^

Здраве

Хематологични прегледи

Анализ на кръвта и урината на ниво витамин D: норма, защо се отказват

Витамин D е витамин, принадлежащ към група биологично активни вещества, чийто синтез се извършва в кожата под въздействието на ултравиолетови лъчи.

Атипичные мононуклеары

Обмислете характеристиките на атипичните клетки, причините за появата им, диагностичните методи и анализите за мононуклеарни клетки.

Повишено ниво на хемоглобина в кръвта

Повишени нива на хемоглобин в кръвта се откриват при всеки трети човек. Нека да разгледаме причините за повишен хемоглобин, методите на неговата нормализация и възможните последствия за тялото.

Кръвен тест

Кръвният тест е най-честият метод на изследване, без който модерната диагностика не е възможна. Различни видове и методи на аналитични кръвни изследвания помагат на съвременната медицина бързо и точно да идентифицира стотици хиляди заболявания.

Повишени бели кръвни клетки

Повишени бели кръвни клетки - ясен сигнал за инвазията на човешкото тяло на чужди елементи, защото тези клетки са основните защитници на органи и системи на всички видове заболявания, и реагират бързо да атакуват вируси и бактерии.

Левкоцити: нормални

Нормата на левкоцитите е показател за здравето на всички човешки системи и органи. Основната им задача е да осигурят защитна функция, да се противопоставят на инфекции, вируси и други злонамерени агенти.

Левкоцити в кръвта

Левкоцитите в кръвта са един от най-важните елементи на кръвта, бели, както се наричат, кръвните клетки всъщност са безцветни. Те са много разнообразни по структура и имат много видове и подвидове.

Кога се понижават левкоцитите?

"Левкоцитите са понижени" - тази фраза със сигурност предизвиква тревога. Всяка аномалия в анализа на състава на кръвта може да сигнализира за болест, хронична или остра.

Имунофенотипизиране на хемообластози

Значителен напредък в хематологични изследвания, свързани през последните години с използването на съвременни имунологични методи и автоматизирани инструменти за анализ и сортиране на клетки на периферната кръв и костен мозък - поточни цитометри.

Фолиева киселина в кръвта

Фолиевата киселина се отнася до водоразтворимите витамини от група В и е производно на птеридин. Човешкото тяло е снабдено с фолиева киселина поради ендогенния синтез на чревната микрофлора и консумацията с храна.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.