^

Как да се държим с бързо закалено дете?

, Медицински редактор
Последно прегледани: 19.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

За да разбереш, горещо на теб детето или не, вече можеш да го направиш 2 - 2,5 години. На тази възраст той започва да показва чувствата и реакциите си устно, тоест, думи. И тогава е много важно да се каже на детето коя реакция е вярна и кой ще му навреди. Защо детето е горещо и какво да правим с него?

trusted-source[1]

Spitfire е заболяване или отклонение?

Нито едното, нито другото, казват лекарите. Най-вероятно това е невъзможността на детето да покаже емоциите си. Емоционалното образование е важна част от работата на възрастните, които не винаги знаят как да изпълняват. В края на краищата, възрастните не се научават да предизвикват емоции. Ето защо децата им могат да се разгорещят - в противен случай просто не знаят как да го кажат. Че те имат в сърцата си.

Какъв е темпераментът на детето? Това е поведенческа реакция, когато едно дете може да покаже гняв, капризност, сълзи в най-малкия, дори и незначителен повод. Детето може да бъде възмутено от неподходяща фраза, дума, дори поглед. А възрастта по това време изглежда, че нищо не е обидно. Удряното дете показва по-голяма безпомощност и неспособност да се справи с ситуацията, отколкото с агресията. Spitfire е по-скоро вик за помощ, изразен в такава нелепа и мрачна форма. За комуникация това е много неудобно, поради темперамента на детето, той страда и неговата среда.

Спифирите са най-често уязвими. Spitfire е по-характерен за хора, които са кървави и холерични, отколкото флегматични. Меланхолиците също са склонни към изблици на гняв, сълзи и депресия. По този начин темпераментът на детето зависи и от неговия темперамент.

Какво е детето с бързо охлаждане?

Ако родителите се колебаят, детето им е горещо или не, си струва да се обърне внимание на някои характеристики на поведението му.

  • Детето лесно се ядосва и веднага изразява недоволството си от плач или капризи
  • Детето след всяко, дори незначително раздразнение, не мисли какво да му каже, но веднага действа и много шумно и рязко
  • Дете, което обещава да бъде бързо заглушено, е прекалено активно, дори когато все още не е научил да ходи. Неговите моторни умения са бързи, остри, дете често може да плаче. И когато такова бебе расте, той може да направи истерика. Падайки на пода и почукате с краката си.
  • Дете, което е бързо омекотено, обръща повече внимание на движенията, отколкото медитациите.

Как да коригирам темперамента на детето?

Коригиране на темперамента на детето може да бъде уверено поведение и обяснения за това как може да се изрази една или друга емоция. Много добре за деца от начална училищна възраст, има приказки, където всеки герой има роля. Нека един от героите на твоята приказка да бъде бързо омекнат, така че детето да се вижда отстрани. И тогава нека един и същ герой да се държи нормално, а детето ще види разликата в резултатите.

В най-ранна възраст е необходимо да се обясни търпеливо на детето какво е добро и какво не. Детето трябва да научи ясни граници: какъв вид поведение е ефективно и което ще му донесе неприятности само на него и на другите. Това ще помогне на детето да се ориентира по-добре в обществото.

Не можеш да крещиш на бързо охладено дете. Трябва да го оставим да се успокои и тихо, но категорично да обясни какво се очаква от него и защо.

Не можете да принудите детето да млъкне, просто трябва да го отвлечете от източника на раздразнение, тихо преминавайки към друга дейност. Когато детето се успокои, важно е да разберете от него защо е толкова ядосан и развълнуван и да му предложите възможности за поведение. Ако детето се научи да изразява емоциите си в нормален тон, ще му даде възможност да продължи без да се раздразни, за да говори за това, което постига със своето поведение, какво го тревожи.

Как може едно дете да се справи с раздразнението?

Има много очарователни и ефективни психологически методи, които дават възможност на детето да изхвърли емоциите си и да не се ядосва. Можете да опитате няколко от тези методи и по този начин да разберете кой работи най-добре за вашето дете. Обърнете внимание: тези психологически "ключове" трябва да се използват, когато детето е ядосано и дразнещо, защото в тихи моменти те са от малка полза.

"Да се разчупи гнева"

Когато детето се ядосва, можете да привлечете от малкия си лист неговия гняв (или да го накарате да рисувате) и дайте в ръка, нека повърне. Необходимо е да се обясни на детето, че това е как той сега сълзите си гняв, раздразнителност, бърз темперамент, се справя с тях. Гневът може да бъде извлечен под формата на муцуна със зъби.

"Убий гнева с възглавница"

Една комична битка с възглавнички трябва да помогне да облекчи гнева и дори да накара детето да се смее. Това ще облекчи напрежението и естествено ще превърне раздразнението в играта.

"Obzyvalki"

За да облекчите напрежението, можете да говорите помежду си. Но не наистина, обидно, но с шеги-шеги. Например, обадете се на детето на ябълка и той ще ви отговори - котка. Такава комична игра прави възможно модифицирането на енергия - от разрушителна до комична.

Различавайки емоциите си, детето се бори със собствения си бърз нрав. И ако му помогнете, детето със сигурност ще успее.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.