^

Болести по време на бременност

Вътрематочна фетална хипоксия

Бременността е едновременно радост и постоянна тревога за състоянието и развитието на нероденото бебе. Една от причините за безпокойство често е диагнозата "вътрематочна хипоксия": много бременни жени чуват за това състояние от лекар, но не всички знаят за какво става въпрос.

Външни хемороиди по време на бременност

Образуването на хемороиди около ректума се нарича хемороиди, като се прави разлика между вътрешни и външни. Последното включва патологични промени под формата на разширение на вените на външния ректален сплит, разположен около ануса.

Защо има крампи на краката по време на бременност и какво да правя?

Лекарите казват: крампи на краката по време на бременност се появяват по всяко време. Понякога те нямат ясна причина и са пряко свързани с "интересна" ситуация, но в някои случаи могат да са признак на заболяване, което изисква незабавна намеса от медицински специалист. 

Бактерии в урината по време на бременност

Общият анализ на урината е стандартно, често срещано изследване, от което започва диагностиката при бременни жени. Такъв анализ ще покаже наличието на проблеми с пикочната система, ще помогне да се оцени състоянието на водния и електролитния баланс. 

Фетална брадикардия в ранна и късна бременност

Стандартното акушерско определяне на плода на брадикардия е поддържано FHR <110 удара в минута в продължение на поне 10 минути. 

Запек по време на ранна бременност

При анализиране на клинични случаи практикуващите гинеколози отбелязват, че при много жени най-ранният признак на бременност не е дори забавен менструален цикъл, а запек. 

Последици и усложнения на кафявите секрети по време на бременност

Успешното разрешаване на извънматочна бременност и образуването на мехури оставят жената шанс да стане майка в бъдеще, въпреки че това ще трябва да изчака поне шест месеца, за да се възстанови тялото. 

 

Браун освобождаване по време на бременност след различни манипулации

Появата на кафяв разряд по време на бременност, който не придружава други подозрителни симптоми, не трябва да се свързва с физиологични процеси в организма. 

Браун освобождаване по време на бременност в различни периоди

Симптомите на кафявия секрет по време на бременност в последно време не са толкова редки. И ако приемем, че в повечето случаи този симптом показва повече или по-малко сериозна патология, важно е да не пренебрегваме неприятностите и навреме да поискаме помощ.

Кафяв разряд по време на бременност като признак на заболяване

Много от заболяванията на женската репродуктивна система могат да продължат латентно още преди бременността, но под въздействието на хормоналната корекция и отслабване на фона на защитните сили на тялото, те придобиват нова, активна форма. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.