и камъни, за улесняване на процеса на уриниране без да се компрометира развитието на плода и тялото на майката.

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Канефрон по време на бременност" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.