^
A
A
A

Какво очаква лекарството през новата година?

 
, Медицински редактор
Последно прегледани: 31.05.2018
 
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

01 December 2016, 09:00

Медицинските реформи в Украйна са предназначени за няколко години, но гражданите могат да усетят първите промени през следващата година. Сега държавата разпределя около 4% на нуждите от здравеопазване, които не се изразходват за предоставяне на медицинска помощ на пациенти, а за поддържане на легла и стени в болници. В болницата гражданите са принудени да плащат за лекарства и лекари от собствените си джобове, но също така. Министърът на здравеопазването е уверен, че настоящата ситуация е фундаментално погрешна.

Максималните промени ще настъпят в основните връзки на медицинските грижи. През следващата година всеки гражданин на Украйна ще трябва да избере лекар и да подпише договор с него. Според министрите това споразумение ще помогне да се защитят правата както на пациента, така и на лекаря. Семеен лекар помага на пациентите си в некритични ситуации, ако човек се нуждае от спешна медицинска помощ, той, разбира се, ще го получи във всяка поликлиника или болница.  

Миналата година станцията за линейка получи около 10 милиона обаждания, 2,5 милиона души бяха хоспитализирани. Смята се, че повече от 7 милиона души са причинени медицински екип без основателна причина, ако част от разговори, за да хвърлят едно семейство клиника, често в кол-център, качеството на спешна медицинска помощ се е подобрила значително. Ако човек е личен лекар на семейството в случай на влошаване на здравето, на първо място, че ще му се обади и само лекар, който е запознат с медицинската история на пациента, той е слушал всички оплаквания ще реши дали да се обади на бърза помощ. Такава система се използва успешно в редица развити страни.

Сега в салоните за красота се практикува система за предварително записване - човек се записва в определен ден и време и не чака часове, докато капитанът е свободен. Това е точно това, което организацията трябва да приеме за лекарите - чакането на няколко часа в кабинета на лекаря е неуважение към хората и е необходимо и възможно да се борим срещу нея.

Също така ще се обърне внимание на ценовата политика за лекарствата. Специална формула ще позволи изчисляването на оптималната цена на конкретни наркотици на компютъра, което ще премахне възможността за използване на корупционни схеми.

В бюджета, заплатите на семейните лекари вече са определени - за 1 семейство специалистът ще получи 1 000 гривна годишно, един лекар може да поеме услугата не повече от 2,5 хиляди семейства. Освен лечението на пациентите, семейните лекари трябва да провеждат интервюта със своите пациенти за здравословен начин на живот.

Държавното финансиране се планира да бъде премахнато след въвеждането на паричното възнаграждение от пациентите. След въвеждането на лицензирането ще бъде използвана система от глоби и отнемане на лицензи. Съвестните лекари ще могат да водят много пациенти и по този начин да печелят добри пари.

Паричната помощ от държавния бюджет ще се отпуска и за застрахователна медицина, няма да се начисляват допълнителни данъци или застрахователни премии от населението. Държавната осигуровка ще бъде достатъчна за основни медицински услуги (семеен лекар и бригада за линейки), ще бъде частично финансиран допълнителен цикъл медицински грижи (за тесни специалисти).

Работниците могат да имат допълнителна застраховка, която ще бъде закупена от работодателя и покрива част от разходите за лечение или закупуване на лекарства. Пенсионерите, децата, хората с ниски доходи ще могат да използват специални държавни програми.

Според действащия. Заместник-министърът ще въведе и промени във ваксинирането на децата - всяка ваксина ще има отделен баркод, който се въвежда в електронната база данни, след като бъде представен на детето, поради което ще бъдат разкрити фалшиви препратки.

Невъзможно е родителите да бъдат принуждавани да ваксинират деца, но образователните разговори ще се проведат във всички региони.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.