^

Бременност и лекарства

В повечето случаи понятията за бременност и лекарства са несъвместими. Почти всички лекарства - с много малко изключения - имат противопоказания за употреба по време на бременност и лактация. Често инструкциите към наркотиците казват, че приемането им по време на бременност трябва да бъде изключително за лекарско предписание. Понякога формулировката съдържа препоръка към лекаря: внимателно претегляйте очакваната полза за майката и потенциалните рискове за плода.

Сиропи по време на бременност: какво може и какво не?

Най-често въпросът - какви сиропи могат да се използват по време на бременност - се отнася до лекарства за кашлица. Общоприето е, че тъй като повечето от тези сиропи съдържат екстракти от лечебни билки

Имуноглобулин по време на бременност

По време на бременност въвеждането на имуноглобулин ще помогне за запазването на плода и ще предотврати прекъсването на гестационния процес.

Ринофлуимуцил по време на бременност

Лекарствата по време на бременност - дори за лечение на настинка - трябва да се предписват от лекуващия лекар и, както е формулирано в инструкциите, да се оцени съотношението на очакваните ползи за бременната жена и възможния риск за нероденото дете.

Захарна киселина по време на бременност: мога ли да пия, как да приемам?

Яйцевата киселина е бели, солено-горчиви кристали на вкус. Той намери приложение главно в растениевъдството, като насърчава растежа на растенията, увеличава тяхната продуктивност.

Йод по време на бременност

Една бременна жена се нуждае от повишен процент на йод, защото плодът до раждането взема този елемент от тялото на майката. И самата жена поради увеличаването на хормоналната активност се нуждае от повече обем.

Бетадин по време на бременност в 1, 2 и 3 триместър

Ефективен местен препарат на базата на йод с широк спектър от антисептична активност Бетадин именно поради активното си вещество не е най-желаният инструмент за бременни жени.

Парацетамол при кърмене: дозировка

Парацетамолът е много популярна медицина, използвана за лечение не само на възрастни, но и на деца, и се предлага в гърдите на почти всяко семейство. Рядко, лечение на настинки без него.

Сорбифер durules по време на бременност: как да се вземе?

С участието на желязо се осъществяват всички най-важни процеси в човешкия живот: синтез на ДНК, ензими, протеини, редокс реакции на тъканите и кръвоносната система, дишане, енергиен метаболизъм.

Дексаметазон по време на бременност: за какво е предписано?

Бременността е период, когато трябва да бъдете изключително селективни по отношение на приема на лекарства. В крайна сметка, дори и най-"безвредни" наркотици може да причини непоправима вреда на развиващия се плод, както и неблагоприятно да повлияе на целия процес на бременността.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.