^

Здраве

Болести на кожата и подкожната тъкан (дерматология)

Сърбеж на скротума при мъжете

Сред заболяванията на кожата и подкожната тъкан в ICD-10 сърбежът е отделно разграничен, въпреки че е вторичен симптом на дерматологични заболявания. 

Сухи мазоли по ръцете

Ако обичайният калус под формата на мехур се образува поради триене, тогава твърдите сухи мазоли по ръцете - на ръцете и пръстите - имат малко по-различен произход и се третират по различен начин.

Сива коса при деца

Може ли детето да има сива коса? Да те могат. Защо се появяват и какво означава това? Това означава, че в космените фоликули нивото на пигмента меланин, който оцветява косата, е намалено или напълно липсва.

Пукнатини по ноктите на ръцете и краката

Ноктите, като прическата, винаги трябва да са безупречни - и това е показател не само за поддържане, но и за общото здраве на жената. Но какво ще стане, ако се появят непредвидени проблеми - например пукнатина на нокътя? Освен това, какво ще стане, ако никакви домашни методи не помогнат да се справите с нещастието?

Сърбеж в краката - като симптом на заболяването

Сърбежът по кожата носи не само физически мъки. Често причинява психологически дискомфорт. В края на краищата, самият симптом не изчезва, принуждавайки човек да се зацикли на мисли за това как да премахне неприятните усещания (не винаги и не винаги е удобно да се прави това навсякъде) и от какво могат да бъдат причинени.

Сърбеж в краката: лечение

Ефективното лечение на сърбеж по краката е невъзможно без точна диагноза. В крайна сметка, лечението на ухапвания от насекоми е коренно различно от лечението на кожни заболявания, вътрешни органи

Сива коса в ранна възраст: причини, лечение

Наличието на сива коса също е свързано с нервно пренапрежение и негативни стресови фактори и въпреки че честите приливни на адреналин имат пагубен ефект върху меланоцитите, способността незабавно да побелеят от скръб не се подкрепя от изследването.

Сърбеж и лющене на кожата

Сърбеж и лющене на главата - възниква на фона на себореен дерматит поради недохранване, хормонален дисбаланс, лоши навици, псориазис, екзема или трихофития.

Рана след отстраняване на брадавици

След какъв период от време трябва да заздравее раната след отстраняване? Как да се предпазите от възможни неприятни последици?

Вирусни брадавици: причини, лечение

Доброкачествените новообразувания под формата на малки заоблени израстъци с плоска повърхност, възли по краката или с остър връх, телесен цвят, появяващи се върху кожата или лигавицата, се наричат по различен начин, в зависимост от външния вид, брадавици, папиломи, кондиломи.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.