^

Ихтиол маз от акне

, Медицински редактор
Последно прегледани: 09.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Има ли ихтиол маз да помогне с акне? Това помага, защото е ефективно антибактериално, антисептично и противовъзпалително достъпна и акне са прояви на локално възпаление на кожата в каналите на мастните жлези.

trusted-source[1], [2], [3]

Показания Ихтиол маз от акне

Показания за използване включват мазила ихтиолови лечение на повърхностни и дълбоки възпалителни лезии - акне вулгарис (акне), акне, циреи, антракс, еризипел и рецидивиращи везикуларен екзема, престъпник, абсцеси, рани от залежаване. D08AX - ATC код.

trusted-source[4], [5]

Фармакодинамика

Ихтиол - амониев битумен сулфонат - е сулфониран шистичен катран с високо съдържание на серни съединения под формата на амониеви соли на органични сулфонови киселини.

Тези съединения, предоставени фармакодинамиката комплекс влияние, което има 10% ихтиолови мехлем акне по лицето и ihtiolovaya мехлем подкожно акне, и 20% ихтиолови мехлем вътрешния пъпка на, зреене в по-дълбоките слоеве на кожата.

Включено в ihtiola амониеви соли на сулфоновата киселина могат да проникнат здрава кожа и се окислява, кислород и поглъща течност "дърпа" гноен ексудат натрупва в възпалени тъкани, включително каналите на мастните жлези (подкожната и вътрешен акне). Серни съединения действат бактерицидно, коагулиращи протеини микробни мембрани, което води до възпаление. Антибактериални свойства ихтиолови мехлем проявява главно срещу Грам-положителни микроорганизми, инвазията на които са причина за акне.

Освен това, ihtiolovaya мехлем акне намалява не само възпаление чрез локално дразнене и подобряване на интерстициален метаболизъм, но също поради освобождаване на калциеви йони, инхибиране на образуването на реактивни кислородни видове, както и в блокиращ неутрофилите левкотриен В4 (липид невротрансмитер възпаление).

trusted-source[6], [7]

Фармакокинетика

Ихтиол мехлемът е локално лекарство и, като се позовава на липсата на системна абсорбция, фармакокинетичните производители не са представени. Въпреки че след достатъчно дълго използване на този мехлем в лечението на акне и акне в урината, съдържанието на сяра може да се увеличи.

trusted-source[8]

Дозиране и администриране

Препоръчва се мазилото да се прилага два или три пъти дневно с тънък слой (без триене) към лезиите; когато лекува акне - на тяхната повърхност. Не позволявайте мехлемът да попадне върху лигавиците.

Предозирането на това лекарство в инструкциите не е описано, но при продължителната му употреба е възможна алергична реакция на кожата.

trusted-source[14], [15], [16]

Противопоказания

Ihtiolovaya акне мехлем е противопоказан в случай на свръхчувствителност, с инфектирани изгаряния, възпаление с обилна ексудация, на възраст 12 години.

Употребата на ихтиол маз против акне по време на бременност е разрешена от рецепта на дерматолог, ако ихтиол маз се прилага от акне по лицето.

trusted-source[9], [10], [11], [12], [13]

Странични ефекти Ихтиол маз от акне

Възможните странични ефекти на ихтиол маз против акне могат да бъдат изразени чрез появата на кожата на сърбеж на обриви и хиперемия.

Взаимодействия с други лекарства

Ихтиол мехлем срещу акне е несъвместим с лекарства, съдържащи алкалоиди и гликозиди, както и амониеви, йодни съединения и соли на тежки метали.

trusted-source[17], [18], [19], [20], [21]

Условия за съхранение

Условия на съхранение: на тъмно място при температура от + 15-18 ° С.

trusted-source[22], [23], [24]

Срок на годност

Срокът на годност е 5 години.

trusted-source[25]

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Ихтиол маз от акне" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.