^

Защо се случва сексуална несъвместимост?

, Медицински редактор
Последно прегледани: 17.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Сексуалната несъвместимост е втората най-честа причина за разпадане. На първо място - пълна емоционална несъвместимост. Защо има сексуално недоразумение и какво да правим с него?

Какво представлява сексуалната несъвместимост?

Учените продължават да твърдят, че всъщност има сексуална несъвместимост или е просто резултат от неграмотността по сексуален и емоционален начин. Истинската сексуална несъвместимост на лекарите разглежда очевидни отклонения от нормата, например импотентност или фригидност, които могат да се появят само в 2% от случаите.

Експерти в областта на сексологията смятат, че в своята чиста форма, биологичната несъвместимост е изключително рядко между двойката. В 80% от случаите неговата кауза е създадена и тя може (да не каже, което е лесно), но да елиминира. Достатъчно е просто да станем по-просветени в областта на сексуалните отношения. Има много начини: специална литература, комуникация с лекар-секс терапевт, интернет източници.

Причини за биологична несъвместимост

Според двойката тя може да бъде:

  • Различни темпераменти
  • Различен режим на деня
  • Различна концепция за секса
  • Различни биоритми

Тези причини в повечето случаи не са под почвата, според много сексолози. От самото начало тези конфликти биха могли да бъдат премахнати, ако мъж и жена са знаели повече за себе си по сексуален начин (да не говорим за партньорите). Но на практика това често се случва, че е пресилено биологична несъвместимост набъбва до огромни размери, а след това трябва да се коригира дори и отношенията, които са обтегнати заради обидите, обиди и взаимно недоверие. Разследването става по-голямо препятствие в отношението, отколкото причината.

Поради това, колкото по-скоро една двойка получава консултация със сексолог, толкова по-бързо могат да установят своите взаимоотношения - както сексуални, така и психологически. Двойката трябва да дойде заедно на рецепцията, като са възможни и индивидуални консултации. Най-добрата помощ за сексолог е с комбинирани техники, когато индивидуалните сесии се редуват с двойките.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Когато половото сношение носи удоволствие

Сексуалният инстинкт е един от най-силните в дивата природа. Но само един човек прекарва полов акт, не само заради продължаването на семейството, но и заради удоволствието. Ниска сексуална култура може да бъде пречка за удоволствието от половото сношение. Например, двойка (или една от няколко) може да мисли, че удоволствието от секса може да го докара и без чувства към партньора. Но това е далеч от случая. Ако няма чувство, сексуалният акт се превръща в коитус (копулация). Такъв акт с чисто биологично съдържание е много по-малко вероятно да бъде успешен, отколкото близък, в който и двете имат реципрочност.

Но достатъчно ли е за пълноправен сексуален контакт само любовта (съчувствие един към друг)? Разбира се, не. Двойката трябва да има поне минимални познания за сексуалните отношения.

Сексуалността на човека

Мъжът обикновено има по-силен сексуален темперамент, отколкото жена. Така че е присъща на природата - тя е по-бързо развълнувана и по-активна в интимата. Инициативата за сексуални отношения обикновено идва от човек (биологически той оправдава ролята си на мъж).

Ако човек следва само инстинктите си, но е неграмотен по сексуален начин, нормалните отношения могат да се провалят. Ако човек отнема само инициативата, силно взискателни пол, бързо развълнуван и не може да контролира ерекцията му, той се нуждае от опитен пациентка или нейния партньор, или опитен сексолог, който ще регулира сексуалното си поведение.

Агресивният сексуален акт, при който човек взема предвид само емоциите си и не взема предвид чувствата на партньора, изисква както голям физически, така и емоционален стрес. В тази любовна игра почти липсва, сексуалният акт е бърз и агресивен, а оргазмичните усещания могат да се появят само при мъжете, но те траят дълго. Когато пълната сношение любовната игра може да продължи от 10 до 15 минути, а след това самият коитус (чифтосване), оргазмен фаза, така може да продължи по-дълго идва и е бавен спад удоволствие, забавление протегна във времето.

Конфликт на интереси при неправилен сексуален контакт

С агресивен сексуален контакт без желанието на жена, тя не може да изпита оргазъм по принцип. По време на самия акт жената може да остане студена и безразлична, като в крайна сметка не е имала никакво удоволствие. И тогава може да има конфликт на интереси: човекът, който е погребан сексуално, не разбира какво става, защото се опита толкова силно. Той има подозрения за партньора си, той претендира за нейната студ, мислейки, че се наслаждава на себе си с някой друг. Опитен сексолог ще помогне за решаването на този проблем, имате нужда само от желанието и на двете.

При правилно осъществено полово сношение човек трябва да се научи да контролира емоциите си и биологичните си инстинкти. Желателно е неговият оргазъм да съвпадне с оргазма на партньора. Това означава, че един мъж трябва да се научат да контролират своето вълнение, да бъде в състояние да стимулира партньора си, което го прави така, че финал на полов акт възбуда, така достига същата интензивност. Тогава не става въпрос за сексуална несъвместимост.

trusted-source[11], [12], [13]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.