^

Шампоан Кето плюс за пърхот

, Медицински редактор
Последно прегледани: 10.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Пърхотът, въпреки че не е фатален, е много неприятен. Собственото ви самочувствие страда от това, причинява дискомфорт, не можете да го скриете от непознати. Нашите кожни клетки непрекъснато се обновяват, включително тези в скалпа. Този процес практически не се забелязва, докато тялото не получи определен тласък и не се увеличи скоростта на ексфолиране на кожните люспи. За преодоляване на себореята ще помогнат специални средства за измиване на косата, едно от които е Кето шампоан плюс за пърхот. [1]

Показания Шампоан Кето плюс за пърхот

Необходимо е да се прибегне до терапевтичен шампоан след консултация с трихолог. Показания за назначаване на терапия са 2 вида симптоми. Със суха себорея е:

 • появата на множество сухи люспи, покриващи цялата повърхност на главата под косата с тънък слой, падащи върху дрехите;
 • наличието на огнища на зачервяване;
 • сърбеж и дразнене на определени области;
 • тъпота, чуплива коса, раздвояване на върховете им.

Симптомите на мазен пърхот са:

 • коса, сякаш напоена с масло;
 • къдриците са груби и твърди;
 • мазни жълтеникави люспи в основата на косата, между нишките, по раменете;
 • възможна е поява на пустули.

Формуляр за освобождаване

Шампоан Кето плюс плътна консистенция, розов, опакован в бяла пластмасова бутилка, разширяваща се до дъното, с тясно гърло, не е предвиден дозатор. Показва цялата информация за продукта, препоръки за употреба.

Опаковани в картонена кутия, страна на произход - Индия. Пени се добре и е икономичен. Миризмата потвърждава нейната терапевтична цел, но не остава дълго време, бързо изчезва.

Фармакодинамика

Механизмът на действие на шампоана се определя от неговите активни вещества:

 • кетоконазол - противогъбично лекарство; като въздейства върху мембраната на гъбичките, причиняващи себорея, променя липидния им състав, което унищожава клетките им; [2].  [3]_ [4]
 • цинков пиритион - инхибира растежа на някои видове гъбички. [5], [6]

В резултат на употребата на продукта пилингът спира, сърбежът се елиминира, дразненето отшумява.

Фармакокинетика

Изброените активни вещества при външно приложение не проникват в общия кръвен поток и не оказват никакво влияние върху вътрешните ни органи и системи.

Дозиране и администриране

Преди нанасяне на шампоана косата се намокря. Бутилката се разклаща, малко количество от продукта се нанася върху главата, пени се и се оставя в косата за 5 минути. След това изплакнете обилно с топла вода.

Курсът на лечение продължава 2-4 седмици, през които шампоанът се прилага на всеки 3-4 дни. Впоследствие е достатъчно едно измиване на всеки половин месец, за да се предотврати появата на пърхот.

Тестове върху деца не са провеждани, така че целесъобразността на приложението при деца трябва да се реши от лекаря.

Употреба Шампоан Кето плюс за пърхот по време на бременност

Не е желателно лекарството да се използва по време на бременност и кърмене, освен ако има ситуация, при която ползата за майката надвишава потенциалния риск за плода.

Противопоказания

Шампоан Кето плюс не се използва при свръхчувствителност към основните и спомагателни вещества, използвани при производството му.

Странични ефекти Шампоан Кето плюс за пърхот

Възможни локални реакции при употребата на детергент:

 • изгаряне на скалпа;
 • дразнене на кожата;
 • зачервяване;
 • повишено пилинг;
 • промяна в структурата на косата;
 • напускам;
 • подуване на клепачите;
 • дразнене на очите.

Свръх доза

Външната употреба изключва предозиране на активни вещества. Случайното поглъщане и поглъщане няма да причини значителна вреда на здравето и необходимостта от стомашна промивка.

Взаимодействия с други лекарства

Шампоан Кето плюс не се препоръчва за едновременно приложение с други дерматологични препарати-глюкокортикостероиди. Други взаимодействия са малко вероятни.

Условия за съхранение

Банята е доста подходяща за съхранение на измиване на косата, стига температурата да не надвишава +25 0 C и да няма достъп за деца.

Срок на годност

Шампоанът е подходящ за употреба в рамките на 2 години от датата на производство.

Аналози

Кето плюс е само един от многото лечебни шампоани, насочени към борба със себореен дерматит. На фармацевтичния пазар можете да намерите много подобни продукти и ето имената им:

 • сулсен на базата на селенов дисулфид - регулира дейността на мастните жлези, унищожава хранителната среда за гъбички;
 • низорал , себозол, дермазол (кетоконазол) - има пагубен ефект върху широк спектър от патогени;
 • алгопикс (салицилова киселина, катран) - убива гъбичките, обезмаслява кожата.

Отзиви

Според отзивите на хора, лекували Кето плюс себорея, шампоанът "работи". Ясен резултат се вижда още в средата на курса. Ако не забравяте периодично да го използвате за превенция, тогава можете да получите чиста глава за дълго време и да забравите за проблемите с пърхота. Цената на лекарството е доста приемлива (60 ml за 80-100 UAH), достатъчна средно за шест месеца.

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Шампоан Кето плюс за пърхот" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.