^

Здраве

Болести на ректума и аналната област

Лечение на външни хемороиди

Хемороидите не избират пол или възраст. Неприятно заболяване дори се превърна в нарицателно в съвременния жаргон. Често можете да чуете сред младите хора израза "Защо ми трябват тези хемороиди?" (има предвид проблема).

Прищипване на тилния нерв

Тези, които страдат от рецидивиращо главоболие, локализирани в тилната област, трябва да са наясно, че този симптом често се проявява чрез прищипване на тилния нерв.

Причини за екскременти в ануса при мъжете и жените

Освобождаването от ануса е доста често срещан проблем, който притеснява много хора. Но поради интимността на проблема, срамежливост, много хора не ходят на лекар, а се опитват сами да се занимават с проблема.

Сфинктерит

В тази статия ще говорим за сфинктерит на ректума, тъй като това заболяване може да причини тежки последици.

Инструментална и лабораторна диагностика на колоректален рак

В сегашното лекарство се предлага голям брой методи за ясно диагностициране на злокачествени заболявания на червата.

Сърбежен анус

Сърбеж в ануса е най-честата жалба при контакт с проктолог, причината за която е трудно да се диагностицира. Нека разгледаме основните причини за анален сърбеж, неговите видове, методи на лечение и методи за превенция.

Фистула на ректума

Фистулата на ректума е фистула (канал, тръба на латиница) - фистула, която се образува между тъканните повърхности и възпалителната зона. Фистулата прилича на проход, скрит от тъканите на ректума, вътре в който може да има гнойно съдържание.

Заболявания на ректума

Болестите на ректума се характеризират с типични симптоми, развиващи се с развитието на патологичните процеси в него и аналния канал. На практика, болестите хирург на ректума са чести, но заболяването могат да бъдат причинени не само от ректални патологии, които са ангажирани и хирурзи Проктология, но също онкологичното, урологични и гинекологични заболявания.

Атрезия на аналния отвор

Атрезия на ануса е непробит анус. Често има и фистула от сляп плика от ректума, който се отваря на перинеума или уретрата при мъжете и вагината или предверието или рядко пикочния мехур при момичета.

Синдром на леватор ани

Мускулен синдром, който повдига ануса, е епизодична болка в ректума, причинена от мускулен спазъм, който повишава ануса.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.