^

Термолифтинг лица

, Медицински редактор
Последно прегледани: 19.11.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Всяка жена, която уважава себе си, мечтае и в 40, а след 50 години да изглежда толкова привлекателна, колкото и в младостта. Ясно е, че гледането на 18 дори в 30-35 години е почти невъзможно, ще бъде нещо от полето на приказките. Нищо обаче не възпрепятства жената да направи лицето си по-добре поддържано и затегнато, а в същото време "изхвърля" дузина бочков (ако е възможно). Особено в съвременната козметология има много начини да възвърнете младостта и красотата. И един от тези достатъчно безопасни и ефективни начини е термо вдигането на лицето. Затягането на кожата в този случай се извършва благодарение на стимулирането на вътрешните сили на тялото.

Показания за процедурата

Когато чуете думите "Възраст не боядисва" в младежта, едва разбирате цялата му релевантност и справедливост. Еластичната блестяща кожа със здрав руж се възприема в младостта като реалност и момичетата не бързат да мислят за времето, което ще дойде и всичко ще се промени.

Много физиологични процеси в зряла възраст не са толкова активни, колкото при младежите. И без значение как не се съпротивляваме, кожата започва да избледнява. Поддържането на кожата в тона се основава изцяло на колаген и еластин, които се произвеждат в организма в достатъчни количества.

Всички непривлекателни възрастови промени, които виждаме в лицето му, произтичат от факта, че образуването на нови колагенови влакна забавя и стари с времето губят еластичността си и как да се развивам. То се проявява като промяна в контура на лицето, което е малко "се стича" надолу надвисналите клепачи над очите, образуването на торбички и бръчки (около очите малки и по-големи - по челото и назолабиални триъгълник), появата на така наречените втори брадичка.

Обръщайки се към тези проблеми в салона за красота, можете да получите оферта, за да се подложите на процедурата за термолифтинг. Тази процедура е вид сауна за лицето и тялото и се основава на топлинния ефект. Но само неговият ефект не оказва неблагоприятно влияние върху горните слоеве на кожата (епидермиса), затопляйки кожата на дълбочина, където се осъществява производството на колаген. Това увеличава еластичността на стари колагенови влакна, които под влиянието на топлина и започне да се навива свие затягане увисването на кожата, активира производството на нов колаген и фибробласти (млади кожни клетки).

Термолифтирането може да се извършва на различни части на тялото, където е необходима корекция. С негова помощ можете да затеснете кожата, да увеличите нейната еластичност, да опресните кожата си, да премахнете нежеланите гънки, да направите стрии и целулита по-малко видими, да намалите подкожната мастна тъкан.

Индикации за извършване на термолифициране на лице са такива проблеми като:

 • надвесващи клепачи над очите (птоза),
 • появата на "краката на врана" около външните ъгли на очите,
 • понижаването на ъглите на устните, външните ъгли на очите, надвисването на веждите, дължащо се на намаляването на кожния език,
 • значителна хетерогенност на кожата,
 • наподобява бръчки,
 • големи и малки бръчки по челото и между веждите,
 • размита контур на лицето с тенденция към увиснала кожа по скулите и брадичката,
 • Асиметрията на човек, дължаща се на възрастовите промени,
 • нездравословна, прекалено бледа или земна кожа на фона на добро здраве.

Понякога термолифтирането на лицето също се използва за коригиране на формата му, ако е прекалено пълно.

По принцип termolifting е нищо повече от един от процедури за подмладяване, което означава, че може да се интересуват от всяка жена (а понякога и мъже) след 35 години, когато първите признаци на стареене на кожата, независимо дали са фини линии по лицето или сухота и намалява тургора кожа на ръцете.

Подготовка

Термолифтингът на лицето е не само безопасен, но и ниско-травматичен. Неговият ефект е неинвазивен, тъй като не се изисква пиърсинг на кожата. В този случай се използва проникващата способност на звукови и светлинни лъчи.

Електромагнитното излъчване в диапазона от 300-4000 kilohertz засяга кожата на различни дълбочини, като загрява вътрешните й слоеве до температура от 39-45 градуса. Този температурен режим премахва възможността за изгаряне на кожата, което означава, че не е необходима допълнителна защита.

Процедурата не причинява болезнени усещания, поради което не се налага използването на анестезия. По принцип, по искане на локална анестезия може да се извърши преди процедурата на частично термолифтиране на лицето.

Оказва се, че няма специална подготовка за процедурата. Първоначално лекарят-козметолог провежда разговор с пациента, за да разбере своите желания и липсата на противопоказания за провеждането на избраната процедура. Същевременно се изследва състоянието на кожата.

Според получената информация, лекарят може да предложи този или друг вид терморефлекс на лицето, а пациентът трябва да избере процедурата, която изглежда по-приемлива за него. Принуждавайте процедурата или настоявайте за някои манипулации козметик няма, така че е важно да се оценят предварително всички плюсове и минуси, преди да се вземе решение да се намеси в тялото, дори и да не е травматично.

Това приключва подготовката за процедурата. Остава само да се оценят предимствата на апаратурата и материалите, използвани за провеждане на термично повдигане.

Материали за термолифтинг

Термо лифт лицето се отнася до процедурите на козметологията на хардуера, които се провеждат с помощта на специализирано оборудване. В козметичните салони днес можете да намерите оборудване за термолифтиране както на местни, така и на чуждестранни производители с различни ценови политики. В зависимост от цената на оборудването се определя и цената за подмладяваща процедура.

Апарати за чуждестранно производство:

 • Япония - Anti Lax и IntraGen
 • Италии - Renew еволюция и обновяване на лицето
 • Турции - Reaction, Сопрано XL ICE и SharpLight
 • САЩ - Паломар и Титан
 • Южна Корея - Атлас

Апарати, произведени в Русия - AirLax, Cryo Shape Pro 008, IPL + RF, MagicPolar, Scarlet RF, Thermage, V-Shape Pro. Първият и последният апарат в списъка са универсални устройства, чрез които е възможно да се извърши термолифтинг и вакуумен масаж на лице. Биполярна версия на термолифтинг машини с възможност за вакуумен масаж също се считат за устройства Aluma и Accent XL.

Второто устройство в списъка е многофункционално, тъй като то може да се използва както за криолиполиза, така и за термолифтинг, последната процедура се осъществява чрез комбинираното действие на радиочестотни и инфрачервени лъчи.

Руското устройство IPL + RF може да изпълнява няколко процедури. Тази фоторевматизация, фотоепилация и термолифтинг. По принцип това лекарство съчетава лазерно и радиочестотно термолефт.

MagicPolar рядко се използва за термолифтинг на лицето, тъй като апаратът е многополярен, което означава, че може да причини изгаряния. В допълнение към термолифтинг, този апарат се използва за фотохромотерапия.

Устройството за домашно производство SkinTyte, като американски Titan и SharpLight устройство, произведено в Израел, е предназначено за извършване на процедурата за лазерно термично отстраняване. Затоплянето на дълбоките тъкани се осигурява от инфрачервени устройства Sciton, Palomar и Max IR. Но с помощта на руското устройство Scarlet RF е възможно да се извърши частично термолифтинг, който принадлежи към категорията на минимално инвазивните процедури.

За извършване на монополярно дълбоко термолифтинг (термично) се използва главно апаратурата ThermaCool TC.

Всяко устройство има свои собствени особености на употреба, които трябва да се четат, преди да се съгласите да проведете процедурата. Не очаквайте, че салонът ще предлага избор от няколко вида оборудване, така че, за да изберете подходяща опция, е необходимо да се търси информация за termoliftinga на машината онлайн и да изберат, че в кабината, където се използва оборудване, което отговаря на вашите изисквания.

В допълнение към съвременните устройства за термолифтинг на козметичния салон ще бъде предложен специален крем или маска, необходима за процедурата. Тук също трябва да обърне внимание на производителя, за да се избегнат проблеми с алергичните реакции към компонентите на козметиката и неефективните евтини фалшификати. Все пак, процедурата не е евтина, която би искала да плати за празни обещания.

Техника термолифтинга лица

Самата процедура на термолифтиране на лицето не е трудна. С течение на времето може да отнеме от 25 минути до 1 час, в зависимост от вида на процедурата и количеството повърхност, която трябва да се лекува. Необходима е специална подготовка, е достатъчно само да се почисти напълно лицето на прах, мазнини и козметика с помощта на пестяща козметика.

След почистване на кожата на лицето се поставя маркировка, така че лекарят да може да се ориентира по-лесно по отношение на фокусите на експозицията. По същия начин се постига ефект на симетрия, което е много важно, когато става въпрос за лицето.

След окончателната оценка на състоянието и особеностите на кожата козметологът поставя необходимите параметри върху термолифтиращата машина, която по негово мнение ще има най-добър ефект в конкретна ситуация.

Сега е време да приложите специални козметични продукти, които ще помогнат допълнително да предпазят кожата от изгаряния и да улеснят проникването на вълните в дълбоки слоеве на кожата. Той може да бъде охлаждащ гел или специален крем за термолифтинг. Прилагането на тези лекарства се препоръчва не само на фокус на излагане, но и на цялото лице. Освен това не е необходимо използването на терморефлекс. Под действието на вълните кожата се загрява без нея.

След кратка подготовка можете да продължите директно към вълновото действие. Процедурата трябва да бъде професионален козметолог с медицинско образование. Движението на устройството за термолифтинг по кожата не трябва да бъде остър. Не прилагайте натиск или триене върху кожата на лицето.

В края на процедурата върху кожата трябва да нанесете успокояваща емулсия, която ще ви помогне в кратък период от време, за да се отървете от зачервяване и подуване поради термична експозиция.

Видове термолифтинг

Ако копаете по-дълбоко, можете да видите, че термолифтингът е обобщена концепция. Съгласно тази концепция козметолозите са комбинирали няколко вида процедури, които имат своите различия и характеристики. Ето защо, преди да вземете решение за процедурата за термален лифтинг, трябва внимателно да изучите информация за различните типове и техники на извършване, както и резултатите, които могат да се очакват след възстановяването на еластичността на кожата.

Всеки вид термолефт се основава на положителния ефект на топлината върху процесите, протичащи в дълбоките слоеве на кожата. В ранна възраст, за да ги активирате достатъчно дори нормалната телесна температура, но с възрастта, когато производството на колаген, който отговаря за еластичността на кожата, е намалял значително, за да се стимулира синтеза на важни вещества изискват по-високи температури. Термотрансмисията на лицето зависи до голяма степен от температурния индекс, но употребата на температури над 45 градуса е запълнена с образуването на изгаряния, въпреки че повърхностните слоеве не са изложени на топлинни ефекти.

Помислете за съществуващите понастоящем сортове термолифтинг на лицето и тялото, техните характеристики и разлики, както и положителните и отрицателните страни.

Радио вълна, радио честота или RF термолифтинг

Една от най-разпространените процедури за термолифтинг, базирана на стимулиращия ефект на радиочестотните вълни. Това е класически вариант на процедурата, благодарение на което се подобрява кръвообращението в засегнатата област, което означава, че метаболизмът се подобрява и кожата се подобрява. В допълнение, електромагнитните импулси филтрират клетките на кожата, разрушават увредените елементи и стимулират синтеза и растежа на нови клетъчни структури. И най-важното е, че под тяхното влияние се активира процесът на избледняване на колагенните влакна и еластин.

Нагряващият ефект върху колагенните влакна се извършва на нивото на дермата и дори малко по-дълбоко. Епидермисът не се загрява, което се улеснява от контактното охлаждане. Дълбочината на проникване в дермалните слоеве се регулира от козметолог с помощта на подходяща честота на радиовълните.

Този метод за подмладяване на кожата се счита за най-пестелив и най-малко травматичен. Неговото действие се основава на стимулиране на естествените процеси на регенерация на кожата.

Процедурата може да бъде извършена от няколко типа устройства за RF-термично отстраняване на лицето и тялото, във връзка с които отличават:

 • монополярен радиочестотен термолифтинг, той също е дълбок термогаз на кожата. За неговото приложение се използва едноелектричен апарат, върху който е възможно да се изложи голям диапазон от температури (39-60 градуса) и да се проникне до дълбочина около 4 мм.

Термичната обработка се счита за най-ефективна с видими признаци на стареене на кожата, като нейният резултат продължава 3 години. Лечението е ограничено до 1 процедура.

Все пак, не всеки ще предприеме тази процедура, защото много дълбокото излагане на високи температури може да причини болезнени усещания, а по-късно има възможност за развитие на фиброза на тъканите. В допълнение, температурата над 45 градуса може да доведе до прегряване на долните лежащи тъкани и органи, което обикновено е неразумно и понякога опасно.

 • биполярно радиочестотно терморефлекс, използващо двуелектричен апарат и дълбочина на проникване само 1 мм при температура не повече от 40 градуса. На ефективността на този метод, разбира се, по-малък Thermage, както се прави не толкова стимулиране на колагенови влакна като активиране на фибробластен растежен, което е важно, когато първите признаци на стареене на кожата неизразени. Но страничните ефекти от процедурата са много по-малко.

Извършването на процедурата не изисква прикрепване на електрода към тялото, което често плаши пациентите, които рискуват да загреят. При биполярни устройства електродите се закрепват върху държача, а действието на устройството е строго ограничено от зоната между електродите. Тези устройства имат способността да програмират в зависимост от вида на кожата, дълбочината и температурата на излагане.

Броят на процедурите за биполярно термолифтиране се определя от козметолог в зависимост от ефективността. Някой има 3 процедури и друг трябва да похарчи всичките 10-12.

 • Триполярна и мултиполярна термовизия с радиовълни. Самото име показва, че в апарата има 3 или повече електрода. Тази схема позволява да се осигури положителен ефект от радиовълните при различни дълбочини на дермалния слой (от 0,5 до 3 mm). Температурата по време на процедурата се регулира в рамките на 39-45 градуса.

Лазерно термолифт на лицето и тялото

Тази процедура често се нарича инфрачервен термолифтинг, тъй като в апарата се използват светлинни лъчи от инфрачервения спектър. Дори децата знаят за затоплящия ефект на инфрачервените лъчи, но способността да се премахват вредните токсини и токсини, докато се активират метаболитните процеси, не е известна на всички. Наред с други неща, лазерът се използва за медицински цели, за да подмлади и затегне кожата.

За процедурата се използват устройства с различна мощност, които позволяват да въздействат върху повърхностните слоеве на кожата, разположени на дълбочина не по-голяма от 0,2 мм, и проникват дълбоко в разстояние до 4 мм.

Има две възможности за IR и IRL процедури. Във втората версия на апаратурата лазерните лъчи пронизват до голяма дълбочина, което е действително с явни признаци на стареене на кожата и контрол на мастните отлагания. За да се затегне кожата обикновено е достатъчно IR-термолифтинг.

Обработката с инфрачервения спектър на лъчите позволява няколко процедури да се извършват с интервал от 2 седмици. Положителен аспект на този метод е възможността за получаване на концентриран лъч, който може да има ограничен ефект на дълбочина, което е трудно да се постигне, като се използват монополярни устройства за радиочестотно термично повдигане. Не се наблюдава уплътняване на тъканите, както при термичните, въпреки че ефектът на скобите се запазва в продължение на 3 години, което не винаги е възможно да се постигне използването на дву- и многополюсни устройства за термовизионно излъчване с радиовълни.

Недостатъкът на метода за лазерно термолифтиране на човек се счита за възможността да се получат изгаряния, въпреки че това се изключва, ако козметологът се доближи до въпроса професионално. Очевидно е, че високата цена на процедурата е изтощителна.

В момента на пазара на продукти за козметика можете да намерите устройства, с които можете да направите 2 процедури: инфрачервен и радиочестотен термолефт. Това дава възможност да се избере в рамките на един салон.

Фракционно термолифтинг

Понякога тази процедура се нарича термолифтинг с игли, тъй като съдържа ефектите от мезотерапията и термолифтирането с радиочестота. Устройството за фракционна лъчетерапия е оборудвано с най-тънките игли, които могат да проникнат в кожата, без да оставят отпечатък. Този минимално инвазивен ефект е ефективен както по отношение на сухата набръчкана кожа, така и за коригиране на проблемна кожа, която се характеризира със слаба структура и широки пори.

С помощта на игли радиовълните проникват директно в дермалните слоеве до дълбочина от около 0.3-3.5 мм. В същото време епидермисът остава незасегнат, което означава, че вероятността от изгаряния е изключена. Силата на устройствата за частично термолифиране се регулира в съответствие с характеристиките на кожата в района, където се извършва ударът.

Тази корекция има продължително действие. Реставрационните процеси в кожата продължават дори след 3 месеца след процедурата.

Терапевтичният курс включва 2 или 3 процедури, интервалът между които е 1 месец.

Недостатъкът на процедурата е някаква болезненост при пробиване на кожата. В допълнение, след нея на тялото може да видите микроскопични кръвоизливи, кожата на лицето може да има леко зачервяване и подуване. Тези симптоми обаче вече са в рамките на първия час след процедурата.

Що се отнася до хигиенната страна, няма какво да се тревожите. Кожата преди процедурата е старателно почистена, а върховете с микрони са предназначени за еднократна употреба, след което са изхвърлени.

Термолифтинг у дома

Термолифтирането на лицето е доста скъпа процедура, която, наред с други неща, изисква известно време за търсене на салон с подходяща техника и материали, както и провеждането на самата сателитна сесия за радио или инфрачервена терапия. А броят на сесиите не винаги е ограничен до 1 или 2.

Като алтернатива на процедурите по салон, топло вдигането на лицето и тялото може да се извърши у дома. Може би ефектът ще бъде малко по-нисък от професионалното въздействие, но това е истинско спестяване на пари и време.

Процедурата у дома може да се извърши по различни начини, което означава, че можете да изберете този, който ще бъде по-достъпен. Въпреки че никой не забранява комбинацията от различни методи за термотерапия.

За да постигнете сравнително бърз ефект, най-близо до резултата от процедурите в салона, можете да си купите преносимо устройство за термично повдигане, което е лесно и безопасно за използване у дома. Силата на този занаят без съмнение ще бъде по-ниска от тези на професионалиста, така че да се реши сериозните проблеми под формата на надвиснали клепачи и вежди, бръчки и други подобни, не е много подходящ. Въпреки това, с първите признаци на стареене, преносимото устройство се бори доста ефикасно, без риск от изгаряне.

Ефектът на терморефлекса е възможно и без специално оборудване. Комбинацията от лек масаж, затягане на кремове с хиалуронова киселина и топли компреси може безопасно да се нарече един от методите за безопасно термично повдигане.

Прилагайки този метод, трябва да запомните, че масажът на лицето със слаба кожа трябва да се направи много внимателно, както и да се прилага крем. Силното налягане или триене само удължава отслабването на колагеновите влакна, което влошава състоянието на кожата. По-добре е да се даде предимство на активното задвижване на крема в кожата с подложките на пръстите, което има добър масажен ефект.

След масаж със сметана върху проблемните области нанесете компрес, чиято температура трябва да е достатъчно висока, но да не причинява дразнене или изгаряне.

И накрая, можете да си купите специален крем за термолифтинг, като тези, използвани в козметичните салони. Добрият крем ще даде приличен резултат дори и без използването на хардуерна технология. Козметика такъв план, предлаган от мнозина мрежа компания "Ейвън", "Орифлейм", "Мери Кей" и други. Ако има съмнения в този продукт могат да бъдат достъпни по едно и също козметичен салон или си козметик за съвет относно избора на крема.

Противопоказания за процедурата

Но нека да се върнем към процедурата на терморефлекса на човека, чиято ефективност и безопасност са спорове в интернет. Нека първо да говорим за сигурността, защото това е въпросът, който трябва да се отнася преди всичко до жена, която се грижи сериозно за нейната красота и здраве.

От една страна, процедурата изглежда напълно безопасна. Кожата не е повредена (с изключение на микрокапсули с частично повдигане и лека възможност за изгаряне с лазерна терапия или термография), в нея не се вкарват чужди синтетични вещества. Ефектът се основава на стимулиране на физиологичните процеси на регенерация на кожата, които са естествени за организма.

Но това, което е безвредно за кожата, по отношение на други органи и системи може да не е такова. Така че преди да започнете да търсите подходящ метод за подмладяване и по-добър козметичен салон за процедурата, струва си да се запознаете с противопоказанията на процедурата, която ви интересува. Тази предпазна мярка ще ви помогне да спестите време и да избегнете големи разочарования.

Какви са забраните по отношение на термолифтирането на лицето? Те не са толкова много, въпреки това всеки от тях може да причини отказът на козметиста да проведе сесия за терморефлекс за вас. Един добър зрителски козметолог е малко вероятно да рискува репутацията си и здравето на клиента.

Инфрачервените и радиовълните могат да предизвикат влошаване на такива патологии като:

 • сърдечно-съдови заболявания в етапа на декомпенсация,
 • злокачествени и доброкачествени туморни тумори,
 • кожни дерматози и такива автоимунни лезии като лупус еритематозус и склеродермия на лицето,
 • инфекциозни патологии,
 • епилепсия,
 • патологията на ендокринната система (захарен диабет, заболяване на щитовидната жлеза),
 • разширени вени и тромбофлебит,
 • всички хронични заболявания (особено в етапа на обостряне).

Процедурата не може да бъде извършена, ако има наранявания и възпалителни елементи върху кожата на лицето, ако клиентът има нестабилно емоционално състояние. Бременните жени и кърмачките също ще трябва да бъдат търпеливи, защото в тяхната ситуация всяко облъчване се счита за опасно за детето.

Използването на метални импланти е абсолютно противопоказание за процедурата, тъй като електромагнитното излъчване по време на процедурата ще причини неизправности в работата им.

Не се препоръчва да се извършват няколко процедури за подмладяване едновременно (термолифтинг и инжекции на ботокс, пилинг на лицето, фоторевматизация, пластична хирургия), тъй като това ще бъде значителна травма на деликатната кожа на лицето. Тя се нуждае от време, за да се възстанови.

По отношение на възрастовите ограничения жената на всяка възраст получава възможност да се чувства млада и привлекателна. Можете да кандидатствате в салона за термично повдигане от 18-годишна възраст. Друг въпрос е колко оправдана е такава сериозна стъпка в толкова млада възраст.

trusted-source[1]

Усложнения след процедурата

Термо лифт лицето се счита за една от най-безопасните процедури на хардуерната козметология. Но дори и най-безобидната манипулация в неистински ръце може да стане временна бомба. Затова струва многократно да се провери информацията за избрания салон, капитана, който ще проведе сесиите за термолифтинг, уместността и безопасността на използваното оборудване и материали, преди да реши да предприеме сериозна стъпка.

Негативните последствия след процедурата - това е по-скоро изключение от нормата. И все пак е по-добре да бъдете информирани за тях.

Усложнения след термолифтиране на лицето, причинено от топлинно излагане на кожата:

 • хиперемия и леко подуване след RF и лазерно термолифтиране (преминават в продължение на един час, ако кожата не е изложена допълнително на слънчева светлина, топлина и други дразнители);
 • точка кръвоизливи и зачервяване на кожата след частично thermolifting (през деня всичко се връща към нормалното).

Това са краткосрочни явления, които не засягат ефекта от процедурата. Въпреки това, ако след сесия не се придържате към препоръките на козметик за грижа за лицето, не се обиждайте при продължително зачервяване и дразнене.

Ако минава в продължение на няколко процедури, клиентът не е чувствал обещанието за подмладяване ефект, причината може да е липса на професионализъм козметик, който не успя да избере правилните параметри на устройството на властта и дълбочината на проникване в зависимост от характеристиките и състоянието на кожата. Въпреки че най-често проблема се крие в остарели устройства за термолифтинг, които не могат да дадат необходимите настройки.

Ако след процедурата разкри изгаряне или влошаване на състоянието на кожата (атрофия), виновникът най-вероятно е липса на знания и опит или безотговорно отношение към работата козметик които извършва процедурата.

Що се отнася до въпроса дали електромагнитната радиация може да повлияе на работата на други органи, козметиците казват, че човек не трябва да се безпокои. Силата на апарата не е толкова голяма, че да причини вреда на човешкото здраве.

Но от друга страна, техниката за подмладяване на кожата чрез електромагнитни вълни все още е съвсем млада. Какви последици от процедурата може да се появят след няколко години, е невъзможно да се предскаже.

trusted-source[2]

Грижете след процедурата

Когато процедурата за лифтинг на лицето с помощта на вътрешната отоплението на кожата свърши, отидох зачервяване и подуване, много и се простира на ръка, за да се коригира първите резултати от използването на грижи за и цветна козметика. Но това не трябва да се прави.

И нека си спомним какво каза козметичният лекар в края на сесията, която даде съвети за грижата за лицето след процедурата? Това е правилно, не грим, и особено скраб. Въпреки факта, че симптомите на дразнене вече са изчезнали, кожата от известно време остава много чувствителна към външни влияния. Така че козметиката означава, че не предизвиква алергична реакция преди, може да предизвика доста симптоми на кожно дразнене през този период.

По същата причина е добре да защитите лицето си от пряка слънчева светлина. По-късно, когато всичко се върне към нормалното и става въпрос за гордост, ще има достатъчно време за тен. Не забравяйте обаче, че прекомерното излагане на слънце води до преждевременно стареене на кожата. Има желание да се удължи ефектът от термолифтирането на лицето и тялото, ще трябва да сте по-внимателни със слънчево изгаряне, предпочитайки да почивате на сянка.

Ако останете на открито слънце, посещение на вана или солариум ще трябва да бъде отложено за поне 2 седмици. През този период всяка процедура, която може да причини затопляне на кожата, включително активна физическа активност, е противопоказана, след което можете да наблюдавате зачервено и зачервено лице.

Този труден избор

Когато става въпрос за най-безопасните и най-малко травмиращи методи за затягане на кожата, изборът е между термо повдигането и ултразвуковото повдигане на лицето. И в двата случая не е необходимо да се правят пробиви в кожата, тъй като и двата метода се основават на стимулиращо вълново действие. Разликата е само във честотата на излъчваните сигнали.

И така, какво е по-добре: термо повдигането на лицето или ултразвуковото повдигане?

При термолифтинг усещаме влиянието на електромагнитните вълни на радиото и инфрачервената честота на светлинния спектър. В случай на ултразвуково повдигане, ефектът се получава от звукови вълни, чиито колебания също предизвикват загряване на кожата.

Повторното загряване на кожата може да се извърши на дълбочина 4,5-5 mm, което дава силен ефект на затягане на кожата, подобно на пластичната хирургия, но не се нарушава целостта на кожата.

И електромагнитни и звукови вълни с определена честота могат да възстановят еластичността на колагеновите влакна, стимулира производството на колаген и еластин, се отърве от тялото на вредни вещества, включително токсини, които влияят неблагоприятно на външния вид и състоянието на кожата.

Независимо от това, опитните козметици препоръчват термолифт за лице до жени на възраст до 35-40 години, чиито признаци на стареене не са толкова изявени. Но ултразвук е в състояние безопасно да проникне в дълбоките слоеве на кожата, без да ги повредите (нищо чудно, че е ултразвуковата техника се използва в медицински изследвания за диагностика на вътрешните органи и процеси, протичащи в тях), се препоръчва да се справят с дълбоки бръчки и други критични предизвикателства най-вече след 40-45 години. В допълнение, ултразвукът се препоръчва за затягане не само на лицето, но и на шията, чийто вид с възрастта оставя много да се желае.

Що се отнася до безопасността на техниките, всяко вълново действие е до известна степен безобидно. Необходим е строг контрол на честотата на излъчване, дълбочината на проникване в слоевете на кожата и продължителността на експозицията. Не е за нищо, че има ограничения за броя на процедурите и продължителността на интервалите от време между сесиите. Въпреки, че учените и твърди, че се използва в медицината и козметологията честота на излъчване не е вредно за здравето, но продължително излагане на още по-безопасни звукови вълни (в сравнение с инфрачервена и радио емисии) може да се обърне срещу нас.

По принцип резултатът от ултразвуковото повдигане е идентичен с дълбок термичен, въпреки че вероятността от изгаряне на подлежащите слоеве на кожата е много по-ниска, тъй като температурата на нагряване на тъканите не надвишава 45 градуса. Що се отнася до перспективата и дългосрочния ефект, напредъкът на термореакциите и ултразвуковите ефекти се наблюдава още 3-4 месеца след хода на процедурите, но ефектът продължава почти два пъти по-дълго (до 5 години).

Но, от друга страна, ефективността и безопасността на вълна терапия на стареенето на кожата зависи от "професионален козметик, извършващ процедурата, качеството на използваните машини и козметика обучение е изправен на процедурата и последващи грижи за кожата след козметичен сеанс.

Становище на специалистите

Прегледите на козметиците за термолифтинг на лицето са толкова разнообразни, колкото и мненията на клиентите на козметични салони, които са преживели процедурата сама. Специалистите са участвали в три лагера. Някои успешно прилагат термично повдигане на лицето и са доста доволни от резултата. Други, разчитайки на собствения си опит, се съмняват в ефективността и безопасността на процедурата. Все още други категорично отказват да прилагат термолифтинг в практиката си, въз основа на факта, че техниката е все още много млада и трудно може да се предвиди последствията от нейното приложение в дългосрочната проекция.

Всички експерти са съгласни за едно нещо - най-добри резултати от всички типове termoliftinga Thermage осигурява по-дълбоко в еднополюсния устройство, което позволява да се направи почти незабележимо дори дълбоките бръчки и ненормално пигментация. И колкото по-висока е температурата на нагряване на вътрешните слоеве на кожата, толкова по-силно ще бъде ефектът.

Въпреки това, никой от тях не може да отрече факта, че кожата може да доведе до прегряване на фиброзни промени в нея, така че дермата се компресира, което създава трудности в дългосрочен план, когато след няколко месеца или години, необходими за пре-корекция на кожата. В края на краищата, дори пластичните хирурзи не винаги се използват за работа с кожата, закалени и губят своята еластичност.

Поради тази причина, много козметолози предпочитат процедура bezinvazivnoy фейслифт, използвайки звукови вълни (ултразвук повдигане), които, според тях, не може да даде странични ефекти като термо лице. Що се отнася до клиентите на козметични салони и клиники, той вече е негов собствен господар и е свободен да направи избора си въз основа на мненията на специалистите и собственото си мнение.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.