^

Лечение на акне с цинков маз

, Медицински редактор
Последно прегледани: 09.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Цинк маз за акне е външно лекарство с локален антисептичен, адсорбиращ, стягащ, изсушаващ ефект. Когато възпалението стимулира денатурирането на протеиновите молекули и образуването на албумини, намалява образуването на секрети и ги абсорбира.

Показания Цинк маз за акне

Показания за употребата на цинков маз за акне са различни кожни заболявания:

 • дерматит;
 • пиодермия;
 • изгаряния;
 • потница;
 • язви, включително трофични;
 • остра екзема;
 • херпес;
 • stryeptodyermiya;
 • рани под налягане;
 • oprelosti;
 • драскотини и разфасовки.

Аналози: цинкова паста, диадерма, дезитин, цинков оксид.

trusted-source[1]

Формуляр за освобождаване

Мехлемът е предназначен за външна употреба, съдържа цинков оксид и парафин или вазелин. 10% от лекарството се освобождава в епруветки и кутии с различни дози (посочени в грамове или милилитри).

Паста за външна употреба 25% се опаковат в тъмни стъклени или полимерни буркани с тегло 15, 25 и 40 g; алуминиеви тръби за 30, 40 грама - в индивидуални или групови кутии с инструкции. Съдържа цинков оксид, нишесте, вазелин.

Комбинирана мехлем на базата на цинков: Цинков salitsilovo- (обмисля Lassara), сяра-цинк, салицилова-сяра-цинк, цинков-ihtiolovaya, борна-сярна киселина - също е произведен в различни опаковки.

В аптеките лекарствата за цинк се дават без рецепта.

Медикамент от салицил-цинк

Салицило-цинков маз, както подсказва името, се състои от салицилова киселина и цинков оксид: препаратът ефективно съчетава качествата на двата компонента.

Формата на освобождаване - паста от 25 грама, опаковани в буркани от тъмно стъкло. Той се използва външно и показва максималния ефект при лечението на различни кожни заболявания. В подкрепа на наркотика свидетелстват: дългосрочна практика на използването му, положителни прегледи, както и извънборсови продажби и ниска цена.

 • Салициловата киселина изпълнява противовъзпалителни, антисептични, кератолитични функции; Цинковият оксид перфектно изсъхва проблемни области. Смазвана с лекарството, кожата се отървава от излишните секрети, кератинизираните клетки, патогенните микроорганизми и започва да се възстановява по-бързо.

Ако се наблюдават дозировката и начинът на прилагане на нежелани прояви след прилагане на мехлема, не трябва да има. Но от индивидуалната непоносимост на съставките, никой не е имунизиран и това трябва да се има предвид в случай на алергия. Обикновено неприятните симптоми бързо изчезват, когато остатъците от мазта се отстраняват от засегнатата област.

По време на бременност, мехлемът се използва, но с повишено внимание и с разрешение на лекаря. В първия триместър, когато развиващият се плод е особено уязвим, най-добре е да не се използва маз. Същото ограничение важи и за деца под 12-годишна възраст.

При лечението на индивидуален акне маз се прилага към проблемни точки без триене, със сложни проблеми - под превръзката; след смяната му, кожата трябва да се третира с антисептик. Продължителността на курса на лечение зависи от интензивността на заболяването и характеристиките на организма.

trusted-source[2], [3]

Serno-цинков маз

Serno-zinc маз е дерматологично ветеринарно лекарство, което принадлежи към групата на антимикробни и антипаразитни лекарства. Мазът съдържа чиста сяра и цинков оксид; те се разбъркват до хомогенна консистенция с нефтен желе. Активните компоненти осигуряват такива действия:

 • стипчиви;
 • подсушивающее;
 • противовъзпалително;
 • абсорбиращ;
 • антимикробна;
 • изцеление;
 • фунгицидное;
 • акарициди.

Мехлемът се използва за различни, доста сложни кожни заболявания на селскостопански и домашни животни (влажни рани, гнойни екзема, себорея, краста, гъбични лезии, рани под налягане).

Обаче, средствата, предназначени за други цели, се оказаха много полезни при лечението на акне, акне. Между другото, както и други препарати, съдържащи сяра.

Такъв инструмент, съчетаващ полезните свойства на сярата и цинка, може да бъде подготвен самостоятелно, но е много по-добре да се предложи специалист за пропорциите и режима на лечение със сярна цинкова маз от акне. Можете ли да посъветвате да провеждате процедури в почивните дни, защото мехлемът има неприятна миризма и оставя незаличими белези върху дрехите и бельото.

Фармакодинамика

Основният компонент на цинковия маз от акне има противовъзпалителни, омекотяващи, защитни ефекти, елиминира признаци на дерматит и други възпалителни процеси. Изсушава ексудат, омекотява кожата, стимулира регенеративните процеси.

Салициловата киселина елиминира сърбеж, болка, огнища на възпаление.

Serosoderzhashchie лекарства унищожават demodex акари, имат антимикробни и противовъзпалителни ефекти.

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Фармакокинетика

Когато се прилага върху кожата, цинковият маз от акне и подобни лекарства нямат системен ефект.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17], [18], [19]

Дозиране и администриране

Цинк маз от акне се нанася тънък слой върху почистената (измита и отцедена) лице до шест пъти на ден. Продължителността на лечението се определя от специфични показания. По време на терапията всички козметични продукти трябва да се изхвърлят и ако това не е възможно, приложете мазта само през нощта. За да се избегне изсушаването на кожата, експертите препоръчват смесването й наполовина с овлажнител.

Цинк маз за нощта елиминира не само акне, но бръчки, както и изглажда сянката на кожата.

trusted-source[28], [29], [30], [31], [32], [33], [34]

Употреба Цинк маз за акне по време на бременност

Някои смятат, че употребата на цинков маз от акне по време на бременност и кърмене е разрешена само ако е спешно необходима, както е предписано от лекаря. Други производители наричат продукта си напълно безопасен и не увреждат нито майката, нито детето. Изборът се оставя на пациента и на неговия лекар.

Новородените показаха употребата на мехлем в възпалението на кожата на дермата, обрив на пелена.

Противопоказания

Противопоказания за употребата на цинков маз от акне:

 • свръхчувствителност към лекарството;
 • остър гноен възпаление на кожата и съседните тъкани.

Мазните, съдържащи сяра, не се препоръчват за бременност, кърмене и деца под тригодишна възраст.

trusted-source[20], [21], [22], [23], [24], [25], [26]

Странични ефекти Цинк маз за акне

Страничните ефекти на цинковия мехлем от акнето са незначителни. При продължително лечение са възможни локални прояви на дразнене, сърбеж и други свързани симптоми на алергия.

По време на процедурата трябва да се уверите, че мазът случайно не удари очите и след това - измийте добре ръцете си.

trusted-source[27]

Свръх доза

Фактите за предозиране с външно приложение на цинков маз от акне не са описани. Поглъщането в голяма доза е изпълнено с отравяне: може да причини повръщане, диария, дори конвулсии.

trusted-source[35]

Взаимодействия с други лекарства

Няма данни за лекарствени взаимодействия с други лекарства. Но прилагането на цинков маз от акне едновременно с други мехлеми е нецелесъобразно.

trusted-source[36], [37], [38], [39], [40]

Условия за съхранение

Цинков маз от акне и други подобни се съхраняват на сухо, тъмно място при плюс температура, но не над 25 градуса. Условията за съхранение не включват поставянето на лекарството в хладилника. Уверете се, че сте далеч от деца.

trusted-source[41], [42], [43], [44], [45], [46]

Срок на годност

Срокът на годност на цинковия мехлем от акне от различно производство е от 3 до 5 години; сярна-цинк - 2 години.

trusted-source[47], [48], [49], [50]

Простите и достъпни дрогерии доста ефективно отстраняват акне, черни точки, обриви по лицето. Тези симптоми обаче са не само козметичен проблем: понякога те показват аномалии в тялото, недохранване или начин на живот и поради това изискват интегриран подход. За пълно почистване на лицето, премахване на възпалението и дефекти, не само трябва да се третира, включително цинков мехлем за акне, но също така и за рационализиране на режима на власт, за да съчетават работата със здравословен отдих и почивка - за предпочитане в чисти места.

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Лечение на акне с цинков маз" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.