^

Здраве

Психично здраве (психиатрия)

Шизофрения при деца и юноши

При децата психичните разстройства и шизофренията се проявяват в почти същия мащаб като при възрастните, само че те се проявяват по свой собствен начин.

Как да разпознаем шизофренията по поведение?

Пациентът не се възстановява напълно, тъй като оттеглянето на психотропните лекарства винаги е изпълнено с обостряния - специфичното поведение при шизофренията се възобновява, независимо от продължителността на лечението.

Шизофрения при мъжете: причини, видове, диагноза, прогноза

Измина повече от век от момента, в който шизофренията беше обособена като самостоятелно заболяване, но все още продължават дискусиите не само за нейната природа, но и за самото й съществуване като отделна болест.

Методи за лечение на шизофрения при мъжете

Лечението на шизофренията при мъжете не се различава от лечението на жените, просто мъжете са по-склонни да се разболяват по-тежко и съответно за тяхното лечение са необходими по-мощни антипсихотици в по-високи дози.

Шизофрения при мъжете: симптоми, характерни признаци на поведение

Първите признаци обикновено се възприемат от близкото обкръжение като ексцентричности - лошото настроение, обедняването на емоциите, изолацията не са специфични признаци само на шизофрения, а всъщност и на психично заболяване като цяло. 

Страх от самота при жените и мъжете

Автофобията е медицински термин, който описва такова психично разстройство като страх от самота. Други възможни имена за това разстройство са изолофобия, еремофобия, монофобия. Говорим за страх да останеш сам, да нямаш здрава и постоянна връзка, да загубиш близки.

Страх от сериозна връзка при жените и мъжете

Сред специфичните човешки страхове, които се считат за ирационални (немотивирани) и наречени фобии,  има страх от взаимоотношения  или страх от емоционална привързаност. 

Страх от малки предмети или микрофобия

Фобията е добре познат термин, който описва силния, необоснован и постоянен страх на човек от определен проблем, нещо, действие и т.н. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.