^
A
A
A

Условия за ползване

 
, Медицински редактор
Последно прегледани: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

23 February 2012, 10:58

МОЛЯ, ВНИМАТЕЛНО ПРОЧЕТЕТЕ ТЕЗИ УСЛОВИЯ И УСЛОВИЯ, ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ТОЗИ САЙТ.

Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с тези Условия за ползване. Ако не сте съгласни с всички тези Условия за ползване, не използвайте този сайт!

Тези Общи условия се отнасят за сайтове, които са предназначени за използване от потребители (непрофесионалисти) за нетърговски, лични, семейни или домакински цели, включително iLive.com.ua, iLiveOK.ru, iLiveOK.com, включително поддомейни и мобилни версии на тези сайтове (ние заедно наричаме тези сайтове „iLive“, „iLive Site“ или „Site“).

Настоящите Общи условия могат да бъдат изменяни или допълвани по всяко време. Продължаващото Ви използване на iLive Site означава, че приемате тези промени.

Сайтът не предоставя медицински съвет.

Съдържанието на уебсайта на iLive, например текст, графики, изображения, информация, получена от лицензополучатели на iLive и други материали, съдържащи се на уебсайта на iLive („Съдържание“), са предназначени единствено с информационна цел. Съдържанието не е предназначено да замени професионалните медицински консултации, диагнозата или лечението. Винаги търсете съвет от Вашия лекар или друг квалифициран медицински специалист с въпроси, които може да имате по отношение на Вашето здравословно състояние. Никога не пренебрегвайте професионални медицински съвети и не отлагайте посещение на лекар, каквото и да прочетете на уебсайта на iLive!

Ако мислите, че се нуждаете от спешна медицинска помощ, незабавно се свържете с лекар или спешна помощ. ILive не препоръчва или препоръчва конкретни тестове, лекари, продукти, процедури, мнения или друга информация, която може да бъде спомената на сайта. Използвайки всяка информация, публикувана на iLive, вие действате единствено на свой собствен риск.

Поверителност на децата

Ние сме ангажирани с опазването на неприкосновеността на децата. Уебсайтът на iLive не е проектиран или предназначен за деца под 13 години. ILive не събира лична информация за някое лице, освен ако знаем, че той или тя са на възраст под 13 години. Родителят или настойникът е единствено отговорен за осигуряването на контрол върху използването на iLive Site от непълнолетни. Родителят или настойникът също поема пълна отговорност за тълкуването и използването на всяка информация или услуги, предоставяни чрез iLive Site относно непълнолетния.

Използване на материали

Всички материали, публикувани на този уебсайт, са защитени от законите за авторското право в Европейския съюз и в чужбина. ILive ви позволява да прегледате или изтеглите едно копие от материала на уебсайта на iLive единствено за ваша лична, некомерсиална употреба, ако публикувате бележката за авторските права в края на материала, например: "iLive.com.ua Всички права запазени" и други известия (активни) линкове, които не са забранени за индексиране) относно авторските права и правата на собственост, съдържащи се в Съдържанието.

Заглавието на материалите продължава да принадлежи на iLive или на неговите лицензодатели. Всяко използване на материали, които не са изрично разрешени от настоящите Общи условия, е нарушение на настоящите Общи условия и може да наруши авторските права, търговските марки и други закони. Съдържанието може да бъде променено или премахнато без предизвестие от iLive. Всички права, които не са изрично предоставени тук, са запазени за iLive и неговите лицензодатели.

Ако нарушите някое от тези Общи условия, вашето разрешение да използвате материалите автоматично се прекратява и вие трябва незабавно да унищожите всички копия, които правите от която и да е част от материалите.

Отговорност на iLive и нейните лицензодатели

Използването на уеб сайта и съдържанието на iLive е на ваш собствен риск.

Когато използвате уеб сайта на iLive, информацията ще се предава чрез инфраструктура, която може да е извън контрола и юрисдикцията на iLive и неговите доставчици. Съответно iLive не носи отговорност за забавяне, отказ, прекъсване или повреда на данни или друга информация, предавана във връзка с използването на уебсайта iLive.

Уебсайтът и Съдържанието на iLive се предоставят на база „каквито са“. ILive, НЕГОВ ЛИЦЕНЗ и доставчици, с цялата си строгост даден закон, ОТКАЗВАТ ВСИЧКИ ГАРАНЦИИ ОТ КАКЪВТО И ДА Е ВИД, ИЗРИЧНО ИЛИ КОСВЕНО, закон или не, ВКЛЮЧИТЕЛНО, НО НЕ САМО, ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, НЕНАРУШАВАНЕ НА ПРАВАТА НА ТРЕТИ ЛИЦА И ГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ. Без да ограничава горепосоченото, iLive, неговите лицензодатели и доставчици не правят никакви декларации или гаранции по отношение на следното:

 • Точността, надеждността, пълнотата, навременността или навременността на съдържанието, софтуера, текста, графиките, връзките или съобщенията, предоставени на уебсайта на iLive.
 • Удовлетворявате правителствените разпоредби, изискващи разкриване на информация за лекарства, отпускани по лекарско предписание, или одобрение или съответствие на софтуер, съдържащ се на уебсайта на iLive.

В никакъв случай iLive, неговите лицензодатели, доставчици или трети страни, споменати на уебсайта на iLive, не носят отговорност за каквито и да е щети (включително, но не само, случайни или последващи щети, телесни повреди или смърт вследствие на незаконни действия, загубени печалби или загуби) направени в резултат на загуба на данни или прекратяване на бизнес дейности) в резултат на използването или невъзможността за използване на уебсайта на iLive или неговото съдържание в гаранция Независимо дали iLive, неговите лицензодатели, неговите доставчици или трети страни, споменати на уебсайта на iLive, са уведомени за възможността за такива щети. ILive, нейните лицензодатели, нейните доставчици или трети страни, споменати на уебсайта на iLive, не носят отговорност за каквито и да е телесни повреди, включително смърт, причинена от използването или неправилното използване на сайта, съдържанието или публичните зони (както е определено по-долу). Средствата за защита съгласно настоящите Общи условия са изключителни и ограничени до изрично предвидените в настоящите Общи условия.

Потребителски материали

Личната информация, която изпращате на iLive, се регулира от Политиката за поверителност на iLive. В случай на несъответствия между настоящите Общи условия и Политиката за защита на личните данни, тези Общи условия ще имат предимство.

Сайтът съдържа функционалност (включително табла за съобщения, въпроси за експерти, потребителски отзиви, коментари и т.н.), които позволяват на потребителите да създават съдържание на сайта (общо, „публични зони“), както и да качват съдържание в платформи за социални мрежи ( включително, но не само, Facebook, Twitter, Google Plus, YouTube, Instagram и Pinterest, съвместно платформата за социални мрежи). Вие се съгласявате, че няма да качвате или предавате никакви съобщения или съдържание от какъвто и да е вид в обществени зони или платформи за социални мрежи, които нарушават или нарушават правата на никого. Чрез изпращане на съобщения или съдържание към публични зони или платформи за социални мрежи, вие се съгласявате, че такава информация не е поверителна, независимо от целта. Важно е да се отбележи, че iLive не носи отговорност за действията, условията за ползване или политиките на която и да е социална мрежа. Преди да използвате която и да е социална мрежа, трябва да сте запознати с неговите условия за ползване и с нейните политики, включително с политиката за поверителност.

Ако изпращате информация, приемате, че не изпращате или изпращате iLive по електронната поща (включително имейл адресите, изброени на страницата „Контакти“), на всяко съобщение или съдържание, които нарушават или нарушават или права. Ако изпращате информация, идея, концепция или изобретение в iLive по електронна поща, вие се съгласявате, че такава информация не е поверителна, независимо от целта.

Ако публикувате информация в обществена или социална мрежа, или ако изпращате информация, идея, концепция или изобретение в iLive чрез електронна поща, автоматично предоставяте или гарантирате, че собственикът на такова съдържание или интелектуална собственост директно предоставя iLive безплатен), вечен, неотменим, световно неизключителен лиценз за използване, възпроизвеждане, създаване на производни произведения, модифициране, публикуване, редактиране, превод, разпространение, използване IX и съобщенията на дисплея или съдържание, и на всякакъв носител и във всякаква форма или формат, както вече е известно, или по някакъв начин все още не са измислили. ILive може да преотстъпва правата си чрез няколко нива на сублицензии. Ако искате всяка информация за бизнес, идеи, концепции или изобретения да бъде частна или лична, не ги публикувайте в обществената зона или в платформата за социални мрежи и не я изпращайте на iLive по имейл. Опитваме се своевременно да отговорим на всички имейли, но не винаги можем да го направим.

Персонализирани материали - изображения, видео, аудио файлове

Вие се съгласявате да публикувате или качвате само медийни файлове (като снимки, видео или аудио) на уебсайта на iLive или на платформата за социални мрежи, която сте създали сами или за които имате всички права за прехвърляне и лицензиране и които не нарушават търговската марка, авторско право, поверителност или други права на друго лице. Снимки или видеоклипове на известни личности, филми и анимационни филми обикновено са защитени с авторски права.

За да защитите поверителността си, вие се съгласявате, че няма да изпращате нищо, съдържащо лична информация (като име, телефонен номер, имейл адрес или URL адрес на уебсайт) на вашите или някой друг. Забранено е да се качват файлове като изображения или видеоклипове на други хора без тяхното разрешение.

С качването на всички медийни файлове на уебсайта на iLive или платформата за социални мрежи, вие гарантирате, че имате разрешение от всички изобразени там лица, че публикувате и предоставяте описаните тук права. Никога не споделяйте изображение или видеоклип с никого, освен ако нямате изрично разрешение.

Строго е забранено да се качват файлове от всякакъв вид, които съдържат изрази на омраза, насилие, обидни изображения или поведение, нецензурни прояви, порнография, сексуално изразени изображения или какъвто и да е материал, който може да доведе до гражданска или наказателна отговорност в съответствие с приложимите закони или разпоредби. Може да е в противоречие с настоящите Общи условия, Политиката за рекламиране iLive и Политиката за защита на личните данни iLive.

Вие се съгласявате, че няма да изтегляте материали, които съдържат софтуерни вируси или друг компютърен код, файлове или програми, предназначени да прекъсват, унищожават или ограничават функционалността на всеки софтуер или този уеб сайт.

Чрез качване на всички медийни файлове на уебсайта на iLive или платформата за социални мрежи, като снимка или видеоклип, предоставяте iLive постоянен, неизключителен, безвъзмезден, световен лиценз за използване, копиране, отпечатване, показване, възпроизвеждане, промяна, публикуване, прехвърляне и разпространение в медиите средства за масова информация; (б) Вие потвърждавате, че всяко лице, изобразено в предоставените файлове (или, ако непълнолетен, негов родител / настойник) позволява на iLive да използва, копира, отпечатва, показва, възпроизвежда, променя, публикува, предава и разпространява файлове и материали публикувани в такива медии; и (в) Вие се съгласявате да освободите iLive и неговите филиали, директори, служители и служители от всякакви претенции и разходи, включително такси за адвокат, ако нарушите изискванията и условията, описани в този документ.

ILive си запазва правото да редактира всяка информация, преди да я публикува на сайта, и да изтрие всякаква информация по каквато и да е причина по всяко време без предизвестие по наше усмотрение.

Пароли

ILive има няколко инструмента, които ви позволяват да записвате и съхранявате информация. Вие сте отговорни за предприемането на всички разумни стъпки, за да сте сигурни, че никой няма неоторизиран достъп до вашите пароли или iLive акаунти. Вие сте единствено отговорни за (1) наблюдението на съхранението и използването на вашите потребителско име и парола; (2) упълномощаване, преглед, контрол на достъпа и използването на вашия iLive акаунт и парола; (3) съобщение за бърз достъп в iLive, ако смятате, че профилът или паролата ви са били компрометирани, или ако има друга причина, поради която трябва да деактивирате паролата. За да ни изпратите имейл, използвайте връзката „Свържете се с нас“, намираща се в долната част на всяка страница на нашия сайт. Вие предоставяте на iLive и всички други лица или организации, участващи в работата на Сайта, правото да прехвърлят, проследяват, извличат, съхраняват и използват вашата информация във връзка с работата на Сайта. ILive не може и няма да носи отговорност за всяка информация, която предоставяте, или за вас или за трета страна да използвате информацията, предавана или получена с помощта на инструментите и услугите на iLive.

ILive общности, обществени зони и платформи за социални мрежи

Ако използвате обществена зона, като табла за съобщения, коментари, експертни въпроси, потребителски отзиви или други общности от участници, или публикувате нещо на платформата за социални мрежи, вие сте единствено отговорни за собствените си постове, последствията от публикуването на тези публикации и вашата зависимост от всякакви съобщения, намерени в обществени зони или платформи за социални мрежи. ILive и нейните лицензодатели не носят отговорност за последиците от всякакви длъжности в публичните зони или платформите за социални мрежи. В случаите, когато се чувствате застрашени или смятате, че някой друг е изложен на риск, трябва незабавно да се свържете с местната полицейска служба. Ако мислите, че се нуждаете от спешна медицинска помощ, незабавно се свържете с лекар или спешна помощ.

Като се има предвид възможността за използване на обществени зони и платформи за социални мрежи, Вие се съгласявате, че следните действия са значително нарушение на тези Общи условия:

 • Използване на обществената зона или платформата за социални мрежи за всякакви цели в нарушение на местните, държавни, национални или международни закони;
 • Публикуване на материали, които нарушават правата на интелектуална собственост на другите или правото на личен живот или други лица;
 • Публикуване на незаконни, нецензурни, клеветнически, заплашителни, тормозъчни, обидни, клеветнически, омразни или неприемливи, по мнението на iLive, материали относно всяко друго лице или организация;
 • Публикуване на реклами или бизнес оферти;
 • Предотвратяване, след предупреждение, за спокойно обсъждане на нещо или публикуване на коментари, които не са свързани с обсъжданата тема (освен ако не е договорено, че дискусията е безплатна);
 • Спам писма (включително "писма на щастието") или схеми на пирамиди;
 • Предоставяне на себе си като друго лице;
 • Разпространението на вируси или друг злонамерен компютърен код;
 • Всяко събиране (събиране, изстъргване) на информация за други лица, включително имейл адреси, без идентифицирането им, за публикуване или гледане на коментари;
 • Позволяване на някого да използва идентификационните Ви данни за публикуване или преглеждане на коментари;
 • Публикуване на една и съща бележка повече от веднъж (спам); или

Всички други действия, които възпрепятстват или забраняват на всяко друго лице да използва Обществената зона, Платформата за Социална Мрежа или Сайта, или, по мнението на iLive, създават риск от всякаква отговорност или щета от какъвто и да е вид за iLive, всеки от неговите клиенти или доставчици.

ILive си запазва правото (но не и задължение) да прави нещо или всичко от следното:

 • Записвайте диалог в публичните чат стаи.
 • Проверете дали съобщенията отговарят на условията на този раздел и решавате по свое усмотрение за изтриването или искането за изтриване на съобщението.
 • Изтрийте съобщения, които са обидни, незаконни, провокативни или не отговарят на настоящите Общи условия.
 • Прекратете достъпа на потребителя до някоя или всички публични зони и / или уеб сайта на iLive за нарушаване на тези Общи условия.
 • Проследявайте, редактирайте или разкривайте всички публикации в обществени места или в платформата за социални мрежи.
 • Редактирайте или изтрийте всички съобщения, публикувани на уебсайта на iLive, независимо дали тези съобщения нарушават тези изисквания.

ILive или нейните лицензодатели не носят никаква отговорност към потребителите на уебсайта на iLive или на което и да е друго лице или организация за извършване или неспазване на горепосочените действия.

Реклами, заявки за търсене и връзки към други сайтове

ILive може да предоставя връзки към уебсайтове на трети страни. ILive може да избере конкретни сайтове като приоритетни отговори на въведените заявки за търсене, а iLive може да се съгласи да разреши на рекламодателите да отговарят на конкретни заявки за търсене с реклами или спонсорирано съдържание. ILive не препоръчва или поддържа съдържание на сайтове на трети страни. ILive не носи отговорност за съдържанието на свързани сайтове на трети страни, сайтове, създадени на сайта iLive, сайтове на трети страни, предоставени като резултати от търсене или реклами от трети страни, и не прави никакви изявления относно тяхното съдържание или точност. Използването на уебсайтове на трети страни е на ваш собствен риск и зависи от условията за използване на такива сайтове. ILive не поддържа продукт, услуга или лечение, рекламирани на уебсайта на iLive. За повече информация прочетете нашата  политика за рекламиране.

Обезщетение

Вие се съгласявате да защитавате и закриляте iLive, неговите служители, директори, служители, агенти, лицензодатели и доставчици от всякакви претенции, щети, претенции или задължения и да възстановявате всички разходи, включително, без ограничение, разумно заплащане на адвокатски хонорари и съдебни разноски, произтичащи от или произтичащи от нарушаването на настоящите Общи условия.

Общи условия

ILive не твърди, че iLive Сайта и Съдържанието са подходящи или могат да бъдат използвани във всяко географско местоположение. Достъпът до Съдържанието може да не е легален за определени лица или в някои страни. Ако имате достъп до iLive сайтовете, правите това на свой собствен риск и отговорност и сте отговорни за спазването на законите на вашата юрисдикция.

Следните разпоредби остават в сила след изтичането или прекратяването на настоящите Общи условия поради някаква причина: Отговорност на iLive и неговите лицензодатели, Потребителски материали, Потребителски материали - изображения, видео, аудио файлове, Компенсация, Юрисдикция и Общи условия.

Компетентност

Изрично се съгласявате, че изключителната юрисдикция за всеки спор с iLive или тези, които по някакъв начин са свързани с използването на уебсайта на iLive, принадлежи на съдилищата на Обединеното кралство, и вие се съгласявате с прякото упражняване на лична компетентност в съдилищата на Обединеното кралство във връзка с такива спор, включително искове, свързани с iLive или неговите филиали, дъщерни дружества, служители, изпълнители, служители, директори, доставчици на телекомуникационни услуги и доставчици на съдържание.

Тези Общи условия се уреждат от законите на Обединеното кралство, без да се спазват нейните принципи на конфликт на закони. Ако някоя разпоредба от настоящите Общи условия е невалидна за който и да е съд, който има компетентна юрисдикция, недействителността на тази разпоредба не засяга валидността на останалите разпоредби на настоящите Общи условия, които остават в пълна сила и действие. В бъдеще не се счита, че отказът от някое от тези Общи условия е причина за такова освобождаване.

Защита на авторските права

Ако смятате, че всички материали, налични на уебсайта, нарушават авторските ви права, можете да поискате да ги премахнете от този уебсайт по имейл, използвайте връзката „Свържете се с нас“, намираща се в долната част на всяка страница на нашия уебсайт, и предоставяне на следната информация:

 • Идентифицирайте защитени с авторски права материали, правата, на които според вас се нарушават. Опишете материала, определете копието или местоположението (например URL) на вашата оторизирана версия на произведението.
 • Посочете материала, за който смятате, че е нарушение, и неговото местоположение на ILive сайта. Моля, опишете материала и ни предоставете неговия URL или друга подходяща информация, която ще ни позволи да намерим материала.
 • Вашето име, пощенски адрес, телефонен номер и имейл адрес.
 • Изявление, че искрено вярвате, че използването на материалите не е разрешено от собственика на авторските права, неговия представител или закона.
 • Изявлението, че предоставената от вас информация е точна и посочва, че „под наказание за лъжесвидетелство“, вие сте собственикът на авторските права или сте упълномощени да действате от името на собственика на авторските права.
 • Проверете тази жалба с подпис или електронен еквивалент на притежателя на авторското право или упълномощен представител.

За да защити правата на собствениците на авторски права, iLive при такива обстоятелства следва политика на закриване на сметки на абонати и потребители на сайта, които са нарушители на авторските права.

Окончателни условия

С изключение на случаите, изрично посочени в конкретното "правно известие" на уебсайта на iLive, тези Общи условия и Политиката за защита на личните данни iLive съставляват цялото споразумение между Вас и iLive относно използването на уебсайта iLive и Съдържанието.

Благодарим Ви за съдействието. Надяваме се, че уебсайтът на iLive е полезен и удобен за използване! Въпроси или коментари по отношение на този уебсайт, включително доклади за прекъснати връзки, могат да бъдат изпратени чрез нашия формуляр за връзка с нас. Опитваме се своевременно да отговорим на всички имейли, но поради техния брой не винаги имаме възможност да го направим.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.