^

Здраве

Таблетки от синузит

, Медицински редактор
Последно прегледани: 09.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

За да излекувате успешно синузита, първо трябва да се освободите от инфекцията, която покрива областта на максиларните синуси. При възстановяване на оттичането изтичането на гнойни и лигавични изхвърляния става по-бързо, като по този начин се ускорява лечебният процес.

Изборът на лечение за тази болест зависи от нейната форма, както и от тежестта. Обикновено таблетките се използват срещу синузит, които се комбинират с методи за локално лечение - измиване на носната кухина, използване на капки, както и инхалация.

Показания Таблетки от гениантрит

Таблетките се предписват за остри, субакутни и хронични форми на синузит (десен, ляв или двустранен тип) от различни видове: вирусни, гъбични, бактериални.

Формуляр за освобождаване

Sinupret

Таблетките Sinupret съдържат растителни елементи, които позволяват на лекарството да има сложен ефект върху тялото на пациента. Лекарството допринася за елиминирането на бронхоспазъм и също така разрежда храчките. В допълнение, лекарството има противовъзпалителни, антивирусни, както и имуностимулиращи свойства.

Tsinnabsin

Cinnabsin е хомеопатично лекарство с имуностимулиращи и противовъзпалителни свойства. Това лекарство намалява отока на лигавиците в параназалните синуси и носната кухина, като по този начин улеснява процеса на дишане през носа.

Sinuforte

Наркотикът Sinuforte се предписва за възпалителни процеси в парасаналните синуси. Произвежда се от зеленчукови компоненти - сок, както и екстракт от европейски циклами.

Лекарството има свойства антидерматоидна - стимулиращи жлезите гоблетните клетки в носната кухина, допринася в значителна дехидратация на лигавицата. Има комбиниран ефект (също предизвиква рефлекс хиперсекреция), като по този начин разширяването на природен връзката между синусите и носната кухина - го освобождава пътя за отстраняване на гной и слуз от синусите към носните проходи.

Гуафенизин

Муколитично лекарство Гуафенизин стимулира секреторните клетки на бронхиалната лигавица, които отделят неутрални полизахариди. Освен това се разрежда храчката и се увеличава обемът й, води до деполимеризация на киселинни мукополизахариди, активира работата на цилиарния апарат. Всички тези ефекти помагат за опростяване на процеса на производството на храчки, както и прехода на кашлицата в продуктивна форма.

Флуимуцил

Flumucil - таблетки с муколитични свойства. Това лекарство помага за разреждане на храчките, натрупани в носната кухина, увеличава обема и също така опростява процеса на напускане. Задайте този муколитик, за да улесните процеса на приспадане на секрецията при синузит.

Mukodyn

Mukodin има отхрачващо и муколитично свойство. Той е включен в категорията стимуланти на дихателната функция и секреторлитиката. Лекарството активира ензими, съдържащи се в чашата клетките на бронхиалната лигавица, и също се стабилизира количественото съотношение на неутрални и кисели sialomutsinov съдържа в бронхиалните секрети. В допълнение, мукодинът помага за възстановяване на еластичността и вискозитета на слуз.

Антибиотици за синузит в таблетки

Най-често при продължителен синузит лекарите предписват антибиотици. Често, за пълно унищожаване на инфекцията, един курс на лечение е достатъчно - това избягва процедурата на пробиване на носовия синус.

Най-ефективните антибиотици в таблетките при лечение на синузит са лекарства от ново поколение (като цефалоспорин, аугментин и азитромицин). Ако пациентът е непоносим към лекарства от категорията пеницилин, могат да се предписват макролиди или тетрациклини.

По принцип, с гениантрит се назначава Макропеннус или Аугментин. Тъй като тези лекарства са многокомпонентни, те имат много широк спектър от антибактериални ефекти. Това позволява да се унищожат напълно бактериите, а не само да се предотврати възпроизводството им, както често се случва в случай на по-малко ефективни лекарства.

trusted-source[1], [2]

Амоксициллин

Амоксицилинът е полусинтетично антибактериално лекарство от пеницилиновата група. Лекарството ефективно елиминира бактериите, които допринасят за развитието на възпалителния процес в носните синуси и освен това предотвратява тяхното възпроизводство и растеж, има бактерицидни и бактериостатични ефекти.

trusted-source[3], [4], [5], [6], [7], [8]

Macropen

Макробен - антибактериално лекарство от категорията макролиди. Той активно противодейства на повечето грам-отрицателни и грам-положителни бактерии и освен това разрушава различни вътреклетъчни микроорганизми (като микоплазма, хламидии и легионела).

За синузит това лекарство се предписва на възрастни и деца, които са алергични към лекарства от групата на пеницилина или в случаите, когато се установи, че патогените са чувствителни към Macroben.

Augmentin

Често в случай на гноен синузит, възникнали в резултат на растежа на бактериите, лекарството се определя Augmentin - антибиотик от група 3 поколение полусинтетични пеницилини (амоксицилин). Също така съдържа клавуланова киселина.

Augmentin много ефективен за синузит, тъй като неговата структура включва широка гама излагане че позволява използване при пациенти с различни видове флора (аеробни и анаеробни) с грам-отрицателни и грам-положителни бактерии.

Антибиотикът помага да се унищожат клетките на бактериалните агенти чрез интегриране в тяхната структура. Комбинацията от две активни вещества в един препарат позволява постигането на ефективен резултат, който засяга и устойчивите щамове на бактериите.

trusted-source[9], [10], [11], [12]

Цефалексин

Цефалексин е лекарство от категорията цефалоспорини, което има мощни бактерицидни свойства. Лекарството е устойчиво на пеницилинази на грам-положителни бактерии, но е деструктивно повлияно от лактамазите на грам-отрицателни микроорганизми.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17], [18]

Азитромицин

Азитромицинът е полусинтетичен антибиотик, който има химическа връзка със субстанции като кларитромицин и еритромицин. Употребата на лекарството в синузит помага да се спре растежа на бактериите, тъй като той пречи на производството на протеини, необходими за тях.

trusted-source[19], [20], [21], [22], [23], [24]

Хомеопатични таблетки от синузит

Най-популярните хомеопатични хапчета за лечение на хроничен синузит са solubilis Mercurius, Silicea, Kalium bichromicum и Kalium Yodatium. В случаите, когато възпаление на синусите се придружават от зацапване жилав вискозна консистенция, се прилага лекарство Hydrastis, и когато има силна болка в синусите и обилно изпълнение на гной, използвайте Hepar сяра.

Хомеопатичните лекарства включват само естествени вещества, така че почти никога не предизвикват нежелани реакции и нямат противопоказания. Но има няколко препоръки как да го използвате. Тъй като лекарствата за очи неутрализират ефекта на хомеопатичните лекарства, при използването им трябва да се спазват тези правила:

 • да откаже приемане на антибиотици и физиотерапевтични процедури;
 • не пийте силен черен чай, кафе и содова вода и не ядете горчив шоколад.

Противовъзпалителни таблетки с гениантрит

ЦНС обикновено имат антипиретични и аналгетични свойства и по този начин спомагат за намаляване на проявите на определени симптоми.

Аналгетиците, които обикновено се използват за елиминиране на симптомите на възпаление в максиларните синуси, са ибупрофен, аспирин и ацетаминофен. Дневната доза на такива лекарства зависи от това колко е силна болката. Но при никакви обстоятелства не трябва да ги приемате повече от седем последователни дни, без да се консултирате предварително с лекар.

Основният принцип при приемането на лекарства за болка е използването на малки дози. Първо трябва да пиете 0,5 таблетки и само ако желаният ефект не е бил получен, е разрешено да използвате втората част. Това правило трябва да бъде следвано от всички и особено от възрастните хора, децата и тези, които имат ниско тегло.

trusted-source[25], [26], [27], [28], [29], [30], [31]

Ибупрофен

Таблетки Ибупрофен в случай на синузит се използва като симптоматично противовъзпалително лекарство в допълнение към основния курс на лечение. Лекарството се използва за премахване на болката, а също и като антипиретик.

С болестта на параналните синуси и назалната кухина, лекарството помага да се премахне подпухналостта, като по този начин се освободи дихателните пътища през дихателните органи. В резултат на това дишането през носа става по-лесно, слузът се освобождава по-свободно, вкл. И от запушени носни синуси. В допълнение, лекарството по този начин облекчаване на болката и изпълнена усещане произтичащи когато работи синус (запълнените носните кухини преси за близката тъкан, стимулиране на нервните окончания).

Парацетамол и Аспирин

Парацетамол, аналгин и аспирин допринасят за елиминирането на умерена и лека болка и в допълнение действат като антипиретични и противовъзпалителни средства. Тези лекарства бързо ще се отърват от дискомфорта и болката, докато основните методи на лечение не започнат да работят.

Основните свойства на таблетките от синузит се изследват като се използват примерите от препарати Ibuprofen и Augmentin.

Фармакодинамика

Ибупрофен постига анестезиращ ефект чрез инхибиране на синтеза на PG, които действат като проводници на възпалителния процес и неприятни усещания. Употребата на лекарството прави възможно да се промени чувствителността на болезнените краища, в резултат на което болката се оттегля.

Противовъзпалителните свойства на лекарството са причинени от понижаване нивото на съдова пропускливост и елиминиране на патогена на възпалението, намаляване на общото оток на тъканите.

Антипиретичният ефект на ибупрофен, който е производно на фенилпропионовата киселина, е по-слабо изразен. Високата температура се понижава поради намаляване на възбудимостта на центровете, разположени в мозъка, които са отговорни за процеса на регулиране на топлината.

Фармакокинетика

След перорално приложение, двете активни съставки на лекарството се абсорбират бързо от храносмилателния тракт. Когато се използва Augmentin в доза от 375 mg, максималната наситеност в кръвната плазма на amoxyslicin ще бъде 3,7 mg / литър, а клавулановата киселина - 2,2 mg / литър; при доза от 625 mg амоксицилин ще достигне концентрация 6,5 mg / l, а клавулановата киселина е 2,8 mg / l.

Отнемане на лекарството е главно през бъбреците. С единичен перорален прием на 1 маса. Обем от 375 мг (един 125 мг на клавуланова киселина, както и 250 мг amoksillitsina) или 625 мг (в този случай, част amoksillitsina увеличи до 500 мг), около 60-70% от амоксицилин и клавуланова киселина с 40-60% по време на първите 6 часа след консумация те остават непроменени заедно с урината.

Средният полуживот на тези вещества след приемане на една таблетка Augmentin в доза от 375 mg е 1 час за амоксилицин и 72 минути за клавуланова киселина. При доза от 625 mg този период ще бъде съответно 78 и 48 минути.

trusted-source[32]

Дозиране и администриране

Таблетките Sinupret трябва да се поглъщат цели, без да се дъвчат, като се измиват с вода. Дозировка за възрастни - 2 таблетки. Три пъти на ден; за деца в училищна възраст - 1 раздел. Три пъти на ден. Курсът трае приблизително 7-14 дни. Ако симптомите продължават след 7-14 дни или периодично се влошават по-късно, трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Макрофен се приема преди хранене. При възрастни дозата е 400 mg три пъти дневно. В един ден можете да консумирате не повече от 1,6 грама лекарства. За деца при тежки или умерени инфекции дневната доза е 30-50 mg / kg за 3 употреба. Ако инфекцията се случи в лесна форма, тази доза може да бъде двойна. Курсът продължава около 7-10 дни.

trusted-source[35]

Употреба Таблетки от гениантрит по време на бременност

В случай на гениантрит по време на бременност, един лекар може да предпише лекарства. Абсолютно необходимо е ползите от лекарството да надвишават възможните рискове за здравето. Обикновено антибиотиците не се предписват в такива случаи, лекарите се опитват да използват леки методи на лечение. Но въпреки това има някои лекарства, които са упълномощени да назначават или номинират в случай на гениантрит по време на бременност: той Augmentin, азитромицин и цефалоспорини от III поколение. В тежки случаи може да се предпише спирамицин.

Също така бременните жени имат право да използват Sinupret - това лекарство е безопасно и ефективно лекарство, което втечнява натрупаните секрети на гной и слуз в синусите и опростява процеса на екскрецията му.

Противопоказания

Antiguyritis антибиотиците имат някои противопоказания. Те са забранени, ако пациентът е предразположен към алергични реакции, както и нарушения в работата на бъбреците или черния дроб. По време на бременност и кърмене, антибиотиците също са забранени.

Мукозата е противопоказана, когато пациентът има свръхчувствителност към основните елементи на лекарството. Също така те не могат да бъдат използвани от деца на възраст под 18 години. Освен това такива таблетки от синузит са забранени в следните случаи:

 • Бронхиална астма;
 • Болести на стомашно-чревния тракт (язва на стомаха или дуоденална язва);
 • Бъбречна или чернодробна недостатъчност.

Употребата на лекарства за болка е забранена в такива случаи:

 • С язва на дванадесетопръстника или стомаха;
 • С алергии;
 • Деца до 12-годишна възраст.

Странични ефекти Таблетки от гениантрит

Най-често при употреба на таблетки от синузит могат да се появят такива нежелани реакции:

 • Кихане с кашлица;
 • Проблеми с функционирането на храносмилателната система;
 • Неприятен послевкус и сушене в устата;
 • Оток и зачервяване на органите на зрението;
 • Развания на кожата;
 • алергии;
 • Повръщане с гадене;
 • Загуба на апетит.

trusted-source[33], [34]

Взаимодействия с други лекарства

Азитромицин не трябва да се използва в комбинация с магнезий или алуминий съдържащ антиациди (са препарати Maalox или Mylanta), като последният може да повлияе на процеса на абсорбция на азитромицина в стомашно-чревния тракт.

Комбинираното приложение на макрофен с карбамазепин или ерготаминови алкалоиди намалява процеса на метаболизиране на тези вещества в черния дроб и също така увеличава насищането в серума. Поради това е необходимо тези лекарства да се приемат с внимание в комбинация. Macropen не повлиява фармакокинетиката на теофилин. Ако приемате това лекарство едновременно с антикоагуланти (като варфарин) или циклоспорин, процесът на екскреция на този лекарствен продукт ще бъде бавен.

Пациентите, приемащи Augmentin, са имали повишение на протромбиновото време, както и период на кървене. Употребата на Augmentin в комбинация с антикоагуланти трябва да се извършва внимателно. Комбинацията от това лекарство с перорални хормонални контрацептиви може да намали ефективността на последното.

trusted-source[36], [37], [38]

Условия за съхранение

Съхранявайте антихемороидите при стандартни условия - температура не повече от 25 градуса по Целзий, на място, което е затворено от слънчева светлина.

trusted-source[39], [40], [41], [42]

Срок на годност

Таблетките от синузит могат да се използват в продължение на 2-3 години от времето на производство.

trusted-source[43]

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Таблетки от синузит" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.