^

Как да преподавам да напиша дете?

, Медицински редактор
Последно прегледани: 20.11.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Как да научим детето да пише е проблем на много млади родители. Децата се научават да четат много по-бързо, отколкото да пишат, и няма какво да се направи. Как можеш да учиш дете да пише, компетентно и красиво?

Как да научим детето да пише е проблем за много млади родители

Изобилие от думи и правила

На руски, много думи - изключения, правила, форми на писане, така че децата могат да се научат да пишат правилно за дълго време. Спомнянето на всички тези правила е трудно за децата, но е много по-лесно да се чете. Необходимо е да имате търпение, ако искате, детето ви да пише компетентно и красиво.

Първи стъпки

Когато детето ви навърши 3 години, трябва да започне да се подготвя малко по малко за писане. Смята се, че децата започват да пишат калиграфия приблизително на възраст 5-6 години. Ако искате да научите детето си да пише предварително, преди да е отишъл в училище, направете му масаж на ръцете и пръстите, така че бебето да не се уморява, когато пише. Ще бъде много готино, ако детето ще рисува или извайва фигури от пластилин, също допринася за развитието на върховете на ръцете и ръцете, а тези упражнения спомагат за развитието на фини двигателни умения.

Как да държите дръжката правилно?

Много важен момент в преподаването на детето да пише е дали той правилно държи писания обект в дръжките, независимо дали е писалка, молив или маркер. Ако детето ви свикне да пише не как е необходимо, тогава ще бъде много трудно да се преквалифицира. Когато се създават правила за правилно писане и задържане на темата, се вземат предвид факторите, които ще повлияят на здравето на бебето в бъдеще: зрение, поза, развитие на мускулите на ръката, за да се избегне умората.

Детето трябва да държи дръжката на фаланга, а именно горната фаланга на средния пръст. Закрепването на дръжката се извършва с палец и показалец. Палецът трябва да е по-висок от индекса. Много е важно да се гарантира, че върхът на дръжката е насочен към рамото.

Купете бележник за бебето

На вашето дете се научихте да пишете бързо и точно, запишете бележника си с него или красив албум. В него ще се опитате да напишете заедно, детето е много по-интересно да тренира с родителите си, отколкото себе си. Не питай детето отначало сложни думи, ще бъде дълга и болезнена да ги научиш. Започнете с обикновени писма.

Възможно е детето да проследи точки или да напише прости букви от азбуката. След като детето научи писмата, той може да започне да научава прости думи, които той познава много добре: баща, майка, заек, котенце, гора или други думи, които му харесва. След края на обучението на тези думи, спокойно пристъпвайте към изучаването на новите.

"Специална" диктовка

Можете да организирате от време на време за детето си "специална" диктовка. Просто покажете на детето си разнообразие от красиви прости картини и той ще напише имената на това, което е изобразено там. Този метод перфектно развива фантазия, логика, бързина на мислене.

Не се опитвайте да учите детето си незабавно да напише красиви главни букви на руската азбука с различни куки и къдрици. Това е грешен метод за преподаване на писма. Вашето бебе първо ще се научи как да пише печатни букви, така че ръката да се използва за натоварване, развити пръсти. За да може детето да напише красиво, първо трябва да научи основите на писането на обикновени печатни букви.

Би било чудесно, ако сте купили шифрите, където буквите са написани под формата на точки (пунктирани). Такива формулировки значително опростяват процеса на учене. Децата са много привързани към изготвянето на писма и думи от точките, те често са много пристрастени към тази професия.

Внимание на родителите

Вашето внимание и подкрепа са много важни, ако искате да научите как да напишете дете. Подкрепете го по всички възможни начини, радвайте се с него, не се плашете. Ако следвате тези прости правила - детето се научава да пише много бързо и с удоволствие.

trusted-source[1], [2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.