^

Масло от чаено дърво в гинекологията

, Медицински редактор
Последно прегледани: 19.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Маслото от чаено дърво в гинекологията е често срещано при патологиите, чийто генезис се основава на гъбички, бактерии или вируси. По принцип това е млечна киселина, възпалителни процеси на външните гениталии или във влагалището.

С терапевтична цел, масло се използва за възпаление във вагината под формата на тампони. Разтвор за това се приготвя чрез разреждане на масло от 1 капка с чаша вода. Този инструмент трябва да се накисва в тампон и да се поставя във вагината за през нощта. Ако употребата се извършва през деня, промяната на тампоните трябва да става по-често.

За да се справят с вагинита ще помогне на банята, която се приготвя от няколко капки масло и вода. Подобни процедури се повтарят два пъти дневно до една четвърт час.

Масло от чаено дърво от млечница

Необходимо е масло от чаено дърво от млечница с оглед на способността му да доведе до смърт на гъбични патогени. Поради факта, че млекопроизводителят е кандида, така и спринцовката и тампоните с масло дават добър резултат.

Спринцовният агент се състои от 5 капки масло и един литър вода до 45 градуса. Дозиране с приготвения разтвор се прилага няколко пъти на ден, което гарантира смъртта на гъбичките.

За тази цел можете да приготвите разтвор от 7 капки масло, чаша вода до 45 градуса и 2 г сода. Комбинацията от такива компоненти дава бърз резултат.

Маслото от чаено дърво от дрожди дава най-добър ефект, когато се комбинира с други природни вещества. Агентът за импрегниране на тампона се приготвя от алое, масло от морски зърнастец (20 g), 5 капки от това масло и същия обем лавандулово масло. Полученият разтвор има противогъбичен и аналгетичен ефект. Тампона трябва да се поставя във вагината през нощта.

За превантивна цел няколко капки, приложени върху дневния тампон, са разрешени за предотвратяване на инфекцията.

Масло от чаено дърво с цистит

Цистит и други възпалителни процеси на пикочните органи проявяват подобни клинични прояви. Това често е болезнено усещане на стомаха, дискомфорт при изпразване на пикочния мехур: в началото или в края на уринирането. В зависимост от тези нюанси, можете да подозирате уретрит или цистит.

В допълнение, анализът на урината с преобладаване на белите кръвни клетки, бактериите или слузта може да се промени. Въпреки това, въпреки разликата в симптомите, масло от чаено дърво при цистит може да се отърве от тях за една седмица. С терапевтична цел се използват сесилните бани.

Желателно е да се прилагат няколко масла едновременно, за да се постигне максимален резултат в най-кратки срокове. Така че, можете да комбинирате чаено дърво с 3 капки, бор и хвойна - с 2. Прибавяйки ги към водата при температура около 50 градуса, желателно е да се къпят около четвърт час.

Маслото от чаено дърво при цистит също се комбинира с други масла, например бергамот, мащерка и кипарис. Като вземете 2 капки чаено дърво и една - останалите съставки, получавате още една баня, когато ги добавите към топлата вода. Приемането им трябва да продължи до изчезването на клиничните прояви, но с повишена интензивност на симптомите и треска, трябва да се консултирате с лекар.

Маслото от чаено дърво в гинекологията за превантивни цели може да се приложи чрез добавяне на няколко капки масло към хигиенния продукт. Това се прави така: на ръка за изливане на средствата, запенване и добавяне на няколко капки масло. По този начин, в процеса на извършване на тоалетната на външните генитални органи, кожата и лигавиците се дезинфекцират.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.