^

Здраве

Болести на ставите, мускулите и съединителната тъкан (ревматология)

Нодуларен периартериит

Рядка патология - периартериит нодоза - е придружена от лезии на средни и малки артериални съдове. 

Фиброза на ретроперитонеума

Такова рядко заболяване като ретроперитонеална фиброза се характеризира с прекомерен растеж на фиброзна тъкан зад задната външна повърхност на стомаха и червата.

Коксит на тазобедрената става

Възпалението на тазобедрената става или артритът може да се определи като коксит на тазобедрената става, където терминът "коксит" (от латински coxae - бедро) - без уточняване на локализацията на възпалителния процес - е самодостатъчен от медицинска гледна точка.

Контрактура на дъвкателните мускули

Продължителното напрежение и свиване на мускулите, които осигуряват движение на долната челюст по време на дъвчене (musculi masticatorii) се диагностицира като контрактура на дъвкателните мускули.

Защо телето се свива и какво да правя?

Сред тези много симптоми се открояват необичайни неволеви движения - спазми и спазми, които включват фокални миоклонични крампи в прасците на краката, които са по -скоро болезнени контракции на бицепс гастронемиус мускул (Musculus gastrocnemius).

Акондроплазия

Има много редки заболявания с вроден характер и едно от тях е нарушение на костния растеж - ахондроплазия, което води до подчертан непропорционален нисък ръст.

Лечение на дисплазия на съединителната тъкан

За съжаление не е известен метод, който трайно да се отърве от дисплазия на съединителната тъкан, тъй като това е генетичен проблем. Компетентното използване на комплексни мерки обаче може да стабилизира състоянието на пациента, да облекчи клиничните признаци на заболяването.

Дисплазия на съединителната тъкан при деца и възрастни

За такъв синдром като дисплазия на съединителната тъкан се говори, когато човешкото тяло е склонно към нарушения в образуването на хрущялна тъкан на ставите, както и други тъкани, още от раждането. 

Лечение на остеохондропатия

В допълнение към медикаментозната терапия, на пациента се предписва курс на физиотерапия: терапевтични масажи, електрофореза, парафинови бани, отопление, тренировъчна терапия, ударно-вълнова терапия.

Остеохондропатия при деца

При деца тази патология е много по-често срещана, отколкото при възрастни. Това се дължи на активния растеж на тяхната костна система. Основната възрастова група на пациентите от 2 до 18 години.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.