^

Здраве

Операции

Какво е фалопластика?

Фалопластиката е корекция и/или реконструкция на мъжкия пенис чрез операция. Необходимостта от тази пластична хирургия може да възникне по различни причини.

Отстраняване на епидидима

При определени фактори (наранявания, възпалителни и туморни процеси) може да възникне въпросът за отстраняване на епидидима: това е рядка операция, която се предписва, когато продължителното консервативно лечение е неефективно.

Операция за отстраняване на кисти на тестисите

Отстраняването на киста на тестисите е една от най-честите операции, която се извършва предимно при мъже на 45 и повече години. Кистата е злокачествена куха неоплазма. По правило кистата е пълна с течен ексудат.

Операция за хидроцеле на тестисите

Операцията за хидроцеле на тестисите е може би единственият ефективен начин за лечение на това заболяване. Традиционните методи често са неефективни.

Операция за удебеляване на пениса

Коригиращата хирургия на мъжките гениталии, по-специално операцията за удебеляване на пениса, както и увеличаване на дължината му, се отнася до фалопластика.

Перикардектомия

За да се предотврати развитието на животозастрашаващи състояния, се предписва перикардектомия - хирургична интервенция, при която перикардът се отстранява - частично или напълно.

Операция по хъркане

Хирургичното лечение на ронхопатия, тоест операция за хъркане, може да реши някои проблеми за намаляване на проходимостта на горните дихателни пътища - намаляване на техния лумен поради съществуващите анатомични структури на назофаринкса, орофаринкса и ларингофаринкса.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.