^

Здраве

Cerebrum compositum H

, Медицински редактор
Последно прегледани: 09.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Cerebrum compositum N (Cerebrum compositum N) е комплексно хомеопатично лекарство, което включва вещества, принадлежащи към класа на естествените стимулатори на метаболитните трансформации в различни части на централната нервна система. 

trusted-source[1]

Показания Cerebrum compositum H

Предвид препоръките на производителя е показан за лечение с:

 • лезии на централната нервна система с различен произход;
 • VSD;
 • следоперативни неврохирургични състояния;
 • лечение на последиците от нараняване на главата;
 • депресии на различни етиологии;
 • състояния след инсулт;
 • възпаление на менингите;
 • невралгиях;
 • неврастения;
 • Множествена склероза;
 • нарушения на вниманието;
 • проблеми с паметта;
 • трепереща парализа;
 • деменция с различен произход;
 • DCP;
 • интелектуално и умствено изоставане на развитието на децата;
 • предотвратяване на когнитивна изостаналост, с продължителен стрес;
 • укрепване на регенеративните процеси и укрепване на имунната система;
 • патологии на сърдечно-съдовата система;
 • мигренозно главоболие.

trusted-source[2]

Формуляр за освобождаване

Прозрачна безцветна течност, без мирис, предназначена за инжектиране, с обем от 2,2 ml в стъклени ампули. Опаковка от 5 ампули в клетъчно облицовани обвивки, опаковани в картонени кутии.

trusted-source[3], [4]

Фармакодинамика

Основата на продукта е органична (екстракти и екстракти от растителен и животински произход) и неорганични (минерали и техните съединения) елементи. Cerebrum compositum N има широк спектър на действие и благоприятно засяга определени области на мозъка. По този начин, при използването на това лекарство се стимулират процесите на електрическа проводимост, възникващи от възбуждането на невроните, това влияе върху ускоряването на промените в клиничните симптоми. Приемането на лекарството стимулира растежа на междухезифната корелация, което води до нормализиране на индексите на нервната активност на мозъка. Лекарството има особено активен ефект върху работата на субкортикалните области на хипоталамо-хипофизната област на вътрешно полусферичните връзки, което води до оптимизиране на кортико-подкорматичните взаимодействия. Лекарството влияе върху възбуждането на мозъчната кора, докато възбуждането му намалява, конвулсивната активност е сведена до минимум, стабилизират се кортичните ритми. Cerebrum compositum H повлиява катехоламините, стимулира енергийния метаболизъм и упражнява психоактивиращ ефект. Лекарството проявява лек холинолитичен ефект и с дългосрочна употреба има антипаркинсонови и тимолептични свойства.

Cerebrum compositum подобрява защитната реакция на имунната система на тялото и свръхчувствителност на имунните клетки към определени антигени. При употребата на лекарството пулса и скоростта на изтичане на венозна кръв се нормализират. Cerebrum compositum H подобрява състоянието на стените на кръвоносните съдове, увеличава еластичността им. Cerebrum compositum N има свойството да разширява кръвоносните съдове, нормализирайки метаболизма. Отстранява отровни вещества от човешкото тяло, укрепва и тонизира.

trusted-source[5]

Фармакокинетика

Фармакокинетиката на многокомпонентното хомеопатично лекарство не е определена.

trusted-source[6]

Дозиране и администриране

Дозата се определя от лекуващия лекар. Стандартна схема за възрастни - 1-3 ампули дневно за седем дни на лечение с различни методи на приложение - интравенозна инфузия, подкожно, интрамускулно, орално, който избира лекаря.

Детски доза на възраст от милион години до 3 години, е от една шеста до една четвърт от ампулата, за деца на възраст от 3 до 6 1.3-1.2 обем на ампулата, деца от 6 години: 1 ампула 1 2 пъти седмично ,

Лекарството може да се използва перорално. Съдържанието на една ампула се разтваря в 50 ml варена или пречистена вода при стайна температура и това решение се пие през деня.

trusted-source[12]

Употреба Cerebrum compositum H по време на бременност

В експерименталните проучвания не е имало неблагоприятен ефект върху плода. Препоръчва се да се приема Cerebrum compositum H по време на бременността само по препоръка на лекуващия лекар, който трябва компетентно да определи очакваната полза за майката и потенциалния риск за плода. Кърмещите майки трябва да вземат лекарството стриктно с разрешение на лекаря.

Противопоказания

 • Индивидуална непоносимост към определени компоненти на лекарството и свръхчувствителност.
 • Поради липса на тестове в клинични условия, наркотикът се предписва на деца с леки доктори строго според показанията.

trusted-source[7], [8]

Странични ефекти Cerebrum compositum H

Cerebrum compositum H се лекува лесно от пациентите. В изключително редки случаи, след приложението на лекарства, съдържащи хинин, могат да възникнат алергични прояви (повишена температура, хиперемия, пруритус). Временна поява на зачервяване, подуване или болка на мястото на инжектиране. Когато има нежелани реакции, трябва да спрете приема на лекарството и веднага да потърсите медицинска помощ от лекар.

trusted-source[9], [10], [11]

Свръх доза

По време на проучването не е наблюдавано предозиране на лекарството.

trusted-source[13], [14]

Взаимодействия с други лекарства

Схемата на терапията, заедно с Cerebrum compositum H, може да включва други лекарства. Galium HEL повишава ефектите на Cerebrum compositum N.

trusted-source[15], [16]

Условия за съхранение

Съхранението при температури до 25 градуса по Целзий е показано на сухо място, на тъмно място и също така недостъпно за деца и домашни любимци.

trusted-source[17], [18]

Срок на годност

Крайната дата на лекарството е посочена върху опаковката. Максималният срок на годност е 5 години. Не е препоръчително да се използва след изтичане на срока на годност.

trusted-source[19], [20]

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Cerebrum compositum H" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.