^

10 начина за укрепване на връзките с дете след развод

, Медицински редактор
Последно прегледани: 19.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Ако наскоро се разведете и детето ви е обидно, то той пропуска родителя, който сега живее отделно, комуникацията ви с детето може да стане напрегната. Ако има отчуждение между вас, има няколко ефективни начина да го поправите. Можете да укрепите отношенията си с детето по този начин.

Можете да укрепите отношенията си с детето по този начин.

trusted-source[1]

Метод номер 1.

Поканете детето да ви разкаже какво мисли за връзката ви. Това ще помогне на детето да освободи пара, ако е натрупал обиди. Това ще покаже какво усеща вашето дете за теб, няма да има непълнота между вас. Също така, детето ще се отърве от негативните мисли и чувства.

Метод номер 2.

Създайте нови или поддържайте съществуващи семейни ритуали. Например, семейни вечери. Също така могат да бъдат семейни лозунги, плакати, общи игри и т.н., така че детето ви да се чувства като неразделна част от семейството. Например, редовно целувате дете преди училище. И тогава всеки път, когато детето вижда целувка на някого, синът или дъщеря ви ще мислят за вас.

Метод номер 3.

Направете снимка с детето и поставете снимките около къщата, за да може детето ви да види колко много обичат и колко забавно и забавно имате с него.

Метод номер 4.

Направете приятели с приятелите и членовете на семейството на детето. Нека дома ви да бъде уютно място за хора близо до детето. Много е важно вашето дете да се чувства по-защитено.

Метод номер 5.

Ако детето ви е грубо или не иска да говори с вас, кажете му тази фраза:

"Много те обичам, затова не мога да позволя да говоря толкова грубо с мен. Хайде да сме приятели.

Метод номер 6.

Помогнете на детето си да поддържа близки и любящи отношения със семейството ви - баба и дядо си, така че детето да се чувства заобиколено от любов и грижа.

Метод номер 7.

Говорете с детето за неговите цели, интереси, планове и мечти. Вярвайте в детето си и подкрепете плановете му за живот. Поканете детето да опита нови дейности и да поеме нови задачи. Например, нека го овладеят изкуството на ролкови кънки или да му дадат добра камера, така че детето да е интересно и забавно.

Метод номер 8.

Уважавайте детето си с уважение, дори и в най-критичните случаи, поддържайки спокоен тон и уверени действия. Вашето дете определено ще го оцени.

Метод номер 9.

Оценявайте детето си и му съобщавайте, че виждате всички добри дела, които той прави. Вашето дете ще се почувства разбираемо и признато - почти като знаменитост.

Метод номер 10.

Покажете любовта и привързаността си към детето по начини, които са най-важни за него. Някои деца се нуждаят от много време и внимание, други се чувстват обичани, когато приготвят нещо вкусно за тях или играят игри с тях. Научете детето си по-добре и му покажете любовта си по начините, които са най-важни за него.

Ако родителите са чувствителни към детето си, той ще го почувства и ще разбере. И тогава травмата, получена след развода на родителите, ще бъде по-лесна.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.