^

Здраве

Болка в началото на полов акт

, Медицински редактор
Последно прегледани: 20.11.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Болката в началото на полов акт не е толкова рядка, а деликатна. Много двойки, които се сблъскват със сходни трудности, се страхуват да потърсят помощ от специалист и в резултат на това техните отношения се влошават, което често води до прекъсване. Жените могат, след приемането на неприятни чувства за пръв път да поддържат враждебност и страх от взаимоотношения за цял живот. Затова трябва да разберете причините за болезнеността и, ако е възможно, да се отървете от тях.

Болка в началото на полов акт

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Болести, които причиняват болка в началото на половото сношение

Сред факторите, които причиняват този проблем, са следните:

 1. deflowering;
 2. Цялостна цялост на химна;
 3. вагинизъм;
 4. Възпаление на гениталиите;
 5. Лепилен процес;
 6. Невралгия;
 7. ендометриоза;
 8. Стагнация във вените;
 9. несъвместимост

Нека разгледаме всяка от тези причини по-подробно.

trusted-source[5], [6], [7], [8], [9], [10]

Обезчестяване

Именно това име е самият процес на лишаване от девственост. Болката в началото на половото сношение, както и незначителното кървене са възможни, когато хеманът е разкъсан. Тя обаче ще бъде силна само ако партньорът ви е груб и небрежен. Ето защо най-добрият начин да се отървете от тези проблеми е приятната атмосфера, нежността в кръвообращението. Като цяло, лекарите ви съветват да се обърнете към гинеколог за съвет преди да извършите дефлация. Това ще помогне да се избегнат възможните последици под формата на заболявания и нежелана бременност.

trusted-source[11], [12], [13], [14]

Цялостна химна

При някои момичета химнът не се срутва след първия сексуален контакт. Тя може само да се простира малко. В такива ситуации винаги ще почувствате болката, която се е появила при първия секс. Както и при предишния случай, обаче, няма да е особено трудно за партньора ви да се отнася добре с вас.

Вагинизъм

Това заболяване е по-скоро психологическо. След много неуспехи или непредвидени инциденти, момичето може да има проблеми, свързани с невъзможността да участва в полов акт поради компресиране на мускулите на вагината. Често тази болест е придружена от страх от всичко, свързано с посещение на гинеколог. За да се отървем от този сериозен, макар и рядък, проблем, често е необходимо да посетите терапевта. Помощ за преодоляване може да седативни лекарства, приемани в малки дози. Но може би най-важният фактор за изцелението е доверието в партньор.

Възпаление на гениталиите

В случай на появата на усещане за парене по време на окупацията, сърбеж, причината за болката в началото на сексуалния акт често е възпаление. В този случай трябва незабавно да се срещнете с лекар и препоръчително е да го направите с партньора си, защото не е известно каква инфекция може да причини неприятни усещания. Може би основната причина за проблема е гъбата, а стафилококите, да се отървем от тях с компетентно лечение не е толкова трудно.

Лепилен процес

Това е появата на сраствания в областта на таза. Симптомите на заболяването са болки в началото на половото сношение, запек, диария. Причината за тях може да бъде възпаление на вътрешните органи (ярък пример е апендицитът), извънматочна бременност, травма и др.

Когато лекуват заболяване, лекарите могат да използват както антибиотици, така и хормонални лекарства. Възможно е също да се извърши лапароскопия - малки разрези в коремната кухина с цел по-подробно изследване. Самолечение в този случай е по-добре да не се справят!

trusted-source[15], [16], [17], [18]

Невралгия

Засегнати от това заболяване и нервите, които са в таза. Болката в този случай ще бъде остра и неочаквана и е малко вероятно да бъдете доволни, ако тя ви намери по време на сексуален контакт. За съжаление, трудно е да се предотврати това, можете само да намалите вероятността от появата му до минимум с помощта на измерен начин на живот и упражнения.

Ако обаче атаката ви изпревари, свържете се с невролог, който Ви предпише лечение, което е най-често при антиконвулсанти.

Ендометриоза

Това заболяване се характеризира с пролиферация на лигавицата на матката. Причините за появата му са много:

 • Хормонални промени;
 • предразположеност;
 • менструация;
 • Намален имунитет и т.н.

Често болката в началото на половото сношение, усещана при тази болест, се разпространява до долната част на гърба и долната част на корема, особено по-лошо при менструация, сексуален контакт. Също така ендометриозата може да бъде определена от екскретите, появяващи се няколко дни преди и след менструалния период. Понякога има и треска, повръщане, гадене.

Лечението на заболяването включва както употребата на специални лекарства, така и лапароскопията. Въпреки това, при всички случаи посещението при лекар е задължително!

Предотвратяването на болестта допринася за активен начин на живот, упражняване и правилно хранене.

trusted-source[19], [20], [21]

Стагнация във вените

Това е нарушение на венозното кръвообращение, свързано с неправилен сексуален живот. Особено често се среща при жени, които са склонни към такава често срещана болест като варикозни вени. Болестта може да стане доста опасна и да доведе до много неприятни последици. Поради това е особено важно във времето да се консултирате с специалист, който ще предпише необходимите процедури и ще се консултира относно това как да се намали вероятността от заболяването в бъдеще.

Несъвместимост

За съжаление, често причината за неудовлетворението и болезнеността при половото сношение може да бъде проста анатомична несъвместимост на партньорите. При такъв проблем е необходимо да се консултирате с лекаря и да споделите опит с партньора.

Болката в началото на половото сношение може да бъде причинена както от психологически, така и от физиологични причини. Естествено, когато се случи, трябва да видите лекар, но увереността в любимия ви човек също е незаменима.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.