^

Здраве

Мониторинг на лекарствата

Една от съвременните тенденции в областта на клиничната биохимия е мониторингът на наркотиците. Мониторингът или мониторингът на лекарствата през целия период на лечение е сложен аналитичен проблем.

Анализ за липса на витамини D3, B12, E за възрастен и дете

Витамините са редица жизнено важни вещества, без които нормалната активност на всички клетъчни структури е невъзможна. Липсата на витамини оказва силно влияние върху цялостните показатели на човешкото здраве и функциите на отделните органи.

Циклоспорин в кръвта

Циклоспорин се използва широко като имуносупресант, ефективно да инхибира реакция "трансплантат срещу гостоприемник" след операцията за трансплантация на костен мозък, бъбрек, черен дроб, сърце, и при лечението на някои автоимунни заболявания.

Литий в серум

Литиевите йони се абсорбират в храносмилателния тракт. Той се екскретира в урината (95%), фекалиите (1%) и след това (5%). Концентрацията на литий в слюнката е много по-висока от концентрацията му в серума. Кръво-мозъчната бариера е пропусклива за литий и концентрацията му в CSF е 40% от тази в серума.

Теофилин в серума

Теофилинът инхибира фосфодиестеразата, повишава нивото на сАМР в клетките, е антагонист на аденозиновите рецептори в белите дробове, което причинява разширяване на бронхите. От групата на ксантини, теофилинът е най-ефективният бронходилататор.

Фенобарбитал в серума

Фенобарбитал се използва главно като антиконвулсант. Приема се перорално, лекарството е почти напълно (до 80%) абсорбирано в тънките черва. Максималната концентрация на лекарството се постига след 2-8 часа след еднократно приемане през устата през 1.5-2 часа след интрамускулното инжектиране.

Дигитоксин в серума

Дигитоксинът е сърдечен гликозид, който се различава от дигоксин от продължителността на действие, което се свързва с по-добра разтворимост в липидите. Цигоксинът почти изцяло се абсорбира в храносмилателния тракт. В кръвния серум диктоксин се свързва с албумин.

Дигоксин в серума

Дигоксинът е един от най-често използваните сърдечни гликозиди. Обикновено се приема за един месец. Абсорбцията в стомашно-чревния тракт е 60-80% от дозата. От кръвта по-голямата част от лекарството се отделя чрез бъбреците. Предписвайте дигоксин, главно при сърдечна недостатъчност и като антиаритмично лекарство, заедно с други лекарства.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.