^

Здраве

Болести на стомашно-чревния тракт (гастроентерология)

Пукнатини в ъглите на устните

Винаги, когато се появят пукнатини в ъглите на устните, ние си спомняме за имунитета. Наистина такъв проблем е тясно свързан със състоянието на имунната ни система и се появява по-често през пролетта, когато защитните сили отслабват и витаминните запаси на организма са изчерпани. 

Какво може и не може да се направи с панкреатит?

В допълнение към назначаването на диета, на всички пациенти с хронична форма на възпаление на панкреаса се дават подходящи препоръки относно начина на живот като цяло.

Aholia

Състояние, при което жлъчката не се произвежда или преминава в тънките черва, се определя като ахолия. В ICD-10 това нарушение е класифицирано като заболяване на жлъчния мехур - с код K82.8. 

Тенесъм: какво е това?

Тенесъм - това понятие може да се преведе от гръцки като „неефективен порив“. Този симптом може или не може да бъде придружен от болезнена реакция.

Левкоплакия на хранопровода

Ако епителният слой на лигавицата на горната част на храносмилателния тракт започне интензивно да се ороговява, тогава те говорят за развитието на езофагеална левкоплакия. В началния стадий на заболяването се образува плътна плака, която се поддава на отстраняване и практически не се придружава от признаци на възпалителен процес. 

Плъзгаща херния на хранопровода

При диафрагмална херния или хиатална херния диагнозата може да бъде формулирана като плъзгаща се херния на хранопровода. Очевидно е, че опростеното име, което е описателно, е по-разбираемо за пациентите.

Лечение на гадене при гастрит: хапчета, алтернативни средства, билки

От гадене за гастрит, всички противовъзпалителни средства, всички антиеметични лекарства, помагат добре. Можете да опитате хилак, хилак-форма, ранититдин, маалокс, фосфалугел, смект.

Гастрит гадене

Под повърхностен гастрит се подразбира остър възпалителен процес в горния, лигавичен слой на стомаха. Често в този процес участват и субмукоза, разположена директно под лигавицата. 

Киселини с гастрит

Много хора са запознати с неприятното усещане за дразнене, парене по хранопровода: става въпрос за киселини. Проблемът може да възникне при ядене на пикантни или пържени храни, бързо хранене, след преяждане и дори след прекомерна физическа активност. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.