^

Вишневски мехлем за акне

, Медицински редактор
Последно прегледани: 10.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Мехлем Вишневски на акне - това е класически лек за премахване на подобен проблем. Този мехлем има широк спектър на действие, висока ефективност и освен това е напълно безвредни за здравето.

Дали мехлемът на Вишневски помага с акне?

Унгвентът на Вишневски включва изключително естествени вещества, поради което се счита за безопасен и високоефективен. Съдържат в себе си херомоформ, катран и рициново масло, които могат да помогнат с появата на акне, бързо и качествено премахване на всички кожни проблеми.

trusted-source[1]

Показания Мехлем Вишневски от акне

Вишневски мехлем има много указания за употреба. Най-често се използва за отстраняване на акне, циреи, акне от различни видове, както и рани, белези, язви и др. Освен това има ефективни терапевтични и профилактични свойства.

trusted-source[2], [3], [4]

Фармакодинамика

Поради комбинация от пропорционален елемент мехлеми Wisniewski лекарство придобива множество лечебни свойства като дезинфектант, антисептик, противовъзпалително, регенериращо, podsushivayuschee както и омекотяване и анти-оток.

Лекарството действа както следва: първо, кожата започва да действа върху рициново масло - я омекотява и стимулира разширяването на порите. Поради това други компоненти на мехлема позволяват да проникнат в по-дълбоките слоеве на епидермиса. Тогава хероформът, който прониква дълбоко в кожата, започва да действа, неутрализира възпалението и дезинфекцира зоната на лезията. В резултат на това подуване и зачервяване излизат от кожата - става свеж и чист. Влиянието на ксеробан може да причини изгаряне или изтръпване на кожата. Накрая започва действието на катран, който активно стимулира рецепторите на кожата, така че бързо да се лекува и да се възстановява.

trusted-source[5], [6]

Дозиране и администриране

Мазът може да елиминира всякакъв вид акне. Във всички случаи тя може да се използва по същия принцип:

За да се приложи лекарство, е необходимо само при предварителна, приготвена с пара чиста кожа, тъй като при отворени пори нейните компоненти могат да проникнат в най-дълбоките слоеве на епидермиса.

За да направите това, трябва да почистете лицето си от грима и да го обезмасните, като използвате тоник, който не съдържа алкохол.

След това трябва да лекувате лицето с мехлем (методът зависи от това, какъв вид акне се наблюдава при пациента). Подкожните възпаления се лекуват с помощта на памучни пъпки (на място), вътрешно - чрез компресия с марля и акне - с маска.

Изпълнете процедурата най-добре преди леглото. През нощта всички елементи на мехлема имат време да окажат влияние върху кожата, в резултат на което гной ще излезе от порите. Изплакнете сутринта със сапун и топла течаща вода.

Лечението трябва да се повтаря до момента, когато пъпките или акнето напълно изчезнат от кожата.

Вишневски мехлем от подкожно акне

Използването на мехлем на Вишневски за отстраняване на подкожното акне е сравнително лесно. Той трябва да се приложи към засегнатата област, преди гънката да излезе и след това да продължи, докато останалата рана не се излекува. За ускоряване на последния процес се разрешава обработката на повредената зона с използване на водороден прекис.

В случай на подкожно акне маз трябва да се използва приблизително 2 седмици. През това време кожата ще претърпи възпаление и пъпките ще изчезнат от дълбоките подкожни слоеве. В допълнение, пълен курс ще помогне за стабилизиране на процеса на метаболизма на мазнините в кожата.

Също така, за да се елиминира подкожното акне, се препоръчва лечението на възпалителни места (поотделно) с памучни тампони, напоени с мазило. След това задръжте продукта върху кожата за 40 минути и изплакнете.

trusted-source[11], [12]

Вишневски мехлем от вътрешно акне

За да се премахне вътрешното акне, трябва да прилагате маз най-малко два пъти на ден. Поради тази честота, гной бързо ще напусне раните - затова, тъй като основната характеристика на това лекарство е способността му да "извлича гной" от пъпа върху повърхността на кожата. По този начин неговият ефект е подобен на свойствата на ихтиол маз, но в същото време Вишневски има по-широк обхват на влияние.

Маска от Вишневски маз от акне

Специална маска от мехлем на Вишневски ефективно се справя с акнето. В случаите, когато има много подкожно акне и акне по лицето, се препоръчва да се направи марля маска, в която ще има прорези за очите и носа с устата. Мазта трябва да се нанася върху тази марля и след това да се постави маска на лицето. Дръжте го около 2,5 часа.

Употреба Мехлем Вишневски от акне по време на бременност

Можете да използвате мазта на Вишневски за лечение на акне по време на бременност с разрешението на лекар, въпреки че по принцип няма доказателства, че лекарството е имало отрицателно въздействие върху бременните майки или техните бебета.

Противопоказания

Противопоказано е да се използва мехлем с повишена чувствителност на кожата.

trusted-source[7], [8]

Странични ефекти Мехлем Вишневски от акне

Употребата на лекарството може да причини такива нежелани реакции:

  • Ако пациентът изпитва непоносимост към който и да е елемент от мехлема, може да започне сърбеж - в който случай лекарството трябва да бъде незабавно преустановено;
  • Рициново масло може да причини зачервяване и подуване, защото под неговото влияние кръвта тече до повърхността на кожата.

Преди началото на лечението се препоръчва да се направи тест за проверка на алергичната реакция. За да направите това, нанесете малко мехлем върху кожата на гърба и изчакайте, докато започне да действа.

trusted-source[9], [10]

Условия за съхранение

Мазето Vishnevsky позволено да се съхранява при температура от 8-15 ° C на място, недостъпно за деца.

trusted-source[13], [14]

Срок на годност

Мехлем Вишневски от акне може да се използва в продължение на 5 години от датата на производство.

trusted-source[15]

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Вишневски мехлем за акне" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.