^

Здраве

Гинекологични заболявания (гинекология)

Пукнатини във влагалището

Сред многото вагинални заболявания дискомфортът и дискомфортът се причиняват от пукнатини във влагалището. Много жени са склонни да се самодиагностицират, като най-често приписват симптомите на гъбична инфекция.

Хематоколпос

Сред гинекологичните проблеми е натрупването на менструална кръв във влагалището -  hematocolpos  (на гръцки haima - кръв, kolpos - вагина). Тази патология в раздела за заболявания на пикочно-половата система на ICD-10 има код N89.7.

Лечение на млечница преди, по време и след менструация

Истински проблем за много жени е млечницата преди, по време и след менструация. Нека да разберем как да се справим с това и винаги ли е млечница.

Млечница преди, по време и след менструация

Днес много жени се оплакват, че се притесняват от млечница преди, по време и след менструация. Това нормално ли е или патологично? Дори опитни специалисти нямат еднозначен отговор на този въпрос.

Двойна матка

Двойната матка е много рядко вродено разстройство. Говорим за малформация на гениталния орган, който в хода на своето развитие се сдвоява, в резултат на ембриогенетично не сливане на мюлеровите канали.

Ановулаторен менструален цикъл при жените

При липса на овулаторна фаза в менструалния цикъл на жената, тя се определя като ановулаторен цикъл. В ICD-10 кодът N97.0 има безплодие, свързано с ановулация при жените.

Хипоплазия на матката

Терминът "хипоплазия на матката" се използва от лекарите в случаите, когато става въпрос за недостатъчно развитие на този орган: маточното тяло е с намален размер в сравнение с нормалната възраст и физиологичните норми

Кисти на Nabotric жлеза: как да се лекува?

При сложен и рецидивиращ курс на кисти се използва сложна терапия. Първоначално се провежда медикаментозно лечение на кисти на набот, предписват се лекарства в зависимост от сложността на патологията.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.