^

Здраве

Helpex Breeze

, Медицински редактор
Последно прегледани: 09.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

При настинки пациентите често се оплакват от силна кашлица, която не им позволява да дишат нормално и значително да влошат общото състояние. Разбира се, кашлицата не е независимо заболяване, а само симптом, който лесно можете да се отървете от употребата на Helpex Breeze.

Това лекарство е комбиниран агент с муколитично действие, който често се използва при лечение на настинки.

Показания Helpex Breeze

Таблетките "Helpeks Breeze" са определени по време на лечението на катарален кашлица (остър и хроничен тип), както и други заболявания, такива като разбито брой секреция в бронхите и храчене на секрети. Препоръчителна напитка агент в терапията на обструктивни белодробни заболявания (хроничен тип), бронхит (хроничен тип), пневмония, астма (бронхиална тип), бронхиектазия, ларингит, трахеит, и кистозна фиброза.

Ако пациентите са проявили синдром на така наречените "шокови бели дробове", можете да използвате това лекарство за лечение или профилактика. Понякога се използва и след извършване на операции по дихателните пътища.

Формуляр за освобождаване

Лекарството се произвежда от индийската компания Sava Helskea Ltd под формата на таблетки, които са покрити отвън със специално покритие за по-добра резорбция в тялото. Има облицовка от кръгли, слабо оранжеви очи и от двете страни. Те имат приятна миризма на ванилия.

Фармакодинамика

Лекарството съдържа следните активни компоненти: амброксол хидрохлорид и ацетилцистеин.

Ambroxol Hydrochloride е ефективно отхрачващо и муколитично вещество. Също така има антиоксидант, имуномодулиращ, незначителен антитусивен ефект, намалява признаците на възпаление. Благодарение на стимулирането на серозните клетки в жлезите на бронхиалната лигавица, количеството секретирана секреция се увеличава. Това нарушава съотношението на лигавичните и серусни компоненти.

Поради действието на този компонент, храчките се нормализират, лепилото намалява, става по-малко вискозно. Също така се стимулира активността на клетъчния епител в бронхите, което предотвратява прилепването на храчките и помага да излизат по-бързо. Той увеличава броя на сърфактантите в белите дробове, без да причинява бронхиална обструкция. При пациенти с астма, по време на лечението с това лекарство, хиперреактивността на бронхиалните мускули намалява. След като се използва Helpex Breeze, слоят на повърхностноактивното вещество се възобновява при пациента.

Ацетилцистеинът е муколитичен агент с отхрачващо действие. При поглъщане пациентът разгражда бисулфидните връзки на мукополизахарида, който е в храчката. Това ви позволява да направите тайната по-малко вискозна. Той свързва свободните радикали.

Фармакокинетика

Фармакокинетичните свойства на препарата Helpex Breeze не са изследвани.

trusted-source[1]

Дозиране и администриране

Лекарството може да се използва от 12-годишна възраст. Дозата се предписва от лекуващия лекар, но обикновено е следната: една таблетка Helplex Breeze три пъти за 24 часа. Не превишавайте предписаната доза, тъй като това може да доведе до предозиране и появата на неприятни симптоми.

Ако приемате лекарството без да се консултирате с лекар, терапията не може да продължи повече от седем дни.

trusted-source[3], [4], [5], [6]

Употреба Helpex Breeze по време на бременност

Не се препоръчва употребата на Helpex Breeze за лечение на бременни жени през първия триместър на бременността. Досега няма доказателства за това как точно ацетилцистеинът и амброксол хидрохлорид влияят върху плода. Следователно, тя не трябва да се използва от бременни жени. Лекуващият лекар може да предпише това лекарство само ако има вероятност за смъртоносен изход за майката.

Амброксол хидрохлорид и ацетилцистеин лесно проникват в кърмата, така че по време на кърмене лекарството също не се препоръчва. Ако предписаното лекарство е предписано, спрете да давате бебето за периода на терапията.

Противопоказания

Колитичната лекарство "Helpeks Breeze" забранено да приемат пациенти със стомашна язва, непоносимост към ацетилцистеин или амброксол хидрохлорид, дуоденална язва (остра фаза), белодробна хеморагия или хемоптиза.

Странични ефекти Helpex Breeze

 1. Анафилактичен шок и други реакции.
 2. Уртикария и кожни обриви.
 3. Ангиоедем и оток.
 4. Недостиг на въздух.
 5. Сърбеж на кожата.
 6. Треска.
 7. Екзема или еритема.
 8. Синдром на Lyell.
 9. Синдром на Стивън Джонсън.
 10. Повишено слюноотделяне.
 11. Гадене с повръщане.
 12. Киселини в стомаха.
 13. Болка в корема.
 14. Диспепсия.
 15. Ринорея.
 16. Дизурия.
 17. Шум в ушите.
 18. Главоболие.
 19. Тахикардия.
 20. Анемия.

trusted-source[2]

Свръх доза

Случаи на предозиране с лекарства, чийто състав е ацетилцистеин, не са регистрирани. Понякога има свръхдоза на амброксол хидрохлорид, но няма признаци на тежка интоксикация при пациента. Понякога може да се появи диария или хиперсаливация.

За лечение на предозиране се използва стомашен лаваж (ако има повръщане). Симптоматичното лечение е показано за по-леки симптоми.

trusted-source[7]

Взаимодействия с други лекарства

При взаимодействието на ацетилцистеин с други бронходилататори се наблюдава синергия. При едновременно приложение на Helpex Breeze и лекарства с парацетамол, ацетилцистеинът може да намали хепатотоксичния ефект на последния. Увеличава количеството глутатион в тялото, което е отговорно за свързването на свободните радикали.

Когато се използва амброзол хидрохлорид с някои антибиотици (цефуроксим, амоксицилин, доксициклин и еритромицин), лекарството повишава концентрацията им в секрецията и храчките.

Ако едновременно използвате "Helpex Breeze" и други антитусивни лекарства, това може да доведе до натрупване на слуз и влошаване на кашлицата. Тази комбинация може да се използва само след препоръка на лекуващия лекар.

Едновременно прилагане "Helpeks Breeze" с някои антибиотици (тетрациклин, амфотерицин В, ампицилин, аминогликозид, цефалоспоринови) може да покаже намаление на действие на двете лекарства. Много е важно да се вземат тези средства с интервал от два часа.

Когато взаимодейства с активен въглен, ефективността на ацетилцистеин намалява.

Ако използвате ацетилцистеин заедно с нитроглицерин, това може да доведе до повишаване на вазодилатативния ефект на последния.

Дългосрочната терапия с хистамин и ацетилцистеин е неприемлива, тъй като това може да доведе до неприятни симптоми (сърбеж, вазомоторни ринити, главоболия).

trusted-source[8], [9], [10]

Условия за съхранение

Много е важно да държите Helpex Breeze на място, което е недостъпно за малки деца. Температурата на въздуха не трябва да надвишава +25 градуса. 

trusted-source[11], [12]

Срок на годност

Срок на годност - не повече от четири години. 

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Helpex Breeze" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.