^

Родители и деца: как да постигнем взаимно разбирателство?

, Медицински редактор
Последно прегледани: 19.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Родителите и децата често са напълно различни, често има спорове в семейството, защото някои не разбират другите. Как да постигнем взаимно разбирателство между родителите и децата?

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Наука за щастие

Невъзможно е да се научат децата да бъдат щастливи, ако родителите им са нещастни. Децата изживяват, ако виждат неприязън на родителите помежду си. Те може и да не говорят за това, но с вътрешни конфликти на родителите, децата реагират с болести или депресии. Важно е тези признаци да бъдат разпознавани навреме и да се създаде атмосфера между родителите и децата в семейството. Много е важно децата да разбират (чувстват), че пристигането им създава празнична атмосфера с родители, баби и дядовци. Детето не трябва да говори за това: той разбира това шесто чувство.

Важно! Ако в семеен конфликт между родители и деца (скрит или изричен) или между родителите детето може внезапно и трайно да се разболее и дори да изостане в психическо и физическо развитие. Несигурността, депресията са следващите съпътстващи проблеми в семейството. И двамата родители и деца страдат.

Бъдете гъвкави

Ако родителите поемат ролята на непоклатими деспоти, които не са в състояние да променят вярванията си, това може да се противопостави на детето. Гъвкавостта е много важен елемент в възпитанието на децата. Необходимо е да се разбере, че вярванията и световната визия за детето могат радикално да се различават от идеите на възрастните. И техните възгледи за света.

Ето защо е крайно необходимо да приемете идеите и вярванията на вашето дете и да му позволите да вярва в това, което вярва. Това ще даде на детето възможност да се съпротивлява при най-екстремни обстоятелства. И освен това, способността да се извинявате дава възможност на родителите (парадоксално?) Да получат най-важното от детето - любов и уважение.

trusted-source[5]

Защитете нервите на детето

Нервната система на детето расте и се развива. Ако родителите и децата са в състояние на конфликт, нервната система на детето може да не успее. Това може да повлияе на стомашно-чревния тракт (при неблагоприятни психологически обстоятелства стомашният сок при дете може да бъде пуснат по-бавно или по-бързо, отколкото е необходимо).

Съдовете на мозъка също могат да страдат от неблагоприятна психологическа ситуация. Поради това е важно семейството между родителите и децата да има най-икономичната връзка. Зависи от това, как ще се почувства детето ви като цяло.

Как да постигнем взаимно разбирателство между родителите и децата - вероятно вече сте разбрали. Просто трябва да слушате бебето си, да чувате какво иска да ви каже и да вземете предвид нуждите му колкото е възможно повече. Сега остава да се приложи това на практика.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.