^

Масло от чаено дърво за зъби

, Медицински редактор
Последно прегледани: 17.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Чай дърво масло за зъби може да се използва за почистване. При процеса на пречистване зъбният камък става по-малък и плаката е напълно отстранена. Процедурата е съвсем проста. Първо, трябва да измиете зъбите си с обикновена паста за зъби, а след това изплакнете устата си с преварена вода при комфортна температура.

Сега трябва да започнете процедурата за пречистване с помощта на етерично масло. Четката за зъби трябва да се измие обилно с течаща вода, да се поставят няколко капки масло в него в неразредена форма. След това трябва да започнете отново да си слагате зъбите с това лекарство. По време на процеса на почистване може да се усети специфичен вкус, с който бързо можете да свикнете.

Избелване на зъби с масло от чаено дърво

Избелването на зъбите с масло от чаено дърво трябва да се извършва по следния начин: първо трябва да приготвите разтвор за почистване. Необходимо е да смесите масло от чаено дърво (3 капки) с лимон (1 капка) и да получите еднаква консистенция.

Процедурата е първо в обичайното почистване с паста за зъби, след това изплакнете устната кухина с варена вода. Когато свършите, нанесете готовата смес върху четката и отново измийте зъбите по същия начин. Времето за почистване трябва да бъде приблизително 5 минути.

Избелване на зъби с масло от чаено дърво с лимон внимателно и ефективно отстранява зъбен камък от повърхността на зъбния емайл. Освен това, предвид наличието на антисептични свойства на маслото, в същото време в устната кухина се получава микробиална деструкция.

В края на процедурата, когато се извършва езикът на зъбите, може да се усети гладкостта и чистотата на емайла. Въпреки това, не злоупотребявайте с лечебните ефекти на етеричното масло и го използвайте не повече от 2 пъти седмично. След един месец процедури, зъбите ще станат снежнобяла, а дъха ще бъде свеж.

След курс по месеци трябва да си починете около 3-4 месеца. За разлика от скъпите специални избелващи пасти и други продукти, етерично масло се справя с тази работа не е по-лошо.

Масло от чаено дърво за венци

Болестите на венците са малко, но най-честите симптоми са подпухналост и кървене. В бъдеще венците стават свободни и болезнени. Първите признаци на заболяването могат да бъдат обезпокояващи дори в детска възраст, че при отсъствие на пълно лечение и грижа за венците, може да доведе до загуба на зъби. Това се дължи на неспособността на венците да фиксират зъба, така че да се разхлаби.

Маслото от чаено дърво за венците е разрешено за употреба в две форми: за изплакване и триене в венците. Трябва да се помни, че етеричното масло в неразредена форма може да нарани венците, така че винаги трябва да спазвате пропорциите при готвене.

За да изплакнете устата, трябва да изпуснете до 5 капки в 100 мл варена вода при комфортна температура. Трябва да изплакнете няколко пъти на ден в продължение на 3-5 дни.

Маслото от чаено дърво за венците под формата на разреден разтвор се използва за триене в венците. За извършване на процедурата е необходимо 40% етерично масло, за да се избегнат изгаряния на тъкани.

Масло от чаено дърво със стоматит

Масло от чаено дърво за стоматит се препоръчва да се използва за медицински цели, тъй като има силен антисептичен ефект и също така може да намали интензивността на клиничните прояви на възпалителния процес.

В допълнение, маслото има стимулиращ ефект върху имунната система, повишавайки защитната способност на тялото. Това играе важна роля в стомаста, защото липсата на имунитет предразполага към появата на улцерозни дефекти в устната кухина.

Маслото може да се втрие в венците, но преди процедурата е желателно да се разрежда на капки с няколко капки от друго етерично масло. Също така за унищожаване на патогени не само от венците, но и от зъбите, трябва да изплакнете устата с разтвор от чаша топла вода и 5 капки масло.

Прилагането на масло от чаено дърво, когато стоматит няколко пъти на ден в кратък период от време ще бъде възможно да се наблюдава ефектът от които е да се намали подуване, зачервяване на венците, кървене им, и премахване на миризми от устната кухина.

Масло от чаено дърво за зъбите по време на процедурата може да предизвика скованост на някои области в устата или върха на езика, устните на венците. Тези чувства обаче се развиват доста бързо. Като използването на етерично масло, всеки път, когато тези чувства ще бъдат по-малко изразени.

След почистване на зъбите с масло, отново изплакнете устната кухина с преварена вода, за да премахнете частиците. Това ще помогне да се отървете от неприятния послевкус и да предотвратите прекомерния ефект на маслото върху емайла на зъбите. Обаче, такава процедура не трябва да се пренебрегва, поради което поведението му не трябва да надвишава 2 пъти седмично.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.